Лицето на отмъщението (El rostro de la venganza)

84 серия

Мартин открива, че Алисия е детето-чудовище!

Есекиел обвинява Алисия, че иска да си отмъсти, защото не я е признал като дете и за това е убила Маркос и Мариана. Алисия отрича всичко и обяснява, че причината да не убие Лусиано в класната стая е била, защото е знаела, че той ѝ е брат. Освен това, тя се е опитала да спаси Маркос като е признала, че тя е истинското дете-чудовище, но е било прекалено късно.

В затвора, Лейтон моли Диана да хване Алисия и да спаси брат си. Според теорията му, тя е убиеца, когото търсят и е много по-умна от всички заедно, винаги две крачки напред.

По-късно, Фелипе Риос посещава Соня и поднася подарък на Хуанито. Поведението му събужда подозрението, че може би той е бащата на Омар, Мартин и Диана. Когато е била млада, Соня е работела в магазина на Риос, където е била изнасилена. Години по-късно, съпругата на трафиканта е умряла при раждането на Омар и Соня е решила да го осинови. Сега Фабиан Риос иска да си върне децата преди да умре.

В това време, Мартин прочита отново писмата на момичето чудовище, които му е пращала през годините. Скоро открива, че авторката е Ева Саманиего.

В комисариата, Валерия признава пред Буенавентура, че Лусиано е разговарял с Федерико за подготовката на срещата на бившите съученици. Съпругът ѝ е дал на Лусиано и Таня плановете на къщата в случай, че Мартин признае, че той е убил Ева.

На следващия ден, Алисия решава да се върне в Париж и да загърби миналото си и САЩ, защото подозира, че мъжът, когото обича, скоро ще открие, че е лежал в затвора по нейна вина.

В апартамента си, Алисия оставя писмо за Мартин с истинското си име – Ева Саманиего. В него признава, че винаги е била влюбена в него, още от първия ден, в който го е видяла. Заради това и заради омразата, която е изпитвала към децата от Сан Габриел, които са го унижавали, е станала убийца преди 20 години. Също така обяснява как са се развили събитията в онзи ден, оръжието в шкафчето на Алекс и точния момент, когато е стреляла.