Лицето на отмъщението (El rostro de la venganza)

36 серия

Мартин има усещането, че Маркос може да е убиеца!

Мариана посещава Соня, за да се опита да научи нещо повече за миналото на Мартин като Диего Меркадер. Майка му я моли да не казва на никого това, което знае, тъй като ако Саманиего научи, ще го убие.

Но вече е прекалено късно, Каролина отива при Саманиего и му разказва за ситуацията на своята приятелка, която е имала „връзка“ с детето-чудовище. Сега той може да отмъсти за смъртта на дъщеря си.

От друга страна, Алекс Меркадер разкрива, благодарение на Сиро, че Маркос Алварадо е замесен в смъртта на децата в училището. Той също е страдал като дете, защото са го малтретирали съучениците му и то по времето, когато всичко се е случило, а Есекиел е успял да го защити, изпращайки Диего в затвора. За това и сега е толкова снизходителен с Мартин.

След като предава на Фабиан Риос наркотиците, Мартин се отправя към дома на Алекс. Доказателствата сочат, че оръжието е било регистрирано на името на Есекиел Алврадо, а Диего не е имал барутен нагар по ръката си. Маркос е имал възможност да влезе в кабинета по химия на брат си Лусиано и най-вероятно именно той е оставил оръжието в шкафчето на Диего.

В дома на Алварадо, Есекиел разкрива пред Катерина, че майка ѝ е жива и че я е изоставила, когато е била бебе. Много разстроена, тя отива в апартамента на Мартин, където заварва хората на Саманиего, които са отишли, за да убият детето-чудовище.