Лицето на отмъщението (El rostro de la venganza)

12 серия

Мариана открива, че Лусиано лъже!

Омар завежда Мартин до дома, за да разбере какво се е случило с Хуанито на рождения му ден със съучениците му. В началото, той не иска да говори, но насаме с Мартин, малкият признава, че съучениците му са го затворили в една тъмна стая. Малкият го моли да не казва нищо на баща му. Мартин го съветва да не показва страха си пред другите деца и винаги да се показва смел.

В компанията на Есекиел, Лусиано заема поста му и се опитва да въведе ред нещата. Мариана се появява. Тя не иска да се жертва напразно и настоява за обяснение – след като се е върнал от Маями, нито я е търсил, нито ѝ се е обадил. Тя не подозира, че мъжът, когото 'обича', е поискал ръката на Вероника.

В този момент, Есекиел прекъсва разговора им. Лусиано го уверява, че бившата му годеница се е появила, само за да се извини за това, че го е настроил срещу баща му. След като си тръгва, магнатът се опитва да я убеди да се върне при него – той е способен да ѝ прости за предателството.

Междувременно, Антония се връща в Ню Йорк и посещава къщата на Саманиего – бащата на едно от момичетата, убито от детето-чудовище. Психиатърката му разказва за всичко, което е открила и уточнява, че убиецът може да бъде който и да, но не и Диего Меркадер. За да открие истината, тя има нужда от неговата помощ и от неговото влияние.

В офиса, Есекиел моли Мартин да отстрани любовника на Мариана. Само така може да докаже своята лоялност. Нещата се променят, когато Лусиано споделя с баща си, че именно протежето му е бил в леглото на Мариана.