Екомода (Ecomoda)

25 серия

Фреди и Аура Мария вървят по червената пътека в църквата. Фреди поздравява роднините си, а на ум си мисли с паника, че това наистина е края на живота му като ерген. Свещеникът започва церемонията, но прекъсва церемонията, защото не може да каже цялото име на Фреди. Той винаги е казвал на бащата на Фреди, че е трябвало да кръсти Аркадио. Той спира отново, за да попита за имената на Аура Мария и е приятно изненадан на нейното добро „християнско име“.

В Екомода, Джени и Гутиерес се връщат от „обяда“. Гутиерес казва на Сандра, че тъй като Аура Мария не се е върнала все още, вече си има заместничка. Гутиерес също така коментира, че е гладен... Габриела и Кенет слизат от асансьора и той споделя с Габриела как е направил всичко възможно той и Аура Мария да станат близки, но е било невъзможно с Фреди, който през цялото време му е пречил. Но най-лошото е, че Аура Мария е останала с Фреди там... Те питат Сандра за Аура Мария и Фреди. Сандра отговаря, че нито единия, нито другия е пристигнал на работа. Габриела казва на Кенет да не губи надежда... Но той вече е охладнял.

В Мадрид, Колумбия, свещеникът моли за пръстените. Аура Мария и Фреди си ги разменят, заклевайки се в любов и вярност. Свещеникът ги обявява за съпруг и съпруга, докато смъртта ги раздели. Те щастливо се целуват, излизат от църквата и отиват в дома на роднините на Фреди, за да празнуват...

В Екомода, Армандо пита секретарките какъв е последния скандал... София му казва, че Гутиерес е взел самоволно решение да уволни Фреди и Аура Мария. И добавя, че той е поставил Джени на мястото на Аура Мария, без да се допита до Бети. В този момент пристигат Фреди и Аура Мария, и двамата малко пийнали, те показват пръстените си, „Ние сме женени!“ Армандо се усмихва, но бързо става сериозен и заявява, че трябва да разговаря с тях насаме. Той моли Сандра да предаде на Бети, че я чакат в заседателната зала. Всички жени са много щастливи за сватбата на своите приятели. Преди да влезе в заседателната зала, Аура Мария хвърля букета към приятелките си. Недоволната Джени се хвърля и се опитва да го хване. Но кой го хваща? Инес.

Горкият Кенет е направо разбит от новината, забравя своя испански и казва на Габриела, че вече не може да вярва, защото е пристигнал в Колумбия, открил е жената за себе си, но тя се е омъжила за друг. Габриела го потупва по гърба и го успокоява, че може ни някоя гринго го чака... Те се насочват към кабинета на Габриела, Кенет отбелязва, че майка му е казала да не ходи в Колумбия и ето какво се случи...

Бети влиза в заседателната зала и доста язвително пита двамата какво се е случило с тях. Армандо се е подпрял на стената и лекичко се усмихва. Аура Мария и Фреди ѝ казват, че са се оженили. Бети ги поглежда изненадано и пита Аура Мария да не е бременна. Фреди отговаря, че може би е след бурната нощ, която са изкарали. Бети се оплаква, че не са ѝ казали... Фреди, който както обикновено е много емоционален, плаче, че е искал Армандо и Бети да им бъдат кумове, но тяхната сватба е била много скромна, били са само той и неговата принцеска. Армандо казва на Бети, че той вече ги е смъмрил, но единственото, което могат да направят е да планират закъсняло сватбено тържество... Фреди е много благодарен, защото освен общата къща, нямат нищо. Аура Мария се притеснява, че Гутиерес ще ги уволни. Фреди бръщолеви, че сега ще бъде баща на Джими. Тогава той моли Аура Мария да му подаде едната си ръка, за да получат богословията на Бети и Армандо. Бети поздравява Фреди, Армандо поздравява Аура Мария (и ѝ казва да има голямо търпение). Фреди и Армандо не знаят дали да се прегърнат или не, но накрая се прегръщат и Фреди целува Армандо по бузата, което ядосва Армандо, който мои да минат без целувки.

Фреди вади бутилка и предлага да вдигнат тост, но няма да пият от бутилката, защото той носи пластмасови чаши. Бети не иска да пие, но те успяват да я убедят.

Отвън, останалите от „групата“ дискутират сватбата на приятелите си. Някои мислят, че те са луди. Инес мисли, че не е така, благодарение на Бог те най-накрая са се оженили. Габриела излиза от офиса си и пита за Армандо и Бети. Те я упътват, че са в заседателната зала. Тогава Армандо излиза от заседателната зала заедно с Фреди и Аура Мария. Аура Мария пита Армандо дали може да им даде няколко дни, за да имат своя малък меден месец. Армандо е съгласен.

Но...

Габриела тъкмо се е чула с централния офис на Фешън Груп. Президентът на компанията, Марк Стивънсън, ще пристигне на следващия ден в Богота на път за Буенос Айрес и иска да разгледа Екомода като продължение на  договора, който са подписали двете компании. Армандо съобщава на Фреди, че меденият им месец се отлага до приключване визитата на Mr Stevenson. Габриела отбелязва, че всички трябва да се залавят за работа.

На следващата сутрин, всички директори, освен Бети, са в заседателната зала. Габриела е много нервна, защото иска всичко да е перфектно... Армандо се опитва да бъде спокоен и хладнокръвен. Той казва, че всичко е наред и моли Габриела да направи списък с всички. Армандо обяснява, че Бети се приготвя за отлично представяне... Мобилният телефон на Габриела звъни – Кенет ѝ съобщава, че са на път към Екомода. Армандо се отправя към офиса на Бети, за да я извети.

В офиса си, Бети разговаря с доня Хулия, от която разбира, че Камила има треска. Армандо чува как Бети казва, че веднага тръгва към къщи и я пита какво става. Бети му обяснява и Армандо предлага да тръгне с нея, но тя настоява той да остане и да се погрижи за госта им, отстъпва му офиса си.

Когато Армандо излиза при служителите на етажа, но се забелязва, че факта, че е без Бети, го прави изнервен. Той сурово дава последни наставления, един по един:

На Фреди: никакви глупави странности.

На Аура Мария: без никаква врява, шумотевица. Каква е тази мини пола? Да не е в дискотека?

На Сандра: Възможно ли е да мине и ден, без да се карат?

На София: Какво е станало с косата ѝ? Това да не е перука?

На Берта: Възможно ли е поне този ден да се въздържа и да не дъвче постоянно нещо?

На Гутиерес: Никакъв испаноанглийски и да не се „заглежда“ по Г-н Стивънсън...

Армандо извиква Инес, която се появява с Джени, която се държи като развейпрах и е облечена с много къса пола. Армандо пита Джени дали има по-къса пола... Тя, без въобще да забележи сарказма и поради липса на неврони в главата, отговаря, че има и ще си я облече. Армандо се предава и пита Инес къде е Уго. Тя му отговаря, че има сантиментални проблеми и е отказал всички ангажименти за деня. Армандо се разгневява и започва да изброява всички грешки на Уго.... Армандо крещи, но не забелязва, че вратата на асансьора се отваря и от там се появява президентът на Фешън Груп, Г-н Марк Стивънсън. Той успява да го забележи преди да се изложи много. Стивънсън го поздравява и го пита за Бети. Армандо обяснява, че се е появило нещо неочаквано, с което тя е трябвало да се заеме...

Тогава Армандо представя служителите, които са там, но докато Габриела води госта към студиото на Уго, всички отзад забелязват, че на сакото на г-н Стивънсън има голям отпечатък от боя. Армандо разбира, че това се е получило от асансьора на Екомода, който по-рано е боядисан от Фреди по нареждане на Армандо. Армандо смъмря Фреди... Армандо казва на Инес да предупреди Уго да се приготви за модното шоу...

Габриела завежда ф-н Стивънсън в студиото на Уго, от където могат да отидат в производствения отдел. Всички се чудят как да свалят сакото на госта, да го изчистят без той да разбере. Малко по-късно, те се връщат в заседателната зала, където всичко е много добре и масата е аранжира за обяд. Г-н Стивънсън пита какво ще ядат и Аура Мария му отговаря, че ще ядат вегетарианска храна. Армандо пояснява, че това означава, че няма да ядат морски деликатеси, защото са разбрали, че гостът е алергичен към морска храна. Всички сядат и Армандо пита госта какво мисли за производствения отдел... Г-н Стивънсън отговаря, че го смята за добър, имат много машини, но той иска да види дизайна. Те започват да  се хранят и Армандо забелязва, че на челото на госта има червено петно.

Казвайки, че иска да се консултира с Габриела за виното, той отива до нейния стол и я пита дали той се лъже или на челото на госта има червено петно. Тя му отговаря, че той греши, защото  не е едно, а две петна/пъпки. Армандо и Габриела решават, че нещо в храната ги предизвиква. Армандо изпада в паника, че нещата излизат извън контрол. Той се извинява, че в къщи има някакъв проблем и той трябва да се обади. Когато той излиза, забелязва, че още пъпки на лицето на Стивънсън само за секунди. Гутиерес изважда едно огледалце и започва да се разглежда, но всички останали се държат така, все едно нищо не се е случило, а г-н Стивънсън продължава спокойно да се храни.

Отвън, Армандо се обажда на свой приятел лекар и му обяснява какво се е случило. Тогава се появяват двама от сервитьорите и Армандо ги пита какво има в храната. Те му отговарят, че нямат представа и той трябва да попита готвача. Докато сервитьора минава покрай Армандо с храната за Бети, Армандо го моли да занесе храната на Берта, техния човек, който опитва храната, за да разбере какво има в храната. Берта е в небесата! Берта моли сервитьора да ѝ донесе сок, не, вода, а по-добре червено вино. Армандо нетърпеливо я моли да започне опитването на храната. Тя започва да опитва различни неща, а Армандо съобщава на доктора. Накрая Берта отбелязва, че има ананас и докторът предполага, че точно това е предизвикало алергия. Докторът съветва Армандо какви лекарства да даде на г-н Стивънсън и Армандо изпраща София до първата аптека. Следа като дава нареждане на сервитьора да сервира вода за всички, а на г-н Стивънсън да поднесе чашата с лекарството, Армандо се връща в заседателната зала. Той е шокиран, както и останалите,  да открие, че цялото лице на госта е покрито с пъпки, а самият той отбелязва, че му е много топло.  Всички му казват, че е естествено да му е топло, защото Богота е в тропиците. Сервитьорът влиза и сервира водата, гостът я изпива наведнъж. Сервитьорът му предлага още храна, но г-н Стивънсън отказва, защото не може да поеме повече. Мобилният на Армандо звъни, докторът се обажда да разбере как действа лечението. Армандо му съобщава, че на Стивънсън му е станало много топло, а в отговор разбира, че може да му се доспи. Армандо затваря и предава поздрави на всички (все едно това е служебно обаждане).

Стивънсън започва да се прозява и всички са на мнение, че това се дължи на продължителното пътуване. Те предлагат той да си почине и Армандо му предлага дивана в офиса на Бети (като отбелязва, че знае от опит, че е много удобен). Те го съпровождат до офиса на Бети, където най-накрая успяват да му вземат сакото. Армандо тръгва да търси Фреди и му поръчва да направи всичко възможно да изчисти петното. Армандо предупреждава Инес, че гостът ще си почине малко и така тя ще има достатъчно време да се подготви за представянето на моделите. Инес му казва, че Инес отказва да прави каквото и да е, защото е „емоционално блокиран“.

Уго е в студиото си, седнал е на дивана и изглежда немощен, с кафява хартия в ръка, с която да си прави вятър. Той е заобиколен от модели и неговата Барбара (кучето му)... Моделите се опитват да го извадят от неговата летаргия, да покажат моделите заедно на госта и той не може да причини това нито на компанията, нито на Армандо, когото считат за “божествен”. Уго не може да повярва какво му казват и ги моли да не говорят за мъжката част на човечеството. Те толкова го ласкаят, че на Уго му се възвръща желанието за живот. Той им казва, че ще се сдобри с живота, той е решен да бъде друг Уго, може би не различен, но определено по-добър... Той мисли да прости на Армандо за всичко, което му е причинил и че нито Екомода, нито Армандо заслужават да бъдат зарязани. Когато той казва това, Армандо пристига, без да подозира за „новия“ Уго, бързо го сграбчва за врата, все едно иска да го удуши. Горкия Уго...

Пред офиса на Бети, всички се притесняват дали лекарството ще подейства и дали ще изчезнат пъпките от лицето на госта, защото в противен случай ще се наложи да го заведат в клиника. Докато те обсъждат това, мъжът изскача от офиса, без пъпки, освежен, и пита за сакото си. Фреди пристига със сакото, което е току-що изгладено и закачено на закачалка. Той обяснява, че са го взели, за да оправят гънките. Стивънсън си взема сакото, облича го с малко помощ от Кенет и казва, че иска да види колекцията.

Уго пристига и пита защо този звяр (Армандо) е там. Армандо щраква с пръсти и казва, че трябва да се залови за работа (Уго). Уго пита моделите дали са видели как се е отнесъл Армандо с него. Кенет влиза и казва, че чакат само модното шоу. Армандо моли Кенет да се опита да убеди Уго да им съдейства. Кенет казва, че иска Уго да направи това (половината на английски, половината на испански). Уго пита дали някой е направил малка кукла на Кенет, за да може той да си я носи в джоба. Най-накрая казва, че има прилив на енергия и иска да работи. Той изпраща момичетата да се обличат... Той казва на Кенет да излиза...

Всички са в шоурума и наблюдават демонстрацията на моделите. Всички ръкопляскат, освен Стивънсън, което притеснява Армандо и останалите. Когато най-накрая гостът започва да ръкопляска, всички бързат да се присъединят към него. Уго се присъединява към моделите на сцената и всички го аплодират. Уго прави няколко бележки относно колекцията... Джени, която обикаля ревниво наоколо и се опитва да я забележат, присъединява се към моделите, които са около Уго, който в момента говори. Гостът отбелязва, че всичко е било възхитително и съобщава, че споразумението между двете компании ще продължи. Той става, все едно мисли да си тръгва и всички, които са седнали също стават. След това той сяда отново и всички сядат след него. Стивънсън коментира, че всичко се е обърнало и е повече от изненадан, защото е очаквал много странни неща да се случат (като опит след многобройните му пътувания). Той се сбогува и преди да си тръгне, Фреди се представя като «mail engineer”.

Всички празнуват успеха от визитата и започват да скандират името на Уго. Уго ги моли да не го оглушават и отбелязва, че никога не е имал толкова мъже в краката си. Сбъдва се и неговата мечта – прегръдка с Кенет, при която Уго се опитва да го целуне...