Ева Луна (Eva Luna)

Тринадесета част

Алисия е бременна – девойката очаква дете от Леонардо!

Констатациите на Дебора: решена да изясни всичко около смъртта на родителите на Даниел, Дебора отива да говори с детектив Варела, който има същите подозрения. Той ѝ разказва, че катастрофата, при която са умрели Моника и Педро, е станала след като той, както се предполага, е изгубил контрол над колата, в която са били, и е паднала в едно дере. Детективът е убеден, че става дума за престъпление, но не е намерил достатъчно убедителни доказателства и за това случая е приключен.

Отмъщението на Марсела: жената се отправя към Маями след като получава обаждане от Гайо. Той ѝ съобщава, че Бруно и Росаура са отседнали в един хотел в града.

Бруно и Росаура, изненадани: госпожа Арисменди изненадва двамата любовници в леглото и ги убива с пистолет.

Марисол споделя с Херардо: следвайки съветите на Джорджо, Марисол разговаря с Херардо за мрачното си минало и за шантажа на Дамян. Продуцентът не само не отменя договора си с нея, но ѝ предлага и помощта си.

Карлос удря Алисия: Карлос определя среща на Алисия в дома си и тя отива доверчиво. След като отива там, младежът я удря и обижда. Той не е забравил ударите на Тони. Когато се прибира в дома, сестрата на Ева се чувства много зле и отива на лекар.

Алисия, бременна: не бруталността на Карлос е причина за прилошаването на Алисия. Лекарят ѝ съобщава, че е бременна след като ѝ прави няколко изследвания.

Даниел открива, че Хулио е жив: съдбата решава да срещне Даниел и Хулио, чиито пътища се пресичат, когато той отива в пансиона на Хуста. След като е разкрит, старият мъж разказва цялата истина за своята фалшива смърт.

Подозренията на Ева: това не е единствената изненада за деня. Когато Ева споделя своите подозрения, че Марсела е замесена в смъртта на родителите му, Даниел побеснява.

Дамян заплашва Марисол: мъжът си определя среща с Марисол, за да му предаде парите, които е поискал, за да си мълчи за миналото ѝ. Но тя не е сама. Заловен от полицията, мъжът променя намеренията си и я взема за заложница, заплашвайки я с нож. Благодарение на бързата намеса на агентите, тя е освободена, а той – задържан.

Леонардо и способностите му за убеждаване: бременността на Алисия не е добре приета от Леонардо, който успява да я убеди да не казва нищо на Ева. Той ѝ казва, че ако сестра ѝ научи, че са любовници, ще я намрази до края на живота ѝ.

Виктория отвлича Лаурита и Ева: Виктория качва Лаурита в колата си и я закарва в една изоставена къща. След това се обажда на Ева и ѝ казва, че ако изпълнява всичко, което ѝ нареди, ще освободи дъщерята на Даниел. Като пристигат на мястото, дъщерята на Дебора получава обаждане от Виянуева и въпреки че се оправдава, че се намира на събрание, тя оставя своя мобилен включен, за да може той да чуе и разбере какво става, а също така и по-лесно да ги намери. Без да подозира какво прави Ева, Виктория връзва Ева, както е направила с Лаурита преди това.

Жестоките съвети на Лилиана: след като завързва неприятелката си, Виктория се обажда на Лилиана, която не показва никакво съчувствие като я съветва да убие Ева и да инсценира пожар в къщата с детето вътре.

Ева избягва: за щастие, младата Гонсалес успява да се освободи и избягва с дъщерята на Даниел. Похитителката се опитва да ги настигне, но се отказва, когато открива, че наблизо има полицаи.

Джорджо разговаря с Даниел: Джорджо показва своята благородство като разкрива пред Даниел какво е чул при разговор между Марсела и сина ѝ. Така той е научил, че не Даниел е убил Исмаел Гонсалес, а е бил Леонардо.

Тони помага на Алисия: защитавайки я от шефа си, Тони посреща с радост новината за състоянието на Алисия. Той обещава да ѝ помага във всичко.

Леонардо моли за помощ Марсела: Арисменди, от своя страна, моли майка си да му помогне и да направи така, че сестрата на Ева да абортира. Марсела решава, че си заслужава да опита да я убеди. Но бъдещата майка отказва да прекъсне бременността си с думите, че това дете ще се роди.

Решението на Хуста: жената отново се среща с Хулио, този път, за да му каже, че няма да се срещат повече. Тя споделя, че въпреки че го обича, нейното щастие не е с него, а с Рикардо и Адриан. Независимо от болката, които тези думи му причиняват, Хулио обещава, че ще уважи решението ѝ.

Марсела има план: Марсела казва на Рената, че ще убие Ева и има нужда от нея като свидетел, за да каже, че крадец е влязъл в къщата. Прислужницата се преструва, че е съгласна с шефката си. Тя се възползва от ситуацията, за да извади куршумите от пистолета и да предупреди Ева.

Ева и Рената, облекчени: по-късно, когато госпожа Арисменди се опитва да стреля по жертвата си, тя установява, че в пистолета няма патрони. Ева и Рената си отдъхват облекчени като виждат, че никой не е ранен. В това време се появява полицията и отвеждат с белезници Марсела.

Марисол се развежда с Франсиско: Марисол и Франсиско решават да се разведат след като осъзнават, че имат напълно различни цели в живота. Докато тя се отдава на музикалната си кариера, той мечтае за голямо семейство.