Лицето на отмъщението (El rostro de la venganza)

55 серия

Мартин отвлича Есекиел!

Мартин се среща с Вероника и Маркос, за да прегледа отново видео записа от хотела. Те забелязват, че освен факта, че човекът е левичар, той е по-нисък от Мариана, а Мартин е много по-висок. Въпреки това, той носи същите дрехи и косата му е същата като неговите.

В това време, Алекс търси начин да напусне страната – полицията е по следите му по обвинение в съучастие при отвличането на Лусиано Алварадо. Въпреки че всичко изглежда наред, комисарят го спира.

Веднага след това, Мартин се подготвя да избяга от САЩ с предполагаемата помощ от Есекиел. Той, обаче, не знае, че всичко е организирано като капан, в който той да падне и полицията да го залови. Валерия също се е погрижила – наела е няколко убийци.

Тъй като Есекиел няма доверие на Валерия, той ѝ дава друг адрес. Той не иска Мартин да умира все още. Накрая, пада в собствения си капан. Мартин наема подкрепления, за да се убеди, че никой не си играе с него.

По-късно, Вероника разпитва рецепционистката от хотела, която е била на смяна в нощта, когато е била убита Мариана. Журналистката показва на жената снимка на Мартин, която я уверява, че това не е същия човек, който се е регистрирал.

В дома на Меркадер, Соня признава на Хуан, че децата ѝ – Диего и Диана, са продукт на изнасилване. Тя никога не го е мамила.

След като разкрива капана на Есекиел, Мартин го отвлича, за да го разпита дали има нещо общо с убийството на Мариана. Само с един поглед, Мартин разкрива, че е невинен. Той го прострелва в крака, за да му попречи да избяга.