Господарката на Троя (La dama de Troya)

8 част

Себастиан решава да остане в Пуерто Дорадо!

Патрисия се опитва да осъществи целта, която преследва в живота си: да убие Антонио, мъжът, който е разрушил живота й. Нещо непредвидено й попречва. След като се опитва да избяга незабелязана, Патрисия се изправя срещу Себастиан, който е много изненадан и я пита как се е промъкнала в дома му.

Нена отива да посети Себастиан в дома му и му предлага да му помогне в банята. Тя се опитва да го съблазни.

В това време, Мариана продължава с опитите да съблазни Фабиан.

Хасинта е много притеснена за Патрисия, защото не знае къде е.

Пуерто Дорадо осъмва със съобщението за смъртта на Антонио де ла Торе. Естер без малко да получи удар. Тя получава съболезнования от близките си.

Научавайки за последните събития, Хасинта и Пиер си мислят, че Патрисия е постигнала целта си.

Същата нощ, в Пуерто Дорадо пристига една личност, която преследва отмъщение и която сее ужас по тези земи.

Ядосан от новината за предполагаемата си смърт, Антонио де ла Торе отива да търси Патрисия, за да я обвини за тази лъжлива новина. Патрисия, без да се страхува от нищо, се изправя срещу най-големия си враг и му разкрива истината, която шокира Антонио.

Междувременно, Симон посява съмнението в Себастиан относно честността на Патрисия, намеквайки че именно тя е разпространила слуха за смъртта.

Себастиан казва на своя приятел Даниел, че е решил окончателно да остане в Пуерто Дорадо, тъй като е открил истинската любов.

Не стигат проблемите, които семейство Де ла Торе има след съобщението за смъртта на Антонио, но и Мартин, един от техните врагове, се промъква тайно в хладилника и предизвиква взрив.

Мариана избягва от едно празненство със Симон и се завръща късно в къщата. По тази причина, тя се вижда принудена да влезе в през прозореца, за да не я разкрие Фабиан.

По пътя към Катама, едно село близо до Виявисенсио, където смята да продаде добитъка си, Патрисия е спряна от полицаи, които настояват тя да плати такса за добитъка.

Алкарабан успява да нарани крака на Бетси, за да й попречи да участва в конкурса по хоропо.

Антонио научава за взрива в хладилника и нарежда веднага да преместят добитъка в Катама.

В това време, Патрисия се изправя срещу Мартин. Тя иска да разбере кой е той и защо се крие в камиона й.

Себастиан, Нена и Симон се срещат около басейна. В този момент пристига Сусана и постъпва без да мисли много, което кара Нена да се чувства зле пред Себастиан.

Заради последните събития, които са се случили, Антонио казва на Себастиан, че след като се възстанови, той трябва да напусне страната. Себастиан отказва, което ядосва Антонио, който спори ожесточено със сина си.

Патрисия се среща с Мартин в бара на Пиер. Тя му предлага да се обединят, за да приключат с Антонио.

От друга страна, Фабиан посещава Антонио, за да го упрекне за таксите, които изисква от селяните. Съвсем случайно, Себастиан чува разговора им и моли Фабиан да му разкаже цялата истина.

Полицията арестува Мартин по подозрение, че може да извърши покушение срещу живота на Антонио. Патрисия си мисли, че този мъж е арестуван по нейна вина и се притеснява, че той може да предприеме действия срещу нея.

Антонио разказва на сина си Себастиан, че има един убиец на свобода, който може да посегне на неговия живот и този на близките му. Това доста разтревожва Себастиан.

Фабиан и Себастиан се срещат със селяните от района. Появява се и Патрисия. Тя упреква двамата, че не са я поканили на тази среща.

Въпреки че кракът й е наранен, Бетси настоява да участва във Фестивала на хоропо.

След като научава, че баща му е определил такса на селяните, Даниел, заедно със Себастиан, отива и упреква баща си за това му решение.

Въпреки неодобрението на Хасинта, Патрисия наема Мартин в „Ел Потрийо", с когото в близко бъдеще могат да изпълнят отмъщението си срещу Антонио де ла Торе.