Изворът (El Manantial)

95 серия

Алфонсина казва на Хусто, че се е върнала в Сан Андрес, за да му отмъсти, защото го е обещала на майка си. Казва му също, че дори да я убие, любовта между нея и Алехандро ще остане жива. Хусто започва да целува Алфонсина и в този момент идва Маргарита и му крещи да я пусне и насочва пушка срещу него. Хусто я пита дали отново иска само да го сплаши и тя му отвръща, че този път ще го убие, преди да я изпревари сина й, зарежда пушката и казва: “Ще се видим в Ада Хусто!”. Хусто взима пистолета си и се готви да я застреля, но тя стреля преди него, улучва го в гърдите и той пада. Хусто умолява Маргарита да го застреля отново, да го убие окончателно, но Алфонсина я спира. Маргарита излиза. Салвадор, Ектор и Алехандро чуват изстрела и отиват в колибата. Алехандро отива пръв, Алфонсина оптива при него и се прегръщат. Алехандро я пита дали Хусто й е сторил нещо, тя му отвръща, че не е и че Маргарита го е застреляла. Алехандро не може д повярва. Салвадор се опитва да утеши Алфонсина и моли Ектор да я отведе вкъщи. Отначало тя иска да остане с Алехандро, но Ектор успява да я убеди да тръгне с него. Алехандро казва на баща си, че всичко ще се оправи, че ще намери помощ, но Хусто отказва. Алехандро го пита защо е позволил нещата да стигнат до тук. Идва Салвадор и казва на Хусто, че все още не е късно да се покая за греховете си. Хусто му казва, че никога няма да го направи и умира. Алехандро го прегръща, плаче и крещи “НЕ!”.

Маргарита се прибира в имението и казва на Алтаграсия и Малена какво е направила, казва, че не е можела да позволина Алехандро да убие баща си и за това тя го е сторила.

Полицията отива в колибата, отнасят трупът на Хусто и Мендоса казва на Алехандро, че ще трябва да разпита Маргарита и Алфонсина. Алехандро пита Салвадор защо баща му е довел Алфонсина точно тук и той му обяснява, че в тази къща са се срещали Хусто и Франсиска и там ги е намерил Ригоберто преди години. Салвадор и Мелсио си тръгват, а Алехандро остава сам там и намира медальона на Алфонсина.

Салвадор отива в дома на Ектор и Алфонсина и им съобщава, че Хусто е мъртъв.

Маргарита иска да се самоубие в банята си, но Алехандро стига на време, за да я спре. Алехандро я прегръща и й казва, че всичко ще бъде наред.

На погребението на Хусто присъстват само Алехандро и Мелесио, идва и Ектор.

Уго се сбогува с Алфонсина и й носи копие от завещанието на Алваро. Тя му благодари за всичко, което е сторил за нея.

Ектор отива при Малена и й казва, че я обича. Тя не му вярва, а той я целува.

Барбара си приготвя куфара, идва Пилар и й съобщава за смъртта на Хусто. Двете решават да не заминават веднага.

Алфонсина е на извора, идва Алехандо. Тя го пита как е. Той й отвръща, че е добре. Казва й също, че майка му е решила да замине и да ги остави да бъдат щастливи, дава й медальона, двамата се целуват и си обещават да бъдат завинаги заедно.

Няколко месеца по-късно...

В болницата на селото Барбара ражда момченце. Лекаря я пита иска ли да го види и тя му отговаря, че не.

Алфонсина и много други хора засаждат овощната градина. Идва Ектор, целува Малена, а тя му казва да я остави да я остави поне за малко да работи. Алфонсина ги гледа и се усмихва. Идва Алехандро с още хора, които искат да помогнат в засаждането. Алехандро и Алфонсина се целуват. Ектор и Малена им казват да работят, да не се разсейват. Ектор отива да даде указания на новите работници. Алфонсина пита Алехандро дали има вести от майка си. Той й отвръща, че вече е загубил надежда да научи нещо за нея.

Пилар си играе с бебето и моли Барбара поне да го погледне, пита я сигурна ли е в това, което иска да направи. Барбара й отвръща, че е сигурна. Пилар й казва, че не е късно да размисли, че тя може да се грижи за детето. Барбара отказва и Пилар отвежда бебето.

Салвадор посещава Маргарита в един манастир. Маргарита го пита на какво се дължи посещението му и той й отвръща, че отива в Сан Андрес за сватбата на Алфонсина и Алехандро. Маргарита му казва, че й се струва странно, че все още не са се оженили. Салвадор й отвръща, че са искали да мине време след трагедията и да й дадат време, за да се върне. Тя му казва, че не иска да се връща. Салвадор й заявява, че не може вечно да бяга от реалността и че това е един добър момент да се завърне и най-накрая да постигне душевния мир, от който се нуждае.

Пилар дава детето на семейството на Хилберто. Тя й казват, че ще се грижат добре за него и, че тя и дъщеря й могат да го посещават, когато пожелаят. Пилар остава разплакана.

Алфонсина хвърля в извора три цветя- едно за баща си, едно за майка си и едно за леля си.

Малена гримира Алфонсина за сватбата. Алфонсина й казв, че й се иска леля й и майка й да са с нея в този момент. Малена й казва, че те сигурно я гледат от небето.

Барбара и Пилар изпразват дома си и са готови да си заминат.

В църквата започва сватбената церемония и има много хора. Ектор отвежда Алфонсина до олтара. Салвадор пита хората дали има някой, който иска да прочете първото писмо. Маргарита казва “Аз” и всички се учудват като я виждат. Тя се приближава до Алехандро, целува го, после целува и Алфонсина, слиза от амвона и започва да чете. След това Салвадор продължава с церемонията. Салвадор провъзгласява Алехандро и Алфонсина за съпруг и съпруга, двамата се целуват, всички ръкопляскат.
На излизане от църквата всички хвърлят конфети. Маргарита и Алфонсина се прегръща и Маргарита и дава благословията си. Алфонсина хвърля букета си и Малена го хваща.

В една хотелска стая Алехандро влиза носейки Алфонсина. Леглото е покрито с листенца от рози оформящи сърце. Алехандро отваря бутилка шампанско и двамата вдигат тост за щастието си. После Алехандро пуска песента “Amor, Amor, Amor”(“Любов, Любов, Любов”) и двамата започват да танцуват. Алехандро пее на Алфонсина: “Любов, Любов, Любов, роди се в теб, роди се в мен, от надеждата”, а после Алфонсина пее “Любов, Любов, Любов, родена от Бог за нас двамата” и двамата изпяват заедно “родена от душата”. Двамата започват да се целуват и Алехандро пита Алфонсина дали е сигурна, че иска да бъде негова. Тя му отвръща, че е напълно сигурна. Двамата продължават да се целуват и се вижда как в средата на сърцето от розови листа се появява надписа FIN!.

На следващата сутрин: Алехандро е на балкона, Алфонсина идва при него, прегръщат се и се целуват.

Превод: Валентина