Лицето на отмъщението (El rostro de la venganza)

98 серия

Лусиано – убиец!?

Томас разследва изненадващото изчезване на Рафаела. От видео записите от охранителните камери в близост до църквата, той установява, че адвокатката е била отведена от друга жена, за която предполага, че е Алисия заради обувките, които е носела на сватбата.

Вечерта, Диана и Лусиано отиват в младенческия апартамент. Но както Мартин, така и Хуан – баща ѝ, са притеснени, защото имат подозрения, че Лусиано е серийния убиец.

По-вероятната заподозряна е Алисия. Томас работи цяла нощ, за да я открие, но тя не е нито с Мартин, нито в апартамента си.

В това време, момичето-чудовище се намира в нещо като изба и заплашва Рафаела, която е завързана към един стол и е със запушена уста. Алисия показва няколко инструменти, сред които нож, пинцета и няколко строителни помагала. Алисия обяснява на Рафаела, че е имала проблеми с бившите си съученички, не с нея, нито пък с Вероника, но те сами са се замесили в нейните дела. След като скъсва превръзката, адвокатката моли да не я убива и обещава, че ще ѝ помогне. Тогава тя обяснява, че не е искала да убива отново, но това е в нейната природа и не може да го избегне. За да избегне подозренията, Алисия принуждава Рафаела да се обади на Томас и да му каже, че се чувства добре и че е в дома си. След като я преспива, отива в дома ѝ. Докато шофира, тя има халюцинация – образът на Валерия я съветва да се пази, защото скоро ще я заловят. След това си спомня сцени от убийството на Вероника.

Преди няколко месеца, Вероника е научила от рецепционистката на хотела, че Алисия е била тази, която е наела стаята, в която са били Мартин и Мариана. За да си отмъсти, е нахлула в апартамента на Алисия с нож в ръка. Медицинската сестра е настоявала, че е луда, но след като е видяла, че няма начин да се измъкне, бързо покрива главата ѝ с одеяло и ѝ нанася смъртоносен ударо по главата...