Лицето на отмъщението (El rostro de la venganza)

124 (последна) серия

Краят на историята!

Мартин открива Алисия в старото училище. Като остава насаме с нея, той я моли да избягат далеч от САЩ и да изградят живота си наново. Алисия приема и обещава да разкрие местонахождението на Диана чак като пристигнат в Европа.

Накрая Алисия споделя за силните усещания, които е изпитала при всяко едно убийство, удоволствието от самото убиване и адреналина, с който се зарежда, когато трябва да се измъкне на полицията. Мартин я целува и я уверява, че любовта му е много по-силна от която и да е от тези емоции. Иска първо да освободи Диана.

Междувременно, Лусиано проследява следите на Мартин, за да открие Диана. Той се среща със Сандра и Томас. Те също искат да открият Алисия.

Докато Мартин си мисли, че отиват към летището, съпругата му променя плановете и го завежда до изоставената сграда, в която държи Диана. Там му дава оръжието и го моли да я убие на същото място, където са убили първата жена, която той е обичал – Антония. Мартин се разстройва и започва да плаче. Алисия се възползва от този миг на слабост, за да избяга.

Мартин я проследява, докато не го отвежда до мястото, където държи завързана Диана. Когато се опитва да я освободи, Алисия стреля във въздуха и заплашва двамата. След това размисля и пуска пистолета, убедена, че Мартин ще избяга веднага с нея. Но Мартин поема юздите на ситуацията и насочва оръжието – той е готов да натисне спусъка, в памет на Антония, чието убийство е било по нейна заповед.

Скоро пристига полицията и Мартин пуска оръжието, заявявайки че той не е убиец. Диана извиква да не стрелят по нея, защото носи дете в утробата си. Томас не ѝ обръща внимание и стреля.

В болницата, Мартин очаква новини за детето си. За щастие, куршумът не е засегнал важни органи и тя и детето са спасени.

След време... започва делото на Алисия, която е обвинена в потвърдени десет убийства: на Мариана Сан Лукас, Таня Естуардо, Патрисия Валдес, Алехандра Морено, Каролина Пинто, Валерия Саманиего, Вероника Баеса, Рафаела Караско, Франсиска Маркес и Пабло Бертелоне. Алисия е призната за виновна и е осъдена на 100 години затвор без право на предсрочно освобождаване.

Няколко месеца по-късно... Мартин посещава Алисия в затвора и ѝ дава документи, които трябва да подпише, за да му прехвърли пълните родителски права. Алисия развълнувана му съобщава, че ще е момиченце и че с нейното задържане, тя се чувства щастлива, защото най-накрая плаща за престъпленията си и за 20-те години, които Мартин е изкарал в затвора по нейна вина.

Есекиел Алварадо също е в затвора, но само за три години, за съучастие в деянията на Алисия и убийството на Диего Кастрийо. Той спокойно излежава присъдата си и очаква никога повече да не се върне там.

Заедно със семейството си, Есекиел не може да е по-доволен и спокоен. Край него са внуците му: синът на Катерина и Мигел, и малкият на Диана и Лусиано.

В това време, Мартин посещава гроба на Антония заедно с дъщеря си. Той поднася цветя и казва на любимата си, че е отмъстил за смъртта ѝ, както ѝ е обещал...

Край!