Изворът (El Manantial)

94 серия

Токът в къщата на Алфонсина спира и Ектор отива да провери бушоните. Някой го удря по главата. Алфонсина отива да провери какво става и намира Ектор на земята, опитва се да му помогне, но Хусто й запушва устата, упоява я и я кача в колата си. Ектор успява да се пробуди и крещи на Хусто да спре, но не постига нищо.

Алехандро говори по телефона с инспектор Мендоса и го пита дали вече имат новини за баща му. Мендоса му отговаря, че нямат и Алехандро го моли ако намерят баща му да го извикат, за да се опита той да реши проблема без насилие. Когато затваря телефона Маргарита идва и пита сина си дали наистина вярва, че ще успее да помогне на баща си и че й е странно желанието му, защото той сам е искал да убие Хусто. Алехандро й отвръща, че все още е бесен на баща си, но не иска да го убият. Алехандро казва на майка си, че отива в дома на Алфонсина и тръгва. След малко телефона звъни, вдига Алтаграсия и е Ектор, който търси Алехандро. Алтаграсия казва на Ектор, че Алехандро е тръгнал към дома на Алфонсина и го пита какво е станало. Ектор й съобщава, тя затваря телефона и казва на Маргарита, че Хусто е отвлякъл Алфонсина. Маргарита не може да повярва.

Мендоса пита полицая, който пази “Пиедрас Грандес” дали има нещо ново. Той му казва, че няма нищо ново, освен че работника на Хусто е излязъл бягайки от къщата. На Мендоса това му се струва странно и му казва да проверят в архивите на случая, показва му една снимка и полицая познава “човека” на Хусто.

Уго отива да търси Малена в книжарницата, за да се сбогува с нея. Там е само Мару и тя се натъжава, като чува че той си тръгва. Той я успокоява като й казва, че я чака в Мексико. На сбогуване двамата се целуват.

Алехандро отива в дома на Алфонсина, Ектор му разказва какво се е случило и му казва, че баща му е бил с някаква стара кола. Алехандро казва, че трябва да намерят Алфонсина преди Хусто да й стори нещо.

Хората на Мендоса намират Хавиер- работника на Хусто и го разпитват, но той казва, че сутринта просто е търсил шефа си, затова е бил в дома му. Мендоса му казва, че ако им съдейства и те ще му съдействат.

Уго и Малена се сбогуват и тя му намеква за чувствата на Мару.

Алехандро казва на Мелесио да събере хора, за да търсят Алфонсина. Маргарита пита Алехандро дали ще каже на полицията за отвличането, той й отговаря, че не, защото иска да разреши проблема сам и взима пушката на баща си. Звънва телефона и е Мендоса, който казва на Алехандро, че може би са намерили къде се крие Хусто. Алехандро затваря телефона и казва на майка си, че Хусто сигурно е в къщата на Елоиса.

Алехандро казва на Ектор, че отива в къщата на Елоиса, а той да остане да търси Алфонсина заедно с хората.

На Барбара й се привижда баща й и казва на Пилар, че иска да се махне от къщата.

Алехандро отива в дома на Елоиса, полицията също е там. Влизат в къщата, но там няма никой. Алехандро казва на Мендоса за отвличането на Алфонсина.

Хусто завежда Алфонсина в колибата, където той се е срещал с Франсиска.

Малена отива при баба си и дядо си и те й казват какво е станало с Алфонсина. Тя отива при Ектор, прегръща го, за да го утеши и забелязва, че главата му кърви. Опитва се да му помогне и се целуват. Малена се дърпа и му удря шамар, казва му, че не е честно да се възползва от това, че тя притеснена за Алфонсина. Той й отвръща, че я е целунал, защото си е дал сметка че я обича. Тогава идва Алехандро и двамата отиват да търсят Алфонсина. Алтаграсия решава да извести Салвадор за ставащото с Алфонсина.

Норма и Хоел си говорят за внучето, което ще имат. Звънва телефона, вдига Мару и се оказва, че е Пилар, която търси Барбара.

На площада в селото хората упрекват Барбара, че е убила баща си. Барбара им казва, че е било злопоука, но те започват да я целят с плодове и зеленчуци. Идва Салвадор и спира хората, които са на път да линчуват Барбара и я отвежда.

Хусто казва на Алфонсина, че ще я накара да си плати за всичко. Раказва й, че той е изстрелял единия от коршумите, открити в тялото на баща й.

Алехандро, Ектор и останалите се събират, за да видят дали някой е открил нещо, но никой няма новини. Решават да продължат да търсят.

Салвадор отъвежда Марагрита в църквата, за да се моли, а той отива да търси Алфонсина. Маргарита се сеща къде може да е Хусто.

Барбара се връща вкъщи, разказва на майка си какво е станало и двете решават да си заминат от селото.

Алтаграсия отива в църквата да търси Маргарита, но не я намира и се разтревожва.

Алфонсина казва на Хусто, че се е върнала в Сан Андрес, за да му отмъсти, защото го е обещала на майка си. Казва му също, че дори да я убие, любовта между нея и Алехандро ще остане жива. Хусто започва да целува Алфонсина и в този момент идва Маргарита и му крещи да я пусне и насочва пушка срещу него. Хусто я пита дали отново иска само да го сплаши и тя му отвръща, че този път ще го убие, преди да я изпревари сина й, зарежда пушката и казва: “Ще се видим в Ада Хусто!”. Хусто взима пистолета си и се готви да я застреля, но тя стреля преди него, улучва го в гърдите и той пада.

Превод: Валентина