Господарката на Троя (La dama de Troya)

11 част

Нена упреква Симон за връзката му с Мариана!

По нареждане на Антонио, Габино завежда Мартин и Патрисия на едно място в имението му, за да разговаря с тях. Те са заинтересовани да говорят с него. Предвиждайки най-лошото, Мартин взема пистолета си. Антонио моли своя управител за нищо на света Себастиан да не научава за тази среща, още по-малко да присъства.

Нена се чувства неудобно от присъствието на Симон.

Бетси започва да изнудва Мариана, настоявайки да й подари дрехи и бижута като в замяна обещава да не каже нищо на Нена за връзката й със Симон. По време на спора им влиза Нена и Бетси й разкрива цялата истина като й казва, че нейната най-добра приятелка е любовница на Симон. В момент на афект, Нена изгонва приятелката си от дома си и от живот си.

Патрисия успява да се срещне със Себастиан и го моли за прошка за всичко, което се е случило между тях двамата. Въпреки че Себастиан й заявява, че тя е мъртва за него, Патрисия импулсивно го целува.

Нито сълзите, нито извиненията на Марина успяват да променят решението на Нена. Точно обратното, още повече я вбесява. След още един спор с Мариана, Нена отива при Симон и го упреква за това, че е преспал с най-добрата й приятелка. Тя слага край на уговрката, която има между тях. Освен това му заявява, че ще си понесе последствията.

След като не открива Мелинда, Патрисия казва на Силвия, че се налага да напусне ранчото, но Хасинта не го допуска и казва, че тя ще остане там, както Мартин е останал.

Целувката на Патрисия всява смут у Себастиан и тъй като не може да заспи, той отива да търси Нена. Една девойка от прислугата му казва къде я е видяла за последен път, без да подозира, че Нена е там с любовника си.

По молба на Мартин и Патрисия, Роке отива в имението „Ла Дорада", за да покани Себастиан на празненство, което е организирано от селяните в бара на Пиер, за да отбележат успеха, който са имали с кланицата. Себастиан иска да отклони поканата, но баща му предлага да отиде, а когато разбира, че и Патрисия ще присъства, Себастиан решава да отиде, но в компанията на Нена, неговата годеница.

Хасинта разпитва Патрисия за промяната на отношението й към Себастиан. Тя не вярва на ушите си, когато чува Патрисия да казва, че иска да прости на Себастиан и дори на баща му, защото не може да живее с толкова много омраза в сърцето си, а и защото смята, че е настъпил момента да позволи на любовта да влезе в живота й.

Както Патрисия, така и Себастиан отиват на празненството, организирано от селяните в бара на Пиер. За нещастие, там е и Нена, която придружава младия Де ла Торе и може да провали плановете на Патрисия и Мартин за отмъщение. Само от ловкостта на девойката да привлече вниманието на Себастиан зависи успеха на отмъщението й. Антонио се възползва от присъствието на Патрисия на празненството, за да й каже, че успеха на общия им бизнес зависи само от нея - тя не бива да се приближава до сина му.

Естер е решена да открие коя е любовницата на съпруга й. Когато го вижда да говори с Патрисия, тя стига до извода, че става дума за нея и насред купона тя упреква съпруга си за това, че е толкова близко до тази жена.