Господарката на Троя (La dama de Troya)

16 част

Антонио и Сусана са разкрити!

След като Патрисия и Себастиан се преместват да живеят в имението на Антонио, той прави всичко възможно, за да се представи в добра светлина пред своята снаха. Без предупреждение, Нена и Сусана посещават Естер, но това посещение се превръща в истински хаос, когато двете жени откриват, че Патрисия е почетна гостенка в дома на Де ла Торе.

Фабиан изпитва ревност, когато вижда колко нежно и внимателно се отнася Игнасио (журналист и бивш годеник на Мариана) с девойката. Той е принуден да прикрие чувствата си, тъй като журналистът може да помогне за получаване на разрешение от министерството за отварянето на кланицата.

След като открива, че Аусенсия може да е бременна, Нена предлага да я закара до Виявисенсио, където да си направи тест за бременност. За тази нейна загриженост се крие нейното желание да попречи на щастието на Себастиан и Патрисия – тя смята, че едно бебе би свършило идеална работа.

По време на протеста, Игнасио се възползва от положението, за да направи опит да се сближи отново с девойката – той я прегръща и се държи мило с нея. Това разпалва ревността на Фабиан, който е принуден да си мълчи заради благото на кланицата.

Себастиан се възползва от излизането на Патрисия, за да подготви романтична изненада.

Протестът на селяните не дава очаквания резултат и преди да признаят загубата си, Антонио, Патрисия и Себастиан блократ пътя към Виявисенсио. Вече нито един камион не може нито да влиза, нито да излиза от Пуерто Дорадо. С това се надяват да привлекат вниманието на всички медии на национално ниво.

Нена показва на майка си положителния тест за бременност.

Фабиан упреква Мариана, че кокетира безсрамно с бившия си приятел.

Пиер разследва коя от жените му е бременна. Той изпраща да купят някои неща за бебето.

Нена се възползва, че Себастиан е без съпругата си, за да му каже, че е бременна. Себастиан е шокиран от новината.

Игнасио прегръща насила и целува Мариана. След като вижда какво се случва, без да мисли много за последствията, Фабиан удря младежа.

В бордея, Мартин споделя с довереницата си, че очаква Патрисия да изпълни своята част от уговорката, а той ще убие Антонио, защото за него не е достатъчно да го види зад решетките.

Патрисия дочува разговор между свекъра и свекърва си, в който Естер упреква Антонио за безсрамието му, тъй като тя е убедена, че той й изневерява.

В селото, след като Фабиан удря Игнасио, бившият годеник на Мариана си тръгва без да отрази протеста, както е искал Антонио. Като вижда колко тежко е положението, Мариана се обажда на Игнасио и го умолява да й помогне.

Сусана се позовава на невярността на съпруга си, за да потърси убежище в имението на Де ла Торе, където може да превърне в ада живота на Патрисия, предполагаемата виновница за нещастията на нейното семейство.

Патрисия влиза в кабинета на Антонио без да чука и заварва свекъра си и Сусана в доста компрометираща ситуация. Въпреки че и двамата се опитват да отрекат очевидното, Патрисия е заинтригувана от интригата.

В „Ел Потрийо“ пристига пастрока на Силвия и се опитва да я изнасили.

Себастиан е притеснен от бременността на Нена. Той търси начин да говори със съпругата си и да й съобщи новината преди някой друг да го е изпреварил.

Патрисия потвърждава своите подозрения относно възможна връзка между Сусана и Антонио – тя ги открива да правят любов в имението, в което той живее повече от двадесет години с Естер, неговата самотвержена съпруга. Но това не е единствената изненада за Патрисия – Нена й съобщава, че очаква дете от Себастиан.

Фабиан се разстройва след като Мариана му съобщава решението си да се върне в столицата.

Представяйки се за жертва на обстоятелствата, Нена разказва на Патрисия, че е бременна, но това не й стига, а и прави признание пред съперницата си, което я шокира.

Малко преди това, Патрисия разказва на Мартин, че е разкрила, че Антонио и Сусана са любовници. Той е сигурен, че тази информация ще е интересна за Фабиан.

В бара на Пиер, Аусенсия моли Пиер да вземе решение дали ще остане с нея и детето или ще предпочете другите си две жени.