Господарката на Троя (La dama de Troya)

10 част

Нена и Патрисия се опитват да спечелят отново Себастиан!

Естер отива при Нена и я моли да се опита да спечели отново сина й и да не го оставя сам в този толкова критичен момент. След това, Естер признава на Сусана, че е разкрила, че съпругът й й изневерява и има доказателство за това - обецата на любовницата.

В „Потрийо", Мартин казва на Патрисия, че единственият начин Себастиан да забрави за всичко и отново да се сближи с нея, е да се организира нова среща със селяните от района и да му помогне да изглади недоразуменията.

Патрисия и Хасинта молят работниците в ранчото да решат за коя от двете ще работи, тъй като те са развалили съдружието си.

С помощта на Естер, Нена не се отказва от идеята да си върне Себастиан и той да се ожени за нея. В същото време, Патрисия пуска в ход плана, с който иска да спечели Себастиан отново, за да може да си отмъсти на семейство Де ла Торе.

В това време, Даниел целува Мелинда и Силвия разбира, но в този случай любовта между двамата е по-силна от интригите на тази перверзна и натрапчива девойка.

Без задръжки, но много убеден в думите си, Алкарабан препоръчва на Мартин да не наранява неговото момиче Патрисия, иначе ще си има работа с него.

Изпълнена с ревност и без страх от последствията от действията си, Силвия разтръбява навсякъде, че Мелинда е била проститутка и че е крила всичко. Мелинда иска да отрече всичко, но избягва и се скрива в стаята си.

След празненство в селото, Нена убеждава Себастиан да остане в дома й и двамата без малко да правят любов, но се изненадани от неочаквано посещение от Патрисия, която се появява в дома на Нена и проваля романтичната среща.

След неочакваната и неудобна среща с Патрисия, Себастиан решава да се прибере в дома си, но Нена го убеждава в противното и го моли да остане с нея.

Бетси упреква Симон и му казва, че трябва да бъде много внимателен, защото Нена може да научи за връзката, която той има с Мариана, нейната най-добра приятелка.

В „Потрийо", Хасинта и Алкарабан търсят отчаяно Мелинда, която след като Силвия е разкрила тъмното й минало, е решила да си замине без да се сбогува.

Без да знае къде да отиде и много разстроена след всичко, което Силвия й е причинила, Мелинда се връща в бордея, от където си е тръгнала с намерението никога повече да не се връща.

Пиер е потресен да открие, че жените му са изморени от начина на живот, който водят и неговия „дом" може да се срине.

Алкарабан и Силвия търсят отчаяно Мелинда, притеснени че тя може да се върне в бордея.