Изворът (El Manantial)

81-87 серия

81-87 серия

Алехандро ядосан казва на родителите си, че се изнася от вкъщи. Маргарита се опитва да го спре и пада по стълбите. Хертрудис страда като научава, че Мирна се е върнала при Фермин. Барбара се изненадва като научава, че Ектор е син на Хусто и Франсиска. Карлос моли Алфонсина да бъде искрена с Уго. Лекаря казва на Хусто и Алехандро, че Маргарита има нужда от почивка и любов. Маргарита умолява Алехандро да остане с нея, защото ако я остави, тя ще се самоубие. Хусто предупреждава Алваро, че ако проговори отново ще го убие. Ектор извършва глупост, понеже иска да умре. Алехандро намира Ектор в безсъзнание на извора и го води в болницата. Мелесио, като научава за станалото отива да съобщи на Алфонсина и Хертрудис и двете също отиват в болницата. Там Алехандро казва на Алфонсина, че единственото, което го интересува е да помогне на Ектор. Уго предава на Алфонсина прахта на баща й и й казва, че в тялото му са открити куршуми, което значи, че не е умрял в инцидента, а е бил убит. Алфонсина настоява пред Хертрудис да й каже кой е убил баща й. Хусто уверява Барбара, че наследството на синът му Алехандро няма да се промени, защото няма да признае Ектор.

Хусто иска от Мендоса да му върнат неговия пистолет, с кой е убит Хилберто. Алфонсина също е в участъка и казва на Хусто, че не могат да му върнат пистолета, защото е възможно с това оръжие да е убит баща й. Хусто й отвръща, че ако настоява да проучи истината, ще се разберат много неща, които няма да й харесат. Маргарита мисли, че корема на Барбара расте прекалено бързо. Хусто иска да подкупи Мендоса, за да му предаде пистолета. Алваро казва на Алфонсина, че ще прехвърли извора на името на нея и Ектор. Хусто обижда Алфонсина, но Алваро я защитава и казва на Хусто да я остави на мира. Хусто удря Алехандро и казва на Алфонсина, че собствената й майка Франсиска е убила баща й. Хертрудис, която присъства, обяснява на Алфонсина как е станало всичко- Франсиска е имала среща в една колиба с Хусто, Ригоберто се е прибрал в къщи и я е попитал къде е Франсиска, тя му е издала, че жена му е с Хусто в колибата. Ригоберто отишъл в колибата с нож и като заварил там Франсиска и Хусто заедно, наръгал Хусто, Франсиска, за да защити любовника си застреляла с пистолета на Хусто Ригоберто. После за да прикрият престъплението си, Франсиска и Хусто подпалили колибата, а заедно с нея и камионетката с тялото на Ригоберто вътре. Хертрудис казва, че винаги се е чувствала виновна за станалото, понеже тя е казала на Ригоберто за изневярата на Франсиска. Алфонсина моли леля си за прошка, за това, че я е обвинявала.

Хусто разваля една лампа в къщата на Алфонсина, за да я убие, но Хертрудис запалва лампата и става късо съединение. Хертрудис е отчаяна, удря си главата и изпада в безсъзнание, а пламъците обграждат къщата. Алехандро и Алфонсина виждат, че къщата й гори. Бягат натам, Алехандро се опитва да спаси Хертрудис, но не успява. Алфонсина вика от болка и прегръща безжизненото тяло на леля си. Мелесио казва на Салвадор, че Хертрудис е мъртва. Хусто, като разбира, че вместо Алфонсина е умряла Хертрудис, се вбесява.

Ектор, който все още не знае за случилото се с Хертрудис отива в църквата и казва на отец Салвадор, че е решил да се махне от Сан Андрес. Също така му благодари за това, че винаги му е помагал. Малко след това, като Салвадор научава за пожара, моли Малена да отиде да потърси Ектор, преди той да е напуснал селото. Мару обяснява на майка си, че детето, което очаква Барбара може да е на Хилберто. Алехандро съобщава на Алтаграсия и Маргарита, че Хертрудис е загинала в пожар. В църквата на чичо си, Алфонсина се обвинява за смъртта на леля си, но също така започва да подозира, че може би пожара е бил предизвикан от някого. Алехандро отива в църквата, за да се опита да утеши Алфонсина, но тя го моли да се отдалечи от нея, защото й напомня за Хусто. Разтревожен, Алехандро казва какво е станало на Маргарита и я предупреждава, че ако баща му наистина е замесен в пожара, той няма да си мръдне дори пръста за да го защити. Хусто отива в църквата и дава пистолета си на Алфонсина, като я предизвиква да го застреля. Тя взима оръжието и го насочва срещу Хусто, но отец Салвадор идва в този момент и успява да вземе пистолета от ръцете й. Алваро също както Алфонсина, мисли, че Хусто е виновен за пожара и решава да проучи нещата.

На следващата сутрин отец Салвадор, разтревожен за племенницата си, я кани да замине с него за столицата, но тя отказва и уверява Салвадор, че ще покаже на Хусто, че не я е страх от него. Като вижда, че Алфонсина е решена да остане, Салвадор моли Ектор да не се отделя от Алфонсина, сега след като леля й умря, а той трябва да замине. Алфонсина разказва на Алехандро как е умрял баща й.

Ектор случайно открива раклата с трупа на Елоиса. Ектор веднага отива да каже на Салвадор, за ужасяващото си откритие. Алехандро отива в кабинета на Алваро и го умолява да му каже, как баща му си е загубил ръката. Барбара показва на Маргарита и Хусто последната си ехография и Хусто я кара да я покаже и на Мару. Но преди Барбара да може да отговори нещо, Норма идва и я предупреждава, че е решена на всичко и, че по един или друг начин, ще разбере дали детето, което очаква е от Хилберто.

Няколко часа по-късно, Хусто успява да излъже Пилар и тя му признава, че бащата на детето на Барбара не е Алехандроо. Хусто веднага отива да търси Барбара и след като я удря я гони от къщата, като й казва, че вече знае цялата истина. Барбара отговаря на Хусто, че няма да си тръгне, защото знае, че той иска тя да е близо до него. Барбара и Хусто правят любов.

Мару се опитва да убеди майка си Норма да говори с Алехандро, за да притисне Барбара, но Норма отказва. Алфонсина не престава да мисли, че Хусто е виновен за пожара. В църквата, Алехандро признава на Салвадор, че въпреки всичко, което е сторил Хусто, той не може да го изхвърли от живота си, защото му е баща. Алтаграсия вижда Хусто да излиза от спалнята на Барбара. Барбара, обаче, не постига нищо с действията си, защото, когато отново се среща с Хусто, той я обижда, нарича я “проститутка” и я уверява, че няма да прикрие лъжата й. Пилар съветва дъщеря си са се отърве от детето, което се е превърнало в проблем.

Алтаграсия казва на Маргарита, че Салвадор си тръгва от селото на следващия ден. Отчаяна, Маргарита казва, че трябва да види Салвадор, преди той да си тръгне, заради това двамата с Хусто се скарват и Маргарита му признава, че винаги е била влюбена в Салвадор. Като чува това Хусто, вбесен обижда Маргарита и я удря яростно. Алфонсина, Ектор и Салвадор разпръскват прахта на Франсиска, Ригоберто и Хертрудис в извора. Когато Салвадор се връща в църквата, Хусто, вбесен от наученото току що, удря Салвадор. А когато се връща в къщи, Хусто дрогира Маргарита и се възползва сексуално то нея.

Превод: Валентина