Изворът (El Manantial)

71-80 серия

71 серия

Хертрудис се изплашва и притеснява като намира Алфонсина простреляна. Алехандро пристига на време, за да я откара в клиниката. Алваро се погрижва за Алфонсина и обвинява Хусто, въпреки че не е видял човека, който е стрелял по нея. Малена уверява баба си, че вече не се интересува от Ектор и все още е решена да си тръгне от асиендата. Алехандро обвинява баща си, че е стрелял по Алфонсина, но Хусто категорично отрича. Алтаграсия казва на Салвадор, че някой е стрелял по Алфонсина. Разбира се кой е отговорен за атентата срещу Алфонсина.

72 серия

Маргарита, открива Барбара и я моли да й предаде пушката. Салвадор упреква Хертрудис, че не го е известила, че Алфонсина е ранена. Алехандро не научава, че Барбара е виновна за атентата, но разбира че връзката между родителите й е разклатена. Алваро се радва, че Барбара се връща вкъщи. Барбара моли Алваро за нещо свързано с извора. Алфонсина благодари на Алехандро за грижите. Той й казва, че ще я остави на мира. Алваро уверява Пилар, че е решен да се разведе и Пилар му съобщава нещо неочаквано.Салвадор и Хусто се спречкват. Ектор повтаря на Алфонсина, че я обича. Фермин казва на Мирна, че е решен да се разведе. Алваро казва на Алфонсина, че тя е жената с която би желал да уреди живота си.

73 серия

Алфонсина гони Алваро, а той й изяснява, че към нея изпитва не любов, а уважение и възхищение. Хавиер, приятеля на Хилберто търси работа при Хусто. Алфонсина казва на леля си, че Алваро я е упрекнал, че е построила разсадника. Алехандро разпитва Барбара за атентата срещу Алфонсина. Алфонсина е изплашена в къщата с Алтаграсия, когато са нападнати отново, този път още по жестоко. Хусто иска от Мелесио да му помогне да направи събиране на пари, за да купят нова кола на Салвадор. Салвадор и Хертрудис едва успяват да пристигнат на време, за да спасят Алфонсина. Алехандро търси Алфонсина и Хертрудис му казва да остави на мира племенницата й, за да не пострада Алфонсина още повече. Пилар разказва на Барбара какво е направила срещу Алфонсина. Малена признава на Алехандро, че майка й Елоиса е бременна от Хусто.

74 серия

Малена обяснява на Алехандро, че откакто е разбрала за бременността на Елойса, тя е изчезнала. Маргарита уверява Салвадор, че няма нищо общо с последното нещастие случило се с Алфонсина. Алваро удря Пилар и я укорява за това, което е сторила на Алфонсина. Хусто казва на Барбара, че трябва да се видят. Алваро забранява на дъщеря си да си има взимане даване с Хусто. Мару се изненадва като научава, че Барбара е бременна. Алфонсина казва на чичо си, че е повдигнала обвинение срещу Пилар. Пилар е отведена в затвора. Алехандро и Малена отиват в къщата на Елойса и се изненадват като виждат Барбара и Хусто заедно. Алехандро пита баща си какво означава това.

75 серия

Хусто обяснява на Алехандро, че е предложил къщата на Барбара, за да живее тя там с внука му. Алваро моли Уго да се погрижи за развода му. Алехандро пита Хусто къде е Елойса. Малена казва на баба си и дядо си, че се мести в пансиона на Ката. Маргарита се изненадва като научава, че Барбара не си е направила ултразвук. Алофнсина потвърждава, че Пилар е организирала последния атентат срещу нея. Барбара и Хусто нападат Алфонсина. Маргарита пита Барбара за ултразвука, Барбара й отговаря, че иска да се отърве от бебето си, защото не иска да бъде самотна майка. Малена разбира, че Алфонсина ще замине за Мексико с Уго. Алехандро извършва лудост от отчаяние да не загуби Алфонсина.

76 серия

Уго подава обвинение срещу Алехандро за отвличането на Алфонсина. Алфонсина упреква Алехандро, че я е отвел така. Той я моли да признае, че го обича и й казва, че няма да се върнат в селото. Хавиер изважда нещата на Елоиса от къщата й. Маргарита се вбесява като научава, че сина й е отвлякъл Алфонсина. Барбара казва на Хусто, че може би скоро ще притежава извора. Барбара като научава, че Алехандро е отвлякъл Алфонсина се вбесява и й прилошава, тя се страхува, че нещо може да се случи на бебето й. Алфонсина се ядосва като разбира, че Малена е съдействала на Алехандро. Лекарят казва на Хусто и Маргарита, че има опасност Барбара да загуби детето. Хертрудис и Пилар се спречкват. Алфонсина се опитва да избяга от Алехандро и това довежда до неочаквани последици.

77 серия

Алехандро иска прошка от Алфонсина за случилото се, тя е ранена. Барбара казва на майка си, че е можела да загуби бебето си. Алтаграсия моли Маргарита да осъзнае, че няма да може да раздели Алехандро и Алфонсина. Малена казва на Мелесио, че е убедена, че Хусто е сторил нещо на майка й. Алехандро почиства раната на Алфонсина и я целува. Маргарита, като научава, че Салвадор ще си тръгне от Сан Андрес след три седмици, го умолява да не си тръгва. Хертрудис също се натъжава като научава за заминаването на Салвадор. Алехандро трябва да вземе решение относно Алфонсина, защото е ранена. Мару пита Барбара дали детето, което очаква е от Алехандро или от брат й Хилберто. Някой ги подслушва.

78 серия

Барбара отрича да е имала връзка с Хилберто. Алваро упреква Алехандро, че е изложил на опасност Алфонсина и че Барбара за малко не е загубила бебето. Маргарита умолява епископа да остави Салвадор в Сан Андрес. Маргарита спори с Хусто, заради Салвадор. Алфонсина моли Салвадор да не си тръгва от селото и разбира, че няма смъртен акт на сестра й. Алфонсина казва на Уго, че липсва смъртен акт на сестра й и че тя не е записана в никой регистър. Хертрудис казва на Фермин, че все още обича друг мъж, макар че той е мъртъв. Хусто е подготвил изненада на Салвадор и иска помощ от селяните. Алехандро и Малена говорят за изчезването на Елоиса. Алехандро се ядосва като вижда Алфонсина и Уго заедно. Хусто пита Хавиер дали Барбара и Хилберто са се разбирали. Уго за малко да целуне Алфонсина, но Алехандро бесен му се нахвърля.

79 серия

Карлос – бащата на Уго, го упреква, че преследва Алфонсина, след като тя е омъжена и му казва, че няма да я приеме. Хертрудис признава на Алфонсина, че винаги е обичала баща й Ригоберто. Уго се извинява на Алфонсина за държанието на баща си. Алфонсина му казва да я забрави и да се върне в Мексико. Салвадор моли Фермин да забрави Хертрудис и да се опита да се сдобри с Мирна. Алфонсина открива, че не съществува гроба на сестра й. Хертрудис казва на Карлос да преосмисли държанието си към Алфонсина. Хусто пита Мару какви точно са били отношенията между Барбара и Хилберто. Хоел като вижда дъщеря си Мару с Хусто се ядосва и двамата се сбиват. Алфонсина настоява Хертрудис да й каже къде е сестра й. Хертрудис й разкрива тайната, че истинския баща на това дете е бил Хусто. Фермин казва на Мирна, че приема тя да се върне при него. Алфонсина пита Хусто къде е сестра й и пита Алваро кои са родителите на Ектор. Алваро накрая признава, че Ектор е брат на Алфонсина.

80 серия

Алфонсина упреква Алваро, че е крил истината за произхода на Ектор. Алфонсина споделя с Уго, че Ектор й е брат. Алехандро настоява пред Маргарита и Хусто да му кажат нещо за сестра му. Хертрудис признава на Салвадор, че Франсиска е убила Ригоберто. Алфонсина казва на Ектор, че му е сестра, че Франсиска Риверо е била майка му, а баща му е Хусто Рамирес. Ектор реагира неочаквано. Алфонсина казва на Алехандро, че Ектор им е брат. Алваро потвърждава на Ектор, че е син на Франсиска. Алехандро уверява родителите си, че никога няма да им прости за това което са сторили с Ектор и решава да си тръгне от асиендата. Маргарита в отчаяните си опити да го спре да си тръгне, преживява инцидент.

Превод: Валентина