Ева Луна (Eva Luna)

Шеста част

„Смъртта“ на Дон Хулио – той се преструва на мъртъв, за да си отмъсти на Марсела!

С Марсела не се играе: съпругата на Арисменди уверява Клаудия, че ще ѝ помогне по време на бременността ѝ. Дори предлага да ѝ помогне със сина ѝ, който трябва да поеме отговорност за детето. Но нейният план е друг. Убеждава я да изпие напитка, в която има отрова. Няколко часа по-късно, Клаудия е много зле и е приета по спешност в болницата. Лекарите успяват да спасят живота на Клаудия, но не и на детето, което носи.

Пътуването на Хуста: собственицата на пансиона се връща в селото, където е била интернирана, за да посети гроба на дъщеря си. Там ѝ съобщават, че той не съществува. След това тя заподозира, че дъщеря ѝ може да е жива.

Хуста и Рената се срещат отново: след като се връща в града, Хуста отива при Рената, за да поиска от нея обяснения. Рената отново я лъже, че дъщеря ѝ е мъртва. Но жестокостта на Рената не спира до там. Тя казва на сестра си, че Дон Хулио е много щастлив с Марсела и я предупреждава да не прави опити да ги раздели.

Ева пада в капана: денят преди да се омъжи тайно за Даниел, Ева отива в банката по нареждане на Марсела с чек, без да подозира, че чекът е фалшив и че госпожа Арисменди планира да я обвини в кражба. Но тя не е единствения човек, който е подготвил капан...

Леонардо се изправя срещу Даниел: Леонардо планира да раздели на всяка цена Даниел и Ева. За това, след като уверява приятеля си, че ще се бори за прислужницата до край, той отива да я търси с червеното Ферари на Даниел. Леонардо я уверява, че Даниел е блъснал баща ѝ и след това е избягал. А той го знае от самия Даниел...

Ева посещава гроба на баща си. Тя е разбита и докато разговаря с баща си, тя го пита защо е трябвало да се влюби в мъжа, който е отнел живота му. Казва, че го презира и мрази.

Подкрепа за Ева: Леонардо, който я е проследил, се приближава към нея и я прегръща, за да я утеши. След това я убеждава да го придружи до една къща, която има, извън града.

Даниел, един нервен младоженец: без да подозира за случващото се, Даниел се облича за сватбата си с Ева. Франсиско му помага, тъй като се притеснява, че от нерви, шефът му може да забрави нещо. Като например пръстените... Когато отива в църквата, Виянуева става още по-нервен и постоянно поглежда часовника. Ева закъснява.

Часове по-късно, след като си дава сметка, че е изоставен пред олтара, Даниел се обръща към Бог и пита защо Ева го е изоставила. Не намира отговор. Дава му го Марсела, когато се връща в дома – Ева е избягала с парите ѝ...

В това време, Леонардо дрогира Ева, за да заспи. Той съблича Ева в леглото и ляга до нея. След това прави запис с „горещата“ нощ, която са „прекарали“ заедно.

Алисия си намира работа: девойката започва работа като гримьорка в агенцията на Арисменди. След това, Ева се свързва с нея, за да ѝ каже, че се налага да напусне града заради обвиненията срещу нея, че е откраднала пари. Моли сестра си да не се притеснява за нея.

Джорджо и Марисол, много близки: приятелството им се задълбочава дотолкова, че тя иска да го запознае с Франсиско. Когато той научава, избягва, защото се страхува, че ще разкрият измамата му и годеницата му ще разбере, че той е просто шофьор.

Съдбовно посещение: след като напуска града, Ева е посетена от Тони. Тони шантажира Ева – ще покаже снимките на Леонардо, ако тя не му даде част от парите, които се предполага, че е откраднала от Арисменди. Ева побеснява и го уверява, че не е крадла.

Даниел затъва: изгубвайки вяра в любимата си, когато Леонардо, без никакви скрупули, показва снимките от предполагаемата страстна нощ, която е преживя с Ева. Уверява го, че Ева е измамила и него, за да му измъкне пари.

Ева се сблъска с майка си: Ева се скита безцелно из града и се сблъсква с жена. Без да подозира, тази жена е майка ѝ – Дебора. Дебора също не познава дъщеря си, но усеща едно жилване в сърцето. Докато се отдалечава от Ева, се пита коя ли е тя, че я усеща много близка.

Лъжата на Дон Хулио: в това време, Дон Хулио се преструва, че се чувства много зле и убеждава Рената да се обади на лекаря му. След няколко часа, лекарят подписва смъртния акт на стария мъж. Никой в къщата не подозира, че в действителност той е жив и че планира да си отмъсти на Марсела.

Марсела, измамена: Марсела демонстрира публично една болка, която не изпитва. Насаме, гледайки съпруга си, казва с омраза, че най-накрая той е умрял. Признава, че от дълго време си е представяла този момент.