Ева Луна (Eva Luna)

Седма част

Виктория се омъжва за Даниел – моделът най-накрая постига целта си!

Цветя за Марсела: докато празнува погребението на Хулио, вдовицата му получава един венец с цветя в кабинета си, а бележката към него гласи: „Не се притеснявай, любов моя, скоро ще бъдем заедно“

Томас с проблеми: бащата на Адриан забърква и сина си, след което двамата се оказват в участъка. Рикардо се ядосва – бившият боксьор научава за случилото се и се вбесява. Престъпникът се защитава с юмруци. Малкият Адриан се разплаква като вижда как двама души, които толкова силно обича, се бият заради него.

Ева измамва Тони: Тони случайно се среща с Ева и заплашва да я издаде в полицията. Тя, още веднъж, казва, че няма пари, но след като той не ѝ вярва, тя променя тактиката. Тя се преструва, че си пада по него и когато той сваля гарда, тя избягва ужасена.

Алисия, възмутена: без да подозира за това, сестрата на Ева изпада в шок, когато се сблъсква в агенцията на Арисменди с Даниел. Той, без да знае, че тя е наета, изпуска нервите си и я обвинява, че е крадла, също като Ева. Алисия не си мълчи и му отговаря незабавно.

Болката на Хуста: тя научава за предполагаемата смърт на Хулио и е разбита. Разглеждайки стари снимки, Хуста си спомня колко силно го е обичала. Рикардо пристига, за да я утеши и тя споделя с него болката, която е таила в сърцето си толкова години. Най-накрая Рикардо разбира защо тя винаги го е отхвърляла.

Леонардо и Виктория, недоверчиви: двамата остават шокирани при четенето на завещанието на баща си. Дон Хулио е остави за всеки от тях по една четвърт от несметното си богатство. Всичко останало е припирал на Ева. Виктория е неспособна да реагира от изненада. Рената също не може да повярва на чутото. Но най-зле приема новината Марсела, която от дъното на салона и с Даниел по средата, побеснява, когато адвокатът ѝ съобщава, че съпругът ѝ не ѝ е оставил нищо.

Гневът на Марсела: няколко часа по-късно, вдовицата уверява адвоката, че ако не оспори завещанието в нейна полза, тя е способна да убие Ева.

Надежда за Ева: в това време, Ева, която се е върнала в селото на леля си, получава посещение от Дон Хулио и приема неговото невероятно предложение. Той я моли да тръгне с него, за да ѝ помогне да се превърне в образована и успяла жена. Той вярва, че тя го заслужава. Той не споменава пред Ева подробности около фалшивата си смърт.

Тони се опитва да изнасили Алисия: младежът побеснява, когато тя му казва, че не иска да знае нищо за него. Точно когато той е на път да я изнасили, се появява Марисол и спасява приятелката си.

Бруно отхвърля Марсела: госпожата планира да прекара една страстна нощ с любовника си, но той я отхвърля, защото вече знае, че тя е разорена. Марсела се оттегля много гневна, обещавайки му, че ще го накара да си плати за това презрение.

Франсиско има проблеми: шофьорът все още не е признал на Марисол кой е в действителност. Това го прави много нервен, когато двамата заедно купуват една луксозна къща, в която да живеят след като се оженят, а тя не предлага да помогне за плащането. За да се измъкне от положението, Франсиско заявява, че не смята да купи къщата, защото не му допада. Това разочарова силно Марисол.

Виктория съблазнява Даниел: използвайки всичките си женски оръжия, Виктория успява да съблазни отново Даниел, който е решен да забрави Ева на всяка цена.

Молбата на Рикардо: след като научава тъжното минало на Хуста, Рикардо е съпричастен на жената. Той я уверява, че винаги може да разчита на него и че винаги ще бъде до нея... няколко дни по-късно, той предлага на Хуста да се омъжи за него.

Решението на Даниел: въпреки че все още обича Ева, Виянуева отново предлага брак на Виктория.

Сватбата на Виктория и Даниел: Докато Виктория се усмихва от щастие, той не може да прикрие мъката си. И като че ли това не стига, а и Лаурита отказва да присъства на събитието. Изпълнен със съмнения, Даниел едва произнася едно тъжно „да, приемам“, което го обвързва завинаги с жена, която не обича. Всички присъстващи са щастливи, но най-вече Рената, която е много доволна. Церемонията приключва с една целувка между младоженците.