Господарката на Троя (La dama de Troya)

17 част

Себастиан открива гроба на Умберто в ранчото на съпругата си!

Със сълзи и поза на жертва, Нена не само казва на Патрисия, че е бременна от Себастиан, но също така съобщава и на него. Той не се чувства никак неудобно като я моли да направи аборт. При това изказване, Патрисия остава без думи.

Сусана разговаря със Себастиан.

Йоланда (майката на Даниел) се изправя пред Мелинда, когато тя излиза от бордея в селото. Мелинда се опитва да изясни положението, но жената твърдо отказва да чуе обясненията й.

Патрисия влиза в кабинета на Антонио, за да потърси доказателства за това, че е убил съпруга й и за всички престъпления, които земевладелецът е извършил. Точно в този момент, Антонио влиза и я открива там.

В това време, в „Ел Потрийо“, Себастиан открива гроба на Умберто Муньос, първият съпруга на Патрисия. Той не може да разбере нищо.

Новината за бременността на Нена става известна. По тази причина, Патрисия смята да се събере с всички близки и със семейството на Себастиан, за да им разкаже за това.

Нена, Сусана, Естер и Антонио са изненадани, когато чуват Патрисия да казва на Себастиан, че трябва да подкрепи безусловно Нена по време на бременността и да направи всичко възможно, за да осигури на девойката спокойствието, от което има нужда. Веднага след това, Себастиан разговаря с Патрисия и настоява за обяснения. Тя му казва, че не вярва в тяхната връзка за в бъдеще, защото тя е скрила толкова важно нещо от него.

Даниел отива в бордея на селото и търси Камила, за да потвърди неговите подозрения. Младежът е убеден, че Мелинда е проститутка и работи там.

След като моли Естер да каже на Сусана да се премести в имението, Себастиан разпитва Патрисия кой е Умберто Муньос, за когото е разбрал, че не е живял в „Ел Потрийо“, както го е уверила Хасинта.

От друга страна, Нена разговаря с Мариана и й признава, че е много разстроена от случилото се между родителите и връзката, която е имало между нея – най-добрата й приятелка, и баща й. Тя споделя, че сега е щастлива и я моли да не я изоставя.

Габино и Антонио преследват мъжете, които влизат в имението и открадват най-добрия им добитък.

Себастиан търси баща си и го пита за Умберто Муньос, първият съпруг на Патрисия. Въпреки че Антонио се опитва да манипулира ситуацията, той интуитивно усеща, че Патрисия е разказала цялата истина на сина му.

Фабиан научава за бременността на дъщеря си и разговаря с нея за това. Тя няма желание да говори за това с него.

Даниел разговаря с майка си и я моли да поговори отново с Мелинда, годеницата му, тъй като той сам е потвърдил, че тя е позната в бордея на селото като жена, която помага на жените, които работят там и от години им носи дрехи и лекарства.

Притеснен от клеветите на Нена, Себастиан решава да я потърси и да я упрекне за това, че се опитва да разруши връзката му с Патрисия. Той й предлага да поеме разноските по аборта на това дете. Като вижда цинизма на своята бивша годеница, Себастиан й заявява, че след като се роди детето, ще направят изследване за бащинство.

Междувременно, Мартин разказва на Патрисия, че е открил собственика на имението, което е принадлежало на Фабиан. Това не е някой друг, а Антонио. Като извод – Антонио де ла Торе е виновен за банкрута на най-добрия си приятел.