Изворът (El Manantial)

11-20 серия

11 серия

Алфонсина се дипломира, но Франсиска не отива на изпита й. Хусто иска Алваро, да му даде извора, който е купил с негови пари. Алехандро се връща от Испания и обявява женитбата си с Барбара. Алфонсина приема да излезе с Уго, неин приятел от училище. Той я изпраща до апартамента й и там виждат Франсиска да се целува с Карлос- бащата на Уго.

12 серия

Алфонсина упреква Франсиска за държанието й. Алехандро решава да остане в имението, докато се ожени за Барбара, но не престава да мисли за Алфонсина. Алехандро спори с Ектор за мястото на всеки в имението. Алфонсина решава да отиде в манастир, за да стане монахиня. Карлос казва на Франсиска, че е много вероятно тя да има рак на белите дробове.

13 серия

Франсиска се моли в една църква и иска опрощение на греховете си. Хусто и Елойса, привлекателна и амбициозна жена, имат любовна среща. Франсиска признава на Хертрудис кой е убил Ригоберто. Отец Салвадор споделя с Маргарита подозренията си, че Алехандро не е влюбен в Барбара. Хилберто се целува с Барбара, когато Ектор ги изненадва.

14 серия

Барбара опитва да се оправдае пред Ектор. Ектор се опитва да предупреди Алехандро, за това каква е Барбара, но той не му вярва. Изследванията на Франсиска потвърждават, че тя има рак на белите дробове и тя взима драстично решение. От манастира, където е Алфонсина се обаждат на Салвадор, за да му кажат за племенницата му. Той я взима от манастира и двамата намират Франсиска, която си е прерязала вените. Преди да умре, в линейката Франсиска кара Алфонсина да се закълне, че няма да позволи ниокй мъж да я унижи, както Хусто Рамирес е постъпил с нея.

15 серия

Алфонсина решава да занесе в Сан Андрес прахта на Франсиска и казва на Хертрудис решението си да си отмъсти на тези, които са я наранили. Хусто заплашва Алваро, че ще го изпрати в затвор, ако продължава да отказва да му предаде извора. Връзката между Барбара и Алехандро захладнява. Алфонсина пристига в Сан Андрес и в църквата случайно се среща с Алехандро.

16 серия

Алехандро съобщава на Алфонсина за скорошната си сватба. Тя страда, но се преструва на безразлична. Алехандро заварва Барбара и Хилберто в съмнителна ситуация. Ектор спасява Алфонсина от ужасен инцидент с един бик в асиендата. От Ектор Алфонсина научава, че сега извора е собственост на Алваро Луна. Алфонсина моли Алваро да й даде под наем старата й къща. Алехандро подозира какви са странните пътувания на Хусто. Алфонсина се среща с Хусто в кабинета на Алваро и той започва да я обвинява и обижда, тя яростно се защитава и го ранява, а Хусто вижда всичко.

17 серия

Хусто иска да повдигне обвинение срещу Алфонсина, но Алваро отказва да свидетелства. Алехандро пита Маргарита за една снимка, която е намерил, но тя избягва да говори по темата. Алтаграсия намира една риза изцапана с кръв, казва на Маргарита, която иска обяснение от Хусто, той измисля лъжа и клевети Алфонсина. Барбара и Алфонсина се спречкват. Барбара удря Алехандро, защото той се заглежда продължително по Алфонсина. Хилберто казва на Алехандро, че Барбара го мами и Алехандро го притиска да каже с кого.

18 серия

Алехандро удря Хилберто. Хертрудис обяснява на Алфонсина защо никога не се е омъжила. Алехандро научава, че Алфонсина е ранила Хусто, но се съмнява дали причините, които му казва баща му са истинските. Алфонсина иска да погребе прахта на майка си в семейния гроб. Хертрудис се противопоставя и после разкрива на Салвадор истината, че починалата сестра на Алфонсина не е погребана в гроба на Ригоберто.

19 серия

Хертрудис казва на Салвадор, че може би сестрата на Алфонсина е жива. Салвадор започва да прави проучвания за сестрата на Алфонсина. Хусто удря Алехандро в спор за извора. Алфонсина започва да губи вяра в живота. Ектор признава на Алехандро какво чувства към Алфонсина. Маргарита се опитва да подкупи Алфонсина, за да я накара да си тръгне от селото.

20 серия

Алфонсина се противопоставя на Маргарита, решена да си го върне за всичкото зло, което са й сторили. Хертрудис се натъжава, когато разбира, че Фермин вече не е свободен. Собствеността на извора предизвиква спор между Алваро и Пилар. Барбара обвинява Алфонсина, че се домогва до баща й и я удря. Хилберто и Ектор се сбиват. Салвадор стига до ужасно заключение за съдбата на изчезналата дъщеря на Франсиска. Превод: Валентина