Господарката на Троя (La dama de Troya)

9 част

Естер открива доказателства за изневерите на съпруга си!

Мартин се възползва от срещата на селяните от района на „Ел Потрийо", за да ги окуражи да се противопоставят на злоупотребата с власт на Антонио де ла Торе и неговите съучастници.

Себастиан отива в ранчото на Патрисия, за да й каже, че са отменили таксите. Той използва ситуацията, за да й каже, че не може да я забрави и че я обича.

Хулиета замества Бетси, която претърпява инцидент и наранява крака си. Тя присъства на записването за конкурса по хоропо.

Точно в момента, в който извикват Бетси и Алкарабан на сцената, Аусенсия, Миранда, Мелинда и Силвия изблъскват ранената танцьорка и я скриват, докато Хулиета и Алкарабан танцуват заедно.

Себастиан и Даниел се срещат с Фабиан, за да обсъдят цената, която селяните ще получат за добитъка, който продават на хладилника. В това време, Патрисия казва на Роке, че ще се наложи да продадат добитъка си във Виявисенсио, тъй като не се доверяват в добрите намерения на Де ла Торе.

Хасинта и Патрисия разговарят за настаняването на Мартин в ранчото. Въпреки че Патрисия му има пълно доверие, Хасинта не е съгласна той да работи с нея и още повече да помага в отмъщението й срещу Де ла Торе.

Сентея се опитва да убеди Бетси да не говори с членовете на журито относно замяната й с Хулиета на представянето.

Нена упреква Себастиан за липсата му на интерес към нея.

След като пийва малко, Антонио казва на сина си, че Мартин се е опитал да го убие в миналото, а сега се е върнал и подкрепя Патрисия, която иска да си отмъсти. Като доказателство той изтъква факта, че мъжът сега се навърта в „Ел Потрийо". Въпреки че Себастиан не обръща внимание на думите на баща си, той обещава на майка си, че след като потвърди това, той ще забрави завинаги тази жена.

Мелинда моли Даниел да танцува с нея на една песен салса. Той й отказва, защото не може да танцува. Тя му предлага да го научи.

Продажбата на добитък в Катама се превръща в истински хаос, но Патрисия не се отказва и смята да остане там, докато не продаде всички животни, които води. Тя открива, че повечето от животните носят белега на Себастиан де ла Торе и отмяната на таксата всъщност е било начин да увеличат печалбата. Това се превръща в още едно разочарование за Патрисия и една битка, спечелена от Антонио.

Себастиан отива да търси Патрисия в ранчото, за да я разпита за Мартин.

Фабиан моли дъщеря си да обещае, че дори да не се събере отново със Себастиан, да не се хвърля в прегръдките на Симон.

Въпреки обичта, която изпитва към Патрисия, Хасинта я моли да разделят земите и всяка да се захване за своята част, тъй като Хасинта не може да приеме присъствието на Мартин в ранчото и се опасява, че плановете им за отмъщение може само да причини болка на приятелката й и хората, които я обичат.

След любовна среща със Сусана, Антонио оправя кабинета си без да подозира, че ще дойде Естер и ще открие обеца, която не е нейна и може да принадлежи само на жената, с която съпругът й изневерява.

Мартин казва на Патрисия, че за да си отмъсти на Антонио, тя трябва да накара Себастиан да се влюби в нея и да разруши живота му.

В „Ла Дорада", Антонио казва на Габино, че никога няма да прости предателство от негова страна и че е най-добре е да стои далеч от Естер.

Силвия следва Мелинда и открива, че тя има среща с Даниел. Точно в момента, в който двамата са на път да се целунат, девойката се появява и разваля магията между тях.