Ева Луна (Eva Luna)

Четиринадесета част

Нова любов за Франсиско – шофьорът се заглежда по Джаки!

Капанът на Лилиана: девойката лъже Даниел, уверявайки го, че Виктория я е заплашила, защото мисли, че тя е виновна за проблемите в брака ѝ. Даниел се притеснява и се чувства отговорен. Той предлага на Лилиана своя дом, където тя може да бъде сигурна. Лилиана получава това, което иска. Тя прегръща Даниел доволна и победоносно. Тя си мисли, че е било много лесно.

Виктория, заключена: в това време, Виктория се оказва отвлечена на мястото, където е била затворила Лилиана.

Изненада за Алисия: сестрата на Ева остава шокирана, когато Тони се появява изненадващо на работното ѝ място с подарък. Става дума за плюшено мече, което е за бебето, което тя очаква. Освен това, Тони предлага брак на любимата си. Уверява я, че я обича повече от всякога. Но Алисия споделя с него, че двамата не могат да бъдат заедно.

Марисол, откровена: наранена от решението, което е взела, певицата казва на Херардо, че ще се разведе. Скривайки радостта, която изпитва, представителят се въоръжава с кураж и признава на Марисол, че я обича.

Франсиско си отваря очите: в същото време, шофьорът най-накрая си дава сметка, че Джаки е жената на неговия живот. Той, обаче, не знае как да я покори.

Лаурита помага на Франсиско: намирайки се в безизходица, шофьорът е откровен с Лаурита и я моли за помощ. Момичето не се двоуми и е решена да му помогне. Но това не е лесна мисия.

Решението на Джаки: изморена от чакане колегата ѝ да ѝ обърне внимание, прислужницата приема да излезе с градинаря, който винаги я е ухажвал.

Алисия, разкрита: на Алисия ѝ се повдига, докато е с леля си Матилде. Тя е притеснена и настоява племенницата ѝ да ѝ каже какво става. Жената остава изумена, когато девойката ѝ признава, че е бременна.

Започва процеса срещу Марсела: госпожата е обвинена в убийството на Моника и Педро, родителите на Даниел. Дебора е една от първите, призована да даде показания. Дебора прави разкритие в съда. Тя уверява, че обвинената ѝ е признала за двойното престъпление.

Хулио, голямата изненада: Арисменди се втурва в съдебната зала, за изненада на всички, които го смятат за мъртъв. Тази, които без малко да умре от уплахата, е Марсела. Той е единственият, който може да я закопае. И точно това прави той. Хулио разобличава Марсела и благодарение на неговите показания, тя е призната за виновна.

Марсела, решена да убива: навън, Марсела отнема оръжието на полицая, който трябва да я отведе в затвора и го насочва към присъстващите с намерение да си отмъсти. Хулио се страхува за живота си. Арисменди се привежда, за да се спаси. Всъщност Ева е в смъртна опасност. Даниел застава пред нея, за да я защити. Леонардо обезоръжава майка си, за да ѝ попречи да убие Ева. Най-накрая госпожата е обезвредена от полицаите, които я отвеждат. Тя се развиква със заплахи, че няма да остави нещата така и обещава да си отмъсти.

Бягството на Виктория: далеч от там, Виктория успява да избяга от затвора си и отива да търси Лилиана. Двете се сбиват и Виктория се оказва зле ранена. Лилиана ѝ казва, че всички смятат Виктория за луда и никой няма да ѝ повярва, че е била отвлечена и затворена.

Хулио помага на Виктория: отчаяна, тя се прибира в дома. Там открива, за голяма нейна изненада, че баща ѝ е жив. Дон Хулио я прегръща с обич и след като ѝ разказва как е бил принуден да инсценира смъртта си, той ѝ предлага своята помощ. Първо, той извиква лекар, който да я прегледа. Лекарят ѝ казва, че физическата слабост, която тя изпитва, ще изчезне до няколко дни, ако си пие лекарствата и си почива достатъчно. Той, обаче, се притеснява за психическото ѝ състояние.

Гайо се присмива на Тони: мафиотът не взема на сериозно Тони, когато му казва, че напуска организацията му, за да се превърне в почтен младеж. Освен това го предупреждава сериозно.

Ева, притеснена: Алисия започва да се чувства зле, когато Ева коментира с нея подготовките за сватбата си с Леонардо. Алисия се влошава още повече и накрая губи съзнание. Ева откарва сестра си в болницата, където ѝ съобщават, че Алисия е бременна.

Франсиско, обнадежден: в това време, Франсиско е убеден, че планът, който са подготвили с Лаурита и Адриан, ще накара Джаки да падне в краката му. Той вече не може да си представи живота без нея.