Господарката на Троя (La dama de Troya)

15 част

Патрисия и Себастиан се женят!

Без да познава миналото на Патрисия и с намерението да се врече във вечна любов пред олтара, Себастиан разговаря със свещеника в църквата на селото, за да ги венчае. За съжаление, неговите усилия са напразни, защото когато годеницата му научава, тя отказва да се омъжи за него в църквата. Себастиан не може да разбере позицията на Патрисия.

Естер разговаря с Антонио и го упреква, че се е оженил за нея, докато е бил влюбен в Сусана и за това, че упреква сина си Антонио за това, че иска да се ожени за любимата си, която той не приема.

Сусана упреква съпруга си за странното му поведени и подозренията, които има към нея.

Нена е решена на всичко, за да попречи на Себастиан и онази селянка (Патрисия) да бъдат щастливи.

Патрисия и Себастиан разговарят сериозно за брака си, за гостите и празненството.

След като се противопоставя на годежа на сина си, Естер най-накрая приема връзката му и поканата за сватбата.

От друга страна, Себастиан се скарва с баща си и не иска да чува нищо за него.

В това време, Нена и Сентея коментират много саркастично сватбата между Себастиан и Патрисия.

Фабиан прави признание пред Рамон, след което кметът оставя изумен.

Изпълнена с гняв и болка, Нена отива в „Ел Потрийо“ и се развиква, че няма да позволи на тази селянка и бившия й годеник да бъдат щастливи. Всички поканени остават шокирани след появата на девойката, която освен всичко останало не е поканена. Най-изненадана е Естер, която се опитва да успокои положението.

В този момент, Сусана отива при Антонио в имението му и се опитва да го съблазни.

Мартин се опитва да удави мъката си в алкохол.

Естер се опитва да попречи на Нена да провали сватбата на сина й. Патрисия си спомня за миналото си, когато съдията е на път да ги обяви за съпруг и съпруга. Поведението на Патрисия оставя без думи Себастиан и всички присъстващи.

Междувременно, Фабиан, който е отегчен от поведението на Сусана, и объркан от чувствата, които изпитва към Мариана, взема решение да се разведе със съпругата си.

Хасинта не смята да се откаже, докато Патрисия не й каже защо Пиер си е тръгнал ядосан от сватбеното празненство. След като научава, че тази сватба е част от плана, който са замислили приятелката й и Мартин, за да си отмъстят на Антонио, Хасинта се чувства разочарована и отказва да участва в този фарс.

Антонио се възползва от своята сила и влияние, за да попречи на Себастиан да си намери каквато и да било работа.

Нена моли Симон да открие всичко свързано с Патрисия, от къде произлиза, кое е семейството й, накратко – всичко от миналото.

Когато Фабиан се осмелява да поиска развод от съпругата си Сусана, тя вдига нов скандал, тъй като тя е убедена, че съпругът й иска да се отърве от нея, за да бъде с Мариана. Това предизвиква нови разногласия между двамата.

Себастиан научава, че Патрисия е помолила Пиер да даде работа на Мартин в бара си.

Антонио използва протеста, който Патрисия и селяните организират, за да отвори отново кланицата.

Бетси настоява майка й, Сорая, да й разкрие кой е баща й. От този толкова неочакван въпрос, жената остава без думи.

Антонио изпраща Естер да отиде до ранчото „Ел Потрийо“ и да покани Себастиан и съпругата му на обяд, за да могат да изгладят своите различия. Себастиан отказва да присъства на този обяд, воден от своята гордост, но неговата съпруга е на друго мнение и приема поканата. Веднага след това, Себастиан казва на Патрисия, че няма доверие на Мартин, тъй като усеща, че той е влюбен в нея. Патрисия решава да се изправи пред Мартин и да го попита направо дали това е вярно.

В това време, Аусенсия припада и предизвиква подозренията другите жени на Пиер, които заподозират, че девойката е бременна.

От любов към Патрисия и вярвайки в добрите й намерения към Антонио, Себастиан подтиска гордостта си и решава да отиде на обяда в дома на родителите си, защото в действителност иска да се помири със семейството си. Антонио, който има свой план срещи Патрисия, решава да направи предложение на сина си и снаха си, което ги оставя без думи.

Пиер и Хасинта обмислят как да накарат Патрисия да разкаже цялата истина на Себастиан.

Миранда и Хулиета се изправят пред Аусенсия и си дават сметка, че девойката ги е предала и може да е бременна.

Пиер не смята да помага на Патрисия в плановете й за отмъщение. Той настоява тя да разкаже цялата истина на Себастиан, защото ако тя не го направи, той ще му разкаже всичко.

Мариана се обажда на Фабиан и му съобщава, че се връща в Пуерто Дорадо.

Хулиета и Миранда принуждават Аусенсия да си направи тест за бременност.

В това време, Симон разкрива тъмното минало на Мелинда, когато една „работничка“ от бордея в селото поздравява приятелски годеницата му.

Патрисия и Себастиан приемат предложението на Антонио и занапред ще живеят в имението „Ла Дорада“.

Пиер открива, че една от жените му е бременна и не смята да се отказва, докато не разбере коя от тях.

В Пуерто Дорадо пристига бившият годеник на Мариана, който е журналист и трябва да отрази протестите на селяните от района. Неговият интерес надхвърля чисто професионалния, защото в действителност смята да си върне любимата жена.

Мартин е принуден ново място за себе си след като Пиер затваря за него вратите на бара си.