Изворът (El Manantial)

90 серия

Алфонсина признава на Алехандро, че баща му я е изнасилил. Той не може да го приеме и тя му разказва какво точно се е случило. Алехандро обвинява себе си за станалото и си тръгва решен да убие баща си, а Алфонсина не успява да го спре.

Алваро казва на семейството на Хилберто за детето, което очаква Барбара.

Алехандро и Хусто се сбиват но Мелесио успява да ги спре.

Алехандро се сбогува с майка си тя се опитва да го спре но не успява.

Маргарита влиза в кабинета на Хусто и го пита какво е направил, за да накара Алехандро да си замине толкова бързо. Хусто й казва, че преди години е изнасилил Алфонсина. Маргарита е шокирана от чутото, а Хусто й казва, че именно тя го е накарала да направи нещо, за да изгони Алфонсина от селото.

Ектор сам се досеща какво е сторил Хусто на Алфонсина и се вбесява, а тя се опитва да го успокои.

Мелесио казва на Хусто, че са дошли полицаи, за да изведът животните му от земите на Алваро. Хусто се вбесява и отива да разреши проблема сам, но не постига нищо.

Алваро казва на Барбара, че е съобщил на семейството ан Хилберто, че тя е бременна от него.

Хусто отива в къщата на Алваро и го упреква за това, че го кара да изведе животните си от земите му. Алваро се защитава и казва на Хусто, че се радва, че му вреди. Хусто се ядосва и му казва, че е спал с Барбара. Алваро се нахвърля на Хусто и започва да го души, казва му, че преди години ръката му не е била толкова зле, но той нарочно я е ампутирал. Накрая Алваро пуска Хусто, той изважда пистолета си и го заплашва, но накаря си тръгва. Алваро обижда Барбара и й заявява, че вече не иска да знае нищо за нея.

Барбара решава да иска помощ от Ектор и си уговоря среща с него.

Маргарита заключва стаята на Хусто, за да не може той да влезе и му казва, че куфарите му са вече опаковани, за да се маха от дома й. Хусто й казва, че няма да си тръгне и отваря вратата с ритници.

Алехандро се премества в пансион в селото. Мелесио занася там куфарите му, а с него идва и Маргарита. Мелесио оставя насаме Алехандро и майка му, за да си поговорят. Маргарита казва на сина си, че знае какво е сторил Хусто на Алфонсина и че постъпката му е гнусна и низка и няма оправдание. Маргарита моли Алехандро да се върне вкъщи, но той не приема.

Ектор се среща с Барбара. Барбара го моли да й заеме пари, защото иска да отпътува. Ектор й казва, че няма пари и не може да й услужи. Барбара го моли дай помогне и се опитва да гоп целуне. Ектор се дразни. Барбара се вбесява и си тръгва.

Алваро отива да види Алфонсина и й казва, че Хусто вече е извел животните си от земите му. Алфонсина се радва на новината. Алваро й казва, че трябва да му покаже къде точно свършват нейните земи, за да може да напарвят ограда, за да не вкара отново Хусто животните си там. Алфонсина иска да отидът пеша. Барбара ги наблюдава от далеч и когато Алваро се отдалечава от Алфонсина Барбара се засилва с колата си срещу нея. Алваро като вижда бута Алфонсина, за да я спаси и Барбара блъска него.

Превод: Валентина