Изворът (El Manantial)

31-40 серия

31 серия

Салвадор е смаян от признанието на Маргарита и се чувства виновен. Ектор и Малена решават да се разделят. Елойса предлага подкрепата си на съкрушената Малена. Алехандро се страхува, че Ектор ще му отнеме Алфонсина. Барбара е решена на всичко, само и само да се омъжи за Алехандро. Алфонсина лъже и казва на Алехандро, че Хилберто й харесва. После Алфонсина уверява Малена, че единствения когото обича е Алехандро. Ектор предупреждава Алехандро, че ще направи всичко възможно, за да завладее Алфонсина, дори и да трябва да се превърнат във врагове.

32 серия

Алехандро информира Ектор, че съпреника му е Хилберто, не той. Алфонсина признава истината на Ектор, че обича Алехандро. Елойса казва на Малена, че я обича като дъщеря. Алтаграсия се разтревожва като намира внучка си да говори с Елойса. Хусто нарежда на Салвадор да престане да се занимава със съпругата му и със случилото се с бебето на Франсиска, но свещеника не се съгласява. Алтаграсия иска да научи адреса на Елойса. Хусто заплашва Алфонсина и после прави нещо ужасно, за да се отърве от Салвадор.

33 серия

Алехандро спасява Салвадор. Всички се тревожат, но Маргарита е прекалено разтревожена. Хилберто използва крадени пари, за да залага. Алфонсина обвинява Хусто за случилото се със Салвадор, изправяйки се срещу Маргарита и Алехандро. Хилберто отрича да е крал пари от банката и се прави на обиден. Алваро упреква Барбара, че настоява да си върне Алехандро. Алфонсина уверява, че ще търси доказателства, за да унищожи Хусто. Салвадор все още е в безсъзнание в клиниката. Маргарита отива при него и го целува по устата; Хертрудис идва и я изненадва.

34 серия

Хертрудис моли Маргарита да уважава Салвадор. Докато бълнува, Салвадор казва, че дъщерята на Франсиска е жива. Алфонсина се приближава, за да чуе по-добре, но Алваро я извежда от стаята. Хилберто открива Хусто да се целува с Елойса и тримата се споразумяват. Салвадор се събужда и се притеснява, че може би е говорил прекалено мног, докато е бълнувал. Алфонсина отблъсква Хилберто. Алехандро моли Алфонсина да се махнат от селото заедно, за да се оженят.

35 серия

Алехандро казва на Алфонсина, че това е последния път когато я търси и настоява пред нея. Тя му дава малка надежда и Алехандро се радва. Хусто измисля предтекст, за да оправдае присъствието ан Елойса. Хертрудис и Алфонсина откриват лъжата на Барбара и Хилберто. Алваро се разтревожва като разбира, че Ектор харесва Алфонсина. Алфонсина упреква Барбара за лицемерието й. Маргарита казва, че “само през трупа й” ще има нещо общо между сина й и Алфонсина. На извора, Алфонсина приема да стане съпруга на Алехандро.

36 серия

Алехандро се кълне, че ще направи Алфонсина щастлива и двамата се договарят да помолят отец Салвадор да ги венчае, но всичко ще бъде тайна. Маргарита посещава Салвадор в клиниката и Хертрудис се разтревожва. Малена изненадва Елойса и Хусто да се целуват и и тримата се смущават, после Хусто заплашва Малена да не казва нищо. Мирна- съпругата на Фермин, ревнува от Хертрудис и упреква Фермин. Алехандро казва на баща си, че няма да отиде с него в Мексико и Хусто се ядосва, защото знае, че е заради Алфонсина. Маргарита чува телефонен разговор на Алехандро и изпълнена с яд му признава, че Франсиска е била любовница на баща му.

37 серия

Алехандро казва на Маргарита, че нито той, нито Алфонсина ще плащат за грешките на Хусто и Франсиска. Алфонсина научава, че майка й и Хусто са били любовници, но това не попречва на плановете й да се омъжи за Алехандро. Алехандро и Алфонсина си дават сметка, че са крили много неща от тях. Отношенията между Фермин и Мирна стават критични. Барбара признава на Алехандро връзката си с Хилберто, но го уверява, че е било от огорчение. Алфонсина унижава Хусто пред работниците му и той иска да я удари. Барбара, отчаяна, целува Алехандро, точно когато идва Алфонсина.

38 серия

Алфонсина пада в капана на Барбара и казва на Алехандро, че с връзката им е свършено. Алехандро се опитва да обясни на Алфонсина какво се е случило, но тя не иска да го чуе и си тръгва от селото. Ектор се маха от къщи, заради униженията на Пилар и Барбара; случайно се среща с Фермин, който е напуснат от съпругата си Мирна и двамата давят заедно мъката си. Никой не иска да каже на Алехандро къде е отишла Алфонсина и той се отчайва. После, когато се прибира Алехандро чува Маргарита да признава, че обича Салвадор.

39 серия

Разваля се представата на Алехандро за майка му. Алфонсина отива в университета си и се среща с приятеля си Уго и после му обяснява всичко. Спомените измъчват Алфонсина, когато тя влиза в апартаменат си. Алехандро катастрофира пред апартамента на Алфонсина.

40 серия

Алехандро отива в болницата. Алфонсина се тревожи много и размисля. Хилберто има сериозни проблеми, заради дълговете си. Маргарита настоява да научи адреса на Алфонсина в Мексико и Хертрудис я поставя на място. Един съдия омъжва Алфонсина и Алехандро и монахините приятелки на Алфонсина са свидетели. Хусто и Елойса, срещат Алфонсина и Алехандро в един ресторант и има голям скандал. Фермин обвинява Хертрудис за положението си. Алфонсина и Алехандро ще бъдат заедно за пръв път.

Превод: Валентина