Лицето на отмъщението (El rostro de la venganza)

51 серия

Мартин отвлича Лусиано!

Мартин споделя с Алисия, че в главата си има образи, свързани с убиеца на Мариана. Той започва да си мисли, че е луд и че наистина е убил онези деца преди 20 години. Медицинската сестра го уверява, че не е виновен, повдигайки подозренията му.

От друга страна, Катерина пита баща си дали е убил Мариана. Тя много добре познава неговата ревност, а и е сигурна, че Мартин не е способен да нарани никого. Освен това, майка ѝ е била способна да се преструва на мъртва, за да се освободи от този терор, но Мариана не е имала същия късмет.

В този момент, Диана ги прекъсва и моли Есекиел да направи нещо, за да не позволи Мартин да прекара в затвора следващите 20 години. Само той би могъл да го направи като разкрие кой е истинския убиец на децата отпреди 20 години. Той, обаче, няма желание повече да си пъха ръцете в огъня заради един предател.

Накрая, Катерина го моли да помогне на Мартин да избяга някъде далеч от САЩ. Така тя би простила на баща си за всички лъжи.

Вечерта, Алекс разкрива плановете на Мартин – да убие Лусиано. Не би трябва да допуска такава грешка, която може да му струва свободата отново. Но вече е прекалено късно. Бившият затворник (когото Мартин е наел) се среща с другите убийци в апартамента на Лусиано. Те го пребиват и го оставят в безсъзнание.

На следващия ден, Есекиел открива, че Мартин е отвлякъл Лусиано. Той взема оръжието си с намерението да го спре.

В същото време, Диана, Каролина и Алекс издирват Мартин, за да му попречат да направи нещо ужасно.