Лицето на отмъщението (El rostro de la venganza)

22 серия

Антония открива, че Диего и съучениците му са били подложени на електрошок!

Лусиано признава на близките си, че трупът на майка им никога не е бил открит. Въпреки усиленото издирване от страна на полицията, Лаура не е била открита. Това, прибавено към откритието, което е направил Маркос в дневника на майка си – за ужасната ревност на Есекиел, променя напълно възприемането на 'инцидентната' ѝ смърт.

В това време, Антония се намира в дома на бившата тъща на Есекиел. След кратък разговор с Алварадо, психиатърката открива, че Лаура никога не е имала сестра. Накрая, Антония разпитва кой се крие зад името Франсиска. Тя признава, че в действителност е майка на децата на Есекиел. Причината, поради което е изчезнала от техния живот, е бил страхът от ужасната ревност на съпруга ѝ – един мъж, способен на всичко. Когато я пита дали вярва, че Диего Меркадер е бил извършителя на кървавата баня в училището, тя решава да ѝ покаже. Завежда я до една болница и ѝ представя един от учители, които са били ранени в онзи ден в училището. Този мъж може да се окаже ключът към разкриването на мистерията около случилото се.

Антония подозира, че мъжът не е бил ранен от куршум, а се е случило нещо друго. Така открива един лекар, който може да ѝ помогне. След като го открива, мъжът признава, че прави собствено разследване на случая на детето-чудовище. Той също е присъствал онзи ден – Хорхе Кастийо е бил съученик на Диего.