Изворът (El Manantial)

21-30 серия

21 серия

Салвадор и Хертрудис крият от Алфонсина какво се е случило със сестра й. Алтаграсия и Мелесио се страхуват, че ще се разкрие истината за родителите на Малена. Алехандро се пита дали Алфонсина не е любовница на Алваро. Пилар обижда Алфонсина, защото е сигурна, че тя е приластила съпруга й. На Алехандро му писва, че всички говорят постоянно за Алфонсина и иска да се ожени за Барбара, за да я забрави. Алтаграсия укоражява Алфонсина да продължи напред. Хусто се среща с Елойса в собствената си къща.

22 серия

Елойса иска да говори “по работа” с Хусто. Елойса изглежда позната на Алтаграсия. Алваро решава да се отдалечи от Пилар. Алфонсина е решена да живее в старата си къща. Алехандро отива там и Алфонсина му казва, че Хусто я е принудил да си тръгне то Сан Андрес. Хусто чува, когато Алехандро заявява, че все още обича Алфонсина. Малена казва на Алехандро какво е направила Пилар на Алфонсина. Ектор благодари на Алваро, че се е отнасял с него като с роден син. Маргарита и Хусто планират да отдалечат Алехандро от асиендата. Салвадор настоява Хусто да му каже къде е погребана сестрата на Алфонсина.

23 серия

Хусто се прави, че не разбира за какво му говори Салвадор. Ектор трябва да оправи недоразумението, което имал с Чело. Спомените нараняват Алфонсина, когато отива в старата си къща. Хертрудис моли Салвадор да престане да разследва случая със сестрата на Алфонсина. Барбара е готова да се отплати на Хилберто, ако той прелъсти Алфонсина. Маргарита предлага на Пилар да направят тържество, за да отпразнуват годежа на Алехандро и Барбара. Хусто спасява Хилберто от това да бъде пребит, заради дългове. Барбара изненадва Алехандро и Алфонсина прегърнати.

24 серия

Барбара обижда Алфонсина, за това, че е прегърнала Алехандро. Хусто заплашва Алваро, когато разбира, че той е дал на Алфонсина под наем старата й къща. Хилберто се опитва да спечели Алфонсина. БАрбара се извинява на Алфонсина и я кани на тържеството. Хусто започва да получава от Хилберто отплата за помищта, която му е дал. Алехандро мисли да си тръгне от асиендата. Хусто отива в къщата на Алфонсина и я заплашва. Хилберто си иска своето и е решен да каже истината за връзката си с Барбара на Алехандро.

25 серия

Барбара казва малка част от истината за нея и Хилберто на Алехандро, за да се измъкне от ситуацията. Фермин и Хертрудис разясняват недоразуменията си. Мелесио кара Алехандро да разбере, че тярбва да се бори за истинската любов. На тържеството по случай годежа на Барбара и Алехандро цари истинско лицемерие. Алфонсина пристига там и се превръща в център на вниманието. Хилберто признава на Алфонсина любовните си намерения към нея. Обявен е годежа между Алехандро и Барбара. Алфонсина не издържа повече и излиза навън. Алехандро я настига, двамата спорят и се целуват.

26 серия

Алфонсина се съмнява в думите на Алехандро, защото той току що се е сгодил за Барбара. Салвадор среща двамата и се страхува за действията на Алфонсина. Алехандро казва на Барбара, че няма да има сватба и тя се вбесява страшно много. Маргарита и Хусто си дават сметка, че тържеството е било лоша идея, но са твърдо убедени, че сватба трябва да има. Алфонсина отблъсква Алехандро, когато той отива да я търси и той е много натъжен. Барбара намира шишенце с хапчета и се обажда на Алехандро, за да се сбогува с него. Алехандро се разтревожва, когато Барбара не му отговаря.

27 серия

Барбара се възползва от това, че едва се е измъкнала от опасното положение, за да манипулира Алехандро. По-късно признава истинските си планове на друг човек. Алфонсина се страхува да признае, че все още обича Алехандро. По време на литургията, Маргарита удря Алфонсина, взима урната с прахта на Франсиска и излиза, решена да разпръсне прахта по улицата, но нещата не стават както си е мислила. Елойса се разтройва като научава цялото име на Малена. Алфонсина иска да се отдалечи от Алехандро, за да не го нарани. Барбара се прави на жертва, за да прелъсти Алехандро и постига целта си.

28 серия

Барбара влага всичките си сили, за да унищожи Алфонсина. Пристигайки в старата си къща, Алфонсина открива, че стените са нацапани. Барбара мотивира Хилберто да съблазнява Алфонсина, давайки му каквото иска. Алехандро съобщава, че остава да работи в имението и предупреждава Маргарита да не напада повече Алфонсина. Алехандро казва на Алфонсина, че е решен да се раздели с родителите си и да им се противопостави само и само всичко да е като преди между тях; отговора на Алфонсина е ужасен. Алтаграсия и Елойса се срещат, познават се и си дават сметка за това колко сериозна и важна е тази среща.

29 серия

Алтаграсия и Елойса се спречкват, заради нещо останало нерешено в миналото. Салвадор разбира, че е грешал относно съдбата на изгубената сестра на Алфонсина. Малена предупреждава Алехандро, че Ектор харесва Алфонсина. Барбара и Хилберто спорят за споразумението си и Маргарита ги чува и иска да знае за какво говорят. Барбара измисля лъжа. Хусто се опитва да шантажира Хертрудис, за да накара Алфонсина да си тръгне от селото. Алфонсина отива в къщата на Хусто, за да му се изпречи и предизвика, защото знае, че има неща, които Маргарита не знае.

30 серия

Алфонсина упреква Алехандро за обвинението на Хусто и му казва, че не може да обича сина на мъжа, когото мрази най-много на света. Елойса, подтикната от разкаяние, се опитва да се сближи с Малена. Хусто говори по телефона с любовницата си и Маргарита ги предупреждава, че ги слуша и им казва да затворят. Алтаграсия напомня на Маргарита, че когато се е омъжила за Хусто е била влюбена в друг. Барбара моли Алфонсина да й помогне, защото е спала с Алехандро. Маргарита разкрива на Салвадор тайна, която дълбоко го разтърсва. Превод: Валентина