Огън в кръвта (Fuego en la sangre)

110 серия

Малко преди да изпълнят ритуала, при който трябва да се изгори Леонор, се появява Хуан. Всички присъстващи я оставят на мира.

Ортенсия е щастлива от новината, че туморът на Риго е доброкачествен.

Леонора преглежда Хуан, който е в безсъзнание. Хуан започва да крещи името на Либия. Леонора се опитва да овладее треската му.

На следващия ден, Хуан се събужда и казва на Леонора, че единственото, което си спомня е, че е плувал много дни. Леонора казва на Хуан, че ще е най-добре той да остане при нея няколко дни, за да може тя да се погрижи за раните му.

Плачейки, София отива в църквата, за да се помоли Хуан да върне дъщеря й.

Хуан пита Леонора дали предната нощ е бълнувал. Тя отрича, а след това, когато Хуан тръгва, тя не може да си обясни защо не му е казала, че е викал името Либия.

Габриела отива да види сватбената рокля за своята сватба с Фернандо.

Фернандо отива в една бижутерия, за да избере годежен пръстен за Габриела. Той избира най-скъпия - все пак Габриела плаща всичко.

Кинтина разказва на Франко, че туморът на Риго е доброкачествен. Франко признава на Паблито и Кинтина, че с времето, през което се е срещал със Сарита, той се е влюбил в нея.

Хуан помага на Силвестре да напълни резервоара с вода. Докато работят, Силвестре разказва на Хуан, че Леонора е имала много проблеми от пристигането си.

Ева разкрива пред Сарита, София, Росарио и Дон Агустин, че Габриела е подарила новородената й дъщеря на Ракел и че тя се казва Рут. Ева си спомня, че един ден е видяла в къщата на Ракел снимка на Рут.

Докато Хуан върви, една двойка минава покрай него с бебето си. Когато Хуан го вижда, получава силно главоболие и започва да има проблясъци. Хуан защитава жителите на племето от несправедливото отношение на по-силните.

Габриела разбира, че братята Рейес имат възможност да намерят вода. Тя се опитва да запази спокойствие. Габриела пита нотариуса какво трябва да направи, за да обяви Фернандо като универсален наследник на състоянието й.

Франко уверява София, че Хуан не е отвлякъл дъщеря си. Той смята, че нейната болка не й позволява да гледа трезво на нещата.

Леонора скача гола в реката, когато Хуан се приближава. Тя му казва, че от първия момент, в който го е видяла, се е почувствала привлечена от него.