Ева Луна (Eva Luna)

Пета част

Виктория се опитва да убие Ева – разкрива, че Даниел и прислужницата са влюбени!

Алисия страда: сестрата на Ева е разбита от новината, че приятелят ѝ Карлос е в затвора и отива да го види. Там се сблъсква с неприятна изненада – младежът я обвинява за съдбата си. Уверява я, че ще я накара да си плати за това, което му е причинила. Алисия открива, че не е останало нищо от доброто и вярно момче, което е познавала.

Даниел не може да се освободи от Виктория: моделът убеждава Даниел да ѝ позволи да остане в дома му през нощта. Лаурита ги вижда и вярвайки, че са се събрали отново, се ядосва на баща си и избягва.

Подозренията на Марсела: съпругата на Хулио е убедена, че Даниел е изоставил дъщеря ѝ заради друга жена. Виктория вярва в същото. Те се свързват с Гайо, който да следи Даниел.

Подаръкът на Франсиско: шофьорът се страхува, че Марисол ще му се изплъзне и взема важно решение. Остава с нея и след като ѝ подарява красиво бижу... я моли да се омъжи за него.

Гневът на Джаки: прислужницата на Виянуева се чувства много зле след обявяване на новината на Франсиско, че Марисол е приела да стане негова съпруга.

Клаудия посещава лекар: след като си прави няколко теста, Клаудия посещава гинеколога си, за да ѝ даде резултатите. С усмивка на лицето, гинекологът ѝ съобщава най-желаната новина: бременна е. Клаудия се чувства много щастлива и се усмихва от новината, тъй като сега е убедена, че е уловила Леонардо.

Джорджо търси съвет: налегнат от дълбока мъка, асистентът на Марсела търси убежище в клуба, в който работи Марисол. Тя, след като го вижда, се опитва да го съблазни. Какво ще се случи между тях?!

Алисия търси обяснение от Тони: девойката пита за подробности около ареста на Карлос. Какво ще ѝ отговори той?

Решението на дон Хулио: господин Арисменди съобщава на Марсела, че ще се разведат.

Даниел си връща Лаурита: след като минават няколко нощи, Даниел си връща дъщерята. Ева му се обажда, за да му каже, че е с Адриан. От благодарност, Даниел целува Ева на препълнената улица, без да подозира, че двамата са снимани. Часове по-късно, Марсела и Виктория получават снимките.

Клаудия разговаря с Леонардо: моделът му съобщава, че ще става баща, но Арисменди ѝ заявява открито, че няма да поеме отговорност за това дете.

Виктория не може да позволи никой, най-малко една обикновена прислужница, да ѝ отнеме Даниел. Виктория има план, заради който си намира пистолет и смята да премахне съперницата си. Виктория е решена на всичко и заявява, че никой няма да ѝ отнеме Даниел, докато се приближава с оръжие в ръка и със сълзи, които се стичат по бузите.

Марисол е ентусиазирана: танцьорката съобщава в кабарето, че ще се омъжи много скоро.

Злобата на Виктория: чрез измама, Виктория завежда Ева в гората и без тя да разбере, се прицелва в гърба ѝ с пистолета, решена да я убие.

Късметът спохожда Леонардо: за щастие, Леонардо се появява в гората тъкмо на време, за да попречи на Виктория. Той казва на Виктория, че ще се погрижи Ева да намрази Даниел и я съветва да не си цапа ръцете. Докато ѝ говори, той измъква пистолета от ръцете ѝ и я отвежда, оставяйки прислужницата да се изгуби в гората.

Инцидент с Хулио: господин Арисменди изпуска чашата с лекарството си и решава да не си взема лекарството тази нощ. Макс, неговото вярно куче, изпива разлятото. На следващата сутрин, кучето се оказва мъртво. Докато плаче за приятеля си, Хулио започва да подозира, че го тровят и моли да изследват напитките, които му дават.

Рената разговаря с Марсела и ѝ съобщава нещо за дон Хулио. За какво ли става дума?!

Отчаянието на Ева: нощта изненадва Ева в гората и когато отчаянието ѝ се увеличава, когато Даниел „спасява“ своята любима. Той минава наблизо с колата си и я открива. Докато я утешава, той запалва огън. Докато огънят се разгаря, двамата изясняват чувствата си. Ева и Даниел са искрени един с друг. Разговорът върви нормално... а в това време Леонардо крие нещо – изгаря го неудържимо желание... Даниел и Ева се предават на чувствата си и правят любов за първи път.

На следващия ден, когато Даниел се връща в града, той се среща с Леонардо и му признава, че е лудо влюбен в Ева. Настоява да я остави на мира и се опитва да сложи край на техния облог. Но Леонардо не е готов да изгуби, не смята да хвърля кърпата. Какво смята да прави, за да получи Ева!?

Романтична среща между Ева и Даниел: същата нощ и незапознат с намеренията на съдружника си, Даниел прекарва една романтична вечер с Ева. Кулминацията на вечерта настъпва, когато Даниел подарява годежен пръстен и го слага на ръката на Ева. Двамата се договарят да се оженят тайно. Ще го направят ли?!