Лицето на отмъщението (El rostro de la venganza)

33 серия

Есекиел се среща с „починалата“ си съпруга!

Катерина уверява Мартин, че е пазила своята девственост специално за него, защото иска да е нещо уникално. Мартин отново я отблъсква. Той е наясно, че тази връзка никога не може да функционира.

В дома на Есекиел, Диана се появява. Тя е разгневена, след като научава, че Лусиано е бил тормозен от баща си, който го е подложил на електрошок, за да забрави, че той е бил убиеца на седемте деца от Сан Габриел. Есекиел избягва темата и настоява, че миналото си е минало. Съветва я да направи като брат си Диего – да стои на разстояние и да само да гледа.

От друга страна, Валерия моли съпруга си да даде един шанс Лусиано като му даде работа в компанията си. Той отказва. За нея това е много важно. Това е начин да плати за изневярата, която разруши приятелката ѝ Лаура.

Сутринта, Омар минава през апартамента на Мартин в компанията на Хуанито. След като завежда детето на училище, Омар го пита кой е в действителност той. Неговите подозрения се потвърждават – Мартин е брат му Диего. Въпреки че го боли от истината, той го моли да стои далеч от родителите им и да не разкрива пред Хуанито, че е неговия чичо.

По-късно, Лаура посещава Есекиел. Той не може да повярва – неговата съпруга, която би трябвало да е мъртва от 20 години. Тя му разказва за всичко, което е трябвало да направи, за да я приемат за мъртва. Признава, че го е направила, за да се освободи от неговите заплахи. Есекиел хваща силно ръцете ѝ и я упреква, че ги е изоставила. Накрая я моли да замине далеч и да приемат, че тази среща не се е случвала. Независимо от това, Лаура вече е взела решение – тя иска да защитава децата си, преди всичко Лусиано, който е измъчван по нейна вина.