Изворът (El Manantial)

1-10 серия

1 серия

В църквата на Сан Андрес кръщават Алфонсина. Майка й Франсиска е недоволна защото много хора ще посетят кръщенето на Алехандро, синът на Хусто, а не на дъщеря й. Маргарита моли Хусто да притисне Ригоберто, за да продаде извора. Хусто казва на Ригоберто да си тръгне от селото, за да види дали така Франсиска ще стане почтенна жена и Ригоберто го удря. Франсиска търси Хусто, за да го упреква за казаното, намира го в църквата и го предизвиква да признае, че са любовници. Хусто отначало не обръща внимание ан Франсиска, после я сграбчва и я целува, отец Хуан ги вижда.

2 серия

Отец Хуан изгонва Хусто и Франсиска от църквата. Франсиска признава на Хертрудис, че отново се е срещала с Хусто. Хертрудис я пита какво ще стане ако съпруга й научи за това, тогава влиза Ригоберто и пита за какво не трябва да научава. Франсиска измисля лъжа. Алтаграсия подарява еднакви медальони на Алфонсина и Алехандро. Хусто отива да търси отец Хуан с намерението да купи мълчанието му.

3 серия

Хусто убеждава Алваро да издаде смъртния акт на отец Хуан, в който да пише че смъртта му е била естествена. Ригоберто притиска Хертрудис да му обясни отсъствията на Франсиска. Хертрудис не иска да му разкрие нищо, но нервността й я издава. Ригоберто взима нож и отива в колибата, където изненадва Франсиска и Хусто.

4 серия

Бебетата Алфонсина и Алехандро са неспокойни. Франсиска заравя пистолета на Хусто. Мелесио и Фермин откриват горяща камионетката на Ригоберто. Хусто казва, че един бик го е ранил. Хертрудис заплашва да предаде Франсиска, но съдбата на Алфонсина и пречи.

5 серия

Хусто отказва да признае детето, което очаква Франсиска. Маргарита поставя на Хусто условия, за да не се разведе. Девет месеца по-късно Франсиска ражда и й помага Алваро. Хусто й акзва, че бебето се е родило мъртво отвежда тялото му. Хертрудис казва на Салвадор, че са погребали бебето в гроба на Ригоберто.

6 серия

Хилберто и Хавиер досаждат на Алфонсина и Алехандро я защитава. Те двамата знаят, че семействата им са съперници за притежанието на извора и се стремят да се избягват. Хертрудис научава, че Франсиска е ипотекирала извора. Алфонсина се къпе на извора и се появява Алехандро, двамата се целуват. Барбара, дъщерята на Алваро ги наблюдава.

7 серия

Барбара отвежда Алехандро, а Алфонсина остава сама. Хусто притиска Франсиска да му отстъпи извора. Маргарита удря шамар на Алфонсина и й забранява да вижда Алехандро. Алфонсина се опитва да разбере какво е направила Франсиска, но не успява. Алехандро търси Алфонсина, за да й се извини за държанието на майка си и двамата виждат, че градината на Ригоберто гори.

8 серия

Алфонсина и Алехандро се опитват да изгасят пожара, но той наранява крака си и не може да избяга. Алфонсина го спасява, завалява дъжд и изгася пожара. Алехандро и Алфонсина се целуват щастливи, че са се спасили. Франсиска разбира, че Хусто е отговорен за пожара и отива в участъка, за да подаде жалба.

9 серия

Започва разследване на причините за пожара в градината. Алехандро моли Малена да занесе едно писмо на Алфонсина. Маргарита взима писмото и го показва на Хусто. Маргарита настопява пред съпруга си да махне Алфонсина веднъж за винаги от живота им. Алехандро казва на Алфонсина, че няма да замине за Испания с Барбара, двамата се заклеват да защитават любовта си и са готови да преодолеят всички незгоди. Хусто извършва ужасно нещо, за да раздели Алфонсина и Алехандро.

10 серия

Хертрудис открива Алфонсина да плаче безутешно и с разкъсани дрехи. На другия ден, Хертрудис разказва на Франсиска какво се е случило. Франсиска спори с Хусто. Алехандро търси Алфонсина, но тя отказва да го приеме. Алфонсина отказва да подаде иск срещу Хусто за стореното и убеждава Франсиска да си тръгнат от Сан Андрес. Малена казва на Алехандро, че Алфонсина си тръгва. Той бърза да стигне до гарата, но е късно, влакът вече тръгва. Превод: Валентина