Лицето на отмъщението (El rostro de la venganza)

81 серия

Есекиел и Федерико откриват истинската самоличност на Алисия!

Федерико се развълнува като вижда Ева в очите на Алисия. Нарича я „дъще“ и се опитва да я прегърне, но тя не му позволява. Казва му, че в този момент, той не означава нищо за нея. Единственото, което иска, е да загърби миналото завинаги и да продължи напред. За да е щастлива и да се омъжи за Мартин, Саманиего трябва да спре с разследването си и да се преструва, че тя не е неговата дъщеря. Разбит, Федерико се заклева да я остави на мира, но преди това я моли да му разкаже истината – тя ли е убила шестте деца преди 20 години.

Без друг изход, Алисия разказва какво се е случило преди кръвопролитието в училището. Тя е израснала в дом, пълен с насилие, в който и двамата ѝ родители са били убийци. Оръжията са били като цветята в градините на приятелите ѝ, а Валерия и Федерико са отгледали едно чудовище, образ и подобие на тях самите.

В затвора, Мартин се опитва да попречи на Алекс да убие Морейра. Това предизвиква още повече проблеми и допълнително години затвор. За да живее спокойно, трябва да унищожи онзи, който му е причинил толкова много билка. Ако ли не, ще си пусне един куршум в главата. Мартин приема да му помогне.

По-късно, в апартамента на Наталия, Томас разказва, че фамилното име на Алисия е Фариас, а не Ферер – дъщерята на учителя по химия в Сан Мигел. Наталия се изненадва – Алисия не може да бъде дъщерята на г-н Фариас, защото тя познава лично истинската дъщеря от няколко години.