Дивата котка (Gata salvaje)

51-55 серия

Петдесет и първа серия

Патрисио преследва Росаура - иска да се омъжи за нея!

След шест месеца на очакване, започва да се гледа делото на Карина в съда. Всички пристигат в съда, включително Луис Марио и Максимилиано. Прокурорката показва, че ако е била невинна, нямало е да избяга така от спа-центъра. Карина обяснява, че не е мислела да го убива и че само се е защитила.

Едуарда не успява да се самоубие. Съпругът й се появява и се разкайва, но Едуарда го изгонва от дома си. Той решава да спечели Росаура, тъй като ще получи наследството на Доня Крус. Кармела изпитва ревност, но Патрисио я уверява, че никога няма да я изостави.

Едуарда обвинява за всичките си страдания духа на бащата на Росаура, който продължава да я тормози. Предупреждава Ева какво може да се случи. Ева смята, че може да се защити.

Росаура планира да кокетничи нахално с Луис Марио, за да накара Ева да се побърка от ревност. Камелия е възмутена от Росаура, тъй като не приема връзка с Патрисио. Котката й казва, че няма да има нужда повече от услугите й. Камелия й обявява война.

Петдесет и втора серия

Химена влиза в болницата - има признаци на преждевременно раждане!

Химена, подтикната от Луисана, решава да отиде в съда, за да придружи Иван. Когато тя излиза от къщата, Едуарда я спира и двете се сблъскват. Химена пада на земята и започва да кърви. Тя е откарана по спешност в болницата, където я оперират - израждат бебето чрез цезарово сечение. Тя е едва в седмия месец. Когато решава да съобщи на лекаря, че има проблем с алкохола, Едуарда я спира.

В съда, Минерва заявява, че опитът за изнасилване е измислица на Химена. Патрисио, на свой ред, свидетелства, че някога Хулио му е споделил, че на всяка цена иска да направи Карина своя. Делото е прекъснато - съдът трябва да вземе решение. Показанията на Ривера се смятат за определящи.

Патрисио започва с изпълнението на плана си да завоюва Росаура. За целта, всеки ден оставя червена роза в кабинета й. Тя ги хвърля на боклука. Следващото, което предприема Патрисио е да свидетелства в полза на сестрата на Котката.

Петдесет и трета серия

Детето на Химена излиза на бял свят - той е напълно деформирано!

Химена е подложена на цезарово сечение. Когато излиза от операционната, медицинската сестра съобщава на семейството, че се е родило момче, но трябва да стои в инкубатор. Допълва, че лекарят ще ги информира за състоянието на детето. Иван има лошо предчувствие, тъй като забелязва колко е нервна медицинската сестра.

Лекарят и сестрата коментират състоянието на детето. То се е родило много деформирано. Медицинската сестра споделя, че в такива случаи е оправдана автаназията. Лекарят не е съгласен с нея и й обяснява, че са длъжни да направят всичко възможно, за да остане то живо. Сестрата коментира, че ако това дете остане живо, родителите му ще страдат изключително много.

Карина излиза на свобода. Рафаел и Максимилиано я придружават до дома и там празнуват. Карина се самопоканва на вечеря с Максимилиано. По ирония на съдбата, те отиват в същия ресторант, в който пее Родриго. Максимилиано го кани да седне при тях, но той се чувства унижен. Карина му казва, че той трябва да забрави всичко, което се е случило между тях. Певецът си тръгва, обещавайки й никога повече да не пресече пътя й. По-късно, Максимилиано й признава, че никога няма да може да я обикне, защото обича Росаура.

Рафаел моли Карина да го приеме за свой баща. Тя се отнася много зле с него и това се дължи на факта, че той не е останал с Мария Хулия, след като е разбрал, че чака дете. Както Рафаел, така и Мария Хулия, разбират, че ще е много трудно Карина да го приеме.

Бруно се държи зле с Луисана. Той се отнася с нея като към сива и безлична жена. Дори когато тя иска да посети Химена след раждането, Бруно й попречва и я изпраща в дома да мие и глади. Каридад я кара да прогледне и да види колко зле той се отнася с нея.

Петдесет и четвърта серия

Истината за детето - няма ръце и един крак!

Всички усещат, че се случва нещо необичайно с детето на Химена, след като не позволяват на никого да го види. Лекарят и медицинската сестра се държат много сдържано. Накрая, Луис Марио и Росаура решават да разговарят насаме с лекаря. Те разбират, че детето се е родило без ръце и че единият му крак го няма. Те решават да изчакат преди да разкажат на Химена, тъй като има вероятност да умре.

Карина разбира, че Минерва е новата съветница на Росаура в спа-центъра. Тя се сърди и отива да търси сестра си в залата с инкубаторите. Така научава, че племенникът й е уродлив. Тя бързо отива да каже на Мария Хулия, която смята, че трябва да се каже истината на Иван. Луис Марио усеща, че е проклятие раждането на това дете - проклятие върху семейство Арисменди. Едуарда обвинява Иван за случилото се. Луис Марио крещи, че цялата вина принадлежи на Химена, която не е престанал да пие по време на бременността.

Патрисио продължава с плана си да се ожени за Росаура, за да я остави след това на улицата. Той казва на Камелия, че е заложил капана и че ще я принуди да се омъжи за него. Освен това той планира да вземе и самата Камелия да живее с тях.

Бруно разказва на Фернандо, че Силвия е невярна. Тя планира да се разведе с него. Когато преподавателят я пита дали точно това иска тя, тя потвърждава.

Рафаел отива да търси Клаудия в имението на семейство Оливарес, за да я покани на вечеря.

Петдесет и пета серия

Страданието на Иван - той се обвинява за трагедия на Химена!

Иван отива при лекаря, за да разбере какво става с детето му. Мария Хулия му е разказала истината. Страдащият баща с ужас разбира от самия професионалист проблемите, с които се е родило детето. Малко след това влиза медицинската сестра и съобщава, че детето е умряло. Иван не може да повярва и се прибира в дома. Той не иска да види никога повече Химена, тъй като го е лъгала в продължение на седем месеца. Той обвинява нейния алкохолизъм за смъртта на детето му, а той толкова се е надявал, че именно детето да го направи отново щастлив.

Луис Марио се страхува от реакцията на Химена, когато тя научи истината. Той се бои за живота й. Росаура не разбира защо е цялото това страдание. Луис Марио и Котката се прегръщат. Тя му признава, че е изпитала желание да го прегърне. След това го моли да не се възползва от състоянието й.

Патрисио планира да обвини Карина в кражба, за да притисне по този начин Росаура. Той не смята да се отказва, докато не я заведе до олтара.

Едуарда го моли да се върне при нея, но Патрисио й отговаря, че вече е дал ход на делото за развод и тя не може да направи нищо.

Маирита отива в дома на приятелката си, където се намира и Луибардо, един приятел. Той иска да отидат на плаж през нощта. Хуанита му отказва, защото смята, че това е опасност. Той настоява, че това е лъжа и те отиват на плажа.