Господарката на Троя (La dama de Troya)

6 част

Жаждата за отмъщение завладява Патрисия!

Против волята на Патрисия, Хасинта и Пиер помагат на Себастиан и правят всичко, за да го спасят, но състоянието му е много деликатно. Те смятат, че трябва да го заведат в болница на всяка цена, въпреки че приближава ураган.

Точно когато Антонио и Естер са на път да правят любов, Сусана се обажда и разрушава романтичната среща.

Здравословното състояние на Себастиан продължава да е деликатно. Той е приет в болница. Там пристига баща му Антонио, който се обвинява за това, което се е случило със сина му и моли Габино да открие отговорните за това.

От друга страна, Фабиан, бащата на Нена, и най-добрата приятелка на дъщеря му заподозират, че Симон е прострелял Себастиан.

В това време, Патрисия разкрива, че Себастиан де ла Торе е един от съдружниците на хладилника.

Накрая, Фабиан разбира, че хладилникът се ръководи зле и за това той се противопоставя на Естебан, за да разбере какво се е случило.

Пиер разговаря с Даниел, най-добрият приятел на Себастиан, относно пътуванията му по времето, когато са убили съпруга на Патрисия и са изнасилили нея, а след това са се опитали да убият и нея.

Патрисия научава, че Себастиан е във Виявисенсио и смята да отиде да свърши това, което куршумът не е успял.

От друга страна, Мариана се възползва, че Сусана и Нена не са в къщата, за да се попече по бански без горнище, привличайки вниманието на Фабиан.

Скоро след покушението на сина му, Антонио започва да замисля план против враговете си, които иска да вкара в затвора.

Мариана, най-добрата приятелка на Нена, започва да съблазнява Симон, използвайки най-силните си оръжия. Накрая младежът отстъпва пред прелестите й.

Накрая, Патрисия научава, че не е бил Себастиан мъжа, който я е изнасилил и е убил съпруга й. Тя отива да търси Даниел, за да разбере как е приятеля му Себастиан.

След като си спомня кой е бил мъжа, който я е изнасилил и убил съпруга й, Патрисия отива с Пиер и Хасинта при реката, където си спомня как е била измъчвана и захвърлена на това място.

Антонио задържа Гарсия, мъжът, който е бил в затвора и който преди време е ранил и ударил сина му.

Патрисия събира кураж, за да посети Себастиан в болницата.