Лицето на отмъщението (El rostro de la venganza)

1 серия

Диего – детето чудовище, излиза от затвора след 20 години!

След 20 години в затвора, Диего Меркадер излиза на свобода благодарение на намесата на Антония. С помощта на Есекиел Алварадо, променя самоличността си на Мартин Мендес.

Много хора предпочитат той да е мъртъв и пресата е нетърпелива да отрази тази новина. Така, Мартин трябва да се пази от всички, не може да се довери на никого, освен на психиатърката и Есекиел. Освен това, по неговите следи е и сестрата на една от неговите жертви. Младата жена е репортерка в популярен канал.

Интегрирането в обществото няма да бъде толкова просто. Множество картини от тъмното му минало се появяват в мислите на Мартин. Спомени за детството му, когато животът му се е променил напълно.

От друга страна, Антония се опитва да се свържи с децата, които са свидетелствали за инцидента. Оказва се, че полицията е изгубила следите на всички, освен една жена, която живее в Ню Йорк. Като се среща с нея, Антония открива, че нейната омраза и отхвърляне на „детето-чудовище“ не са се променили.

Мартин успява да изгради живота си наново. Той работи като охрана на Мариана, годеницата на Есекиел. Модел, суетна и много амбициозна, младата жена е привлечена силно от Лусиано – сина на Есекиел.