Лицето на отмъщението (El rostro de la venganza)

67 серия

Делото на Мартин влиза в съда!

Алисия посещава къщата на семейство Саманиего и показва на Валерия доказателството, което я уличава за убийството на Рамон Фариас, нейния баща. Федерико разкрива, че освен убийца, съпругата му е и злодейка.

В затвора, Мартин преглежда отново и отново видео записите от минутите преди случилото се в училището. Скоро открива, че след предполагаемия изстрел срещу охранителната камера, няма викове, нито суетня, никой не е излязъл бягайки, не е имало хаос. Това означава само едно – никой не е чул предполагаемия изстрел, защото не е имало такъв.

В дома на Есекиел, Лаура открива, че Катерина не е бременна и настоява да каже истината на Мартин, който не заслужава да страда повече заради лъжи. Катерина се напряга и я умолява да не казва нищо. Настоява да ѝ обещае.

На следващия ден, започва делото на Мартин за касапницата преди 20 години, по което обвинен Маркос Алварадо. Есекиел свидетелства, че е фалшифицирал доказателствата. Той обяснява, че след като синът му е мъртъв, няма нужда повече да го защитава.

В дома на Алисия, Валерия се появява разгневена и я нарича използвачка, тъй като през всички тези години е живяла с нейните пари. Съпругата на Саманиего обещава, че ако покаже на някого копията от този чек на още някого, тя ще разкрие цялата истина.