Лицето на отмъщението (El rostro de la venganza)

118 серия

Алисия е разкрита!

Мартин и Алисия отпразнуват сватбата си с голямо празненство, на което се събират семействата Меркадер, Алварадо и Саманиего. Алисия изглежда много щастлива и естествена в този голям ден, но не позволява на Наталия да се отдели и за миг от нея.

Наталия не може да е по-нервна. Тя знае, че ако проговори, нейният живот, този на Томас и на Алекс са в опасност. Въпреки това, тя успява да поиска помощ от Диана и ѝ разкрива, че Томас е отвлечен и е заплашен със смърт от Алисия. Тя е убицата. Диана остава крайно изненадана, но точно тогава Алисия прекъсва разговора им.

От друга страна, Томас успява да се освободи от въжетата и достига мобилния телефон, който Наталия е скрила. Прави опит да се обади на Мартин, но връзката прекъсва преди още да успее да каже и дума.

Изплашен, Мартин иска да предотврати евентуално убийства и съобщава на Алисия за обаждането. Младоженката много добре се преструва на притеснена.

В това време, сервитьорът, който последен е видял Франсиска Маркес жива, се появява пред Сандра, решен да разпознае жената, която е била с нея. Така разпознава лицето на Алисия.

Насаме с Наталия, Алисия я заплашва с ножици заради предателството ѝ. В този момент в стаята влиза Диана и става свидетел на сцената. Алисия се преструва на жертва и настоява, че Наталия я е провокирала. Но вече е късно – лъжата ѝ е разкрита, а и полицията е по следите ѝ след показанията на сервитьора.

Мартин още повече се притеснява, когато получава ново обаждане от Томас. Той си мисли, че съпругата му е в опасност и пита Диана къде е. Тя го моли да си отвори очите и да приеме, че Алисия е убийцата. Мартин е шокиран и тръгва да търси съпругата си.

В изоставения склад, Алисия удря Томас, за да го завържи отново и го принуждава да напише бележка за самоубийството си. Така всички ще си помислят, че той е убиецът и не е могъл да понесе вината, поради което е решил да сложи край на живота си. Детективът отказва и Алисия включва електрически трион, за да го нарани. Тя не подозира, че Мартин е зад гърба ѝ. Мартин я моли да остави триона, а на лицето му е изписан ужас и една голяма празнина, тъй като жената, която обича и е бил готов да даде живота си, в действителност е чудовище, една убийца.