Екомода (Ecomoda)

23 серия

Фреди се притеснява, че неговата Аура Мария ще се изплъзне от ръцете му и Кенет ще продължи да преследва неговата принцеска...

Кенет и Габриела са застанали до празните бюра на Сандра и Наташа, като обсъждат изпращането на някакви неща за офиса им в САЩ. Кенет е разсеян малко, защото е забелязал Аура Мария, която носи доста провокативна златиста къса рокличка, която е прилепнала по тялото ѝ като втора кожа и разбира напълно защо Уго я нарича „балконите“. Габриела казва на Кенет, че е гладна и предлага да отидат да хапнат. Той ѝ отговаря, че мисли да покани Аура Мария, по служебни причини. Габриела не разбира това обяснение. Кенет поздравява Аура Мария  и я пита дали ще излезе с нея на обяд с него. Тя му отговаря, че не може, защото това е денят, когато те си гледат на карти Таро. Фреди, който е пристигнал, носи обедите и води Мариана, главната вещица. Сандра моли Фреди да остави храната в заседателната зала. Фреди поздравява Кенет и отбелязва, че той сигурно не харесва креолската храна. Габриела, която е застанала пред асансьора, разбира, че Аура Мария не е приела поканата на Кенет, за това го моли да я придружи до офиса ѝ, защото иска да му каже нещо.

Бети пита Армандо къде мисли да обядва. Той ѝ отговаря, че мисли да обядва с Марио. Бети го поглежда с любопитство и той я моли да не го гледа така, той не мисли да прави нищо лошо. Бети му казва, че ако направи нещо лошо, тя би искала да знае, защото Мариана ще го види в картите и ще ѝ каже. Те се разделят с няколко целувки и си казват, че ще се видят по-късно. Армандо поглежда Бети с възхищение и този погледа ѝ казва всичко.

Когато Бети и „групата“ се насочват към заседателната зала, Армандо спира Мариана. Той я предупреждава да каже на Бети само хубави неща за него, защото в противен случай ще я уволни. Тя се кани да отговори, но той я спира, казвайки ѝ да запази мълчание.

В заседателната зала, Фреди много любезно поднася обяда на Бети и „групата“. Аура Мария коментира нещо с Мариана за гледането на карти и Фреди се насочва към тях, за да кавалерства на Аура Мария при сядането на масата. Фреди споменава на Мариана, че ако Мартин Лутър Кинг Младши я е познавал, той е щял да я спомене в проповедите си. Накратко, намеква на Мариана да се застъпи за него пред Аура Мария, докато ѝ гледа на карти. Мариана високо, че няма да я подкупи да лъже на карти. Фреди прибързано се опитва да заяви, че повече няма да прави такива неща и напуска малко объркан. Всички заплашително питат Мариана какво означава подкуп. Мариана се опитва да избегне обяснението, но е  невъзможно и тя заявява, че Фреди ѝ е предложил половината от заплатата си, за да гледа в негова полза, когато реди картите на Аура Мария. Аура Мария заявява, че не иска да чува нищо повече за Фреди. Тя пояснява, че Кенет я е поканил на обяд, но нищо повече. София ѝ напомня, че той е много плашлив.

В офиса на Габриела, тя казва на Кенет, че трябва да бъде по-предприемчив, че всички тези покани на Аура Мария за обяд са много неприятни. Кенет ѝ отговаря, че не знае какво да прави. Габриела предлага да се изправи лице в лице със ситуацията: трябва да покани Аура Мария на романтична вечеря на свещи в някой добър ресторант, където ще могат да поговорят. Отвън пред вратата Фреди подслушва и е направо ужасен. Габриела казва, че ако Кенет иска да се ожени за Аура Мария, просто да я попита направо. Кенет продължава да приказва глупости и отбелязва, че не знае как да се справи със ситуацията. Габриела предлага Кенет да покани Аура Мария, а Габриела ще се погрижи за останалото: резервацията в ресторанта и т.н. Кенет ѝ благодари и двамата си дават пет. Габриела дразни Кенет, че е голям моряк, а не може да се справи с една обикновена среща. Отвън, пред вратата, обезумелия Фреди си казва, че трябва да спре това на всяка цена.

Фреди се спира пред вратата на заседателната зала, за да подслуша как върви гледането на картите. Вътре, Мариана казва на Аура Мария, че един мъже е влюбен в нея. Като чува това, Фреди отваря вратата и се опитва да влезе под предлог, че десертът е пристигнал. Сандра става и доста остро пита Фреди дали си дава сметка, че е прекъснал нещо свято – това е все едно да прекъсне свещеника в църквата, докато проповядва. Тя буквално го изритва през вратата. Мариана продължава и казва на Аура Мария, че този мъж е много нервен, влюбен, той ще ѝ направи предложение. Но, както винаги, Мариана не може да каже кой е този мъж. Тя добавя, че животът на този мъж ще зависи от отговора ѝ на неговото предложение. Берта похотливо предполага, че това мирише на сватба...

Фреди продължава да подслушва и става все по-притеснен. Чува се гласа на Армандо, който вика името на Фреди. Фреди се опитва да го накара да е по-тих и му казва да почака за минута. Армандо се появява иззад ъгъла, вижда Фреди, иска да престане да подслушва и да помогне на Уилсън с пренасянето на някакви кашони в студиото на Уго. Фреди му отговаря, че той се интересува от бъдещето и на двамата.  Армандо настоява веднага да отиде да помага. Пред асансьора, Армандо и Кенет се поздравяват. Армандо пита Кенет дали ще присъства на коктейла, който се организира от Color, Inc. Кенет му отговаря, че може би няма да може да отиде, защото „най-вероятно“ ще има нещо много важно за вършене, но той ще каже на Армандо. Фреди, който е там и чува всичко това, казва на Армандо да не позволява на грингото да се впусне в това. Армандо ще бъде твърд и ще изпълни неговото желание и той намеква, че Армандо ще позволи на Кенет да премаже Фреди. Армандо пита Фреди дали ще му позволи да ми даде един съвет. Фреди се съгласява, но го моли да не му крещи. Армандо го съветва да си задържи коментарите и да отиде да работи.

Кенет се кани да чукне на вратата на заседателната зала, когато вратата се отваря и „групата“ и Бети се подават. Най-накрая той се осмелява да покани Аура Мария да излезе с него на вечеря, да потанцуват... Но той не може да го направи, защото Фреди постоянно го прекъсва. Пренебрегвайки Кенет, Фреди на свой ред се опитва да я покани да излезе с него. Армандо неволно помага на Кенет като напомня на Фреди, че има работа. Вече без Фреди на близо, Аура Мария щастливо приема да се срещне с Кенет в 7 часа. Момичетата искат подробности за какво е искал Кенет да говори с Аура Мария. Тя им разказва за поканата. Берта е много доволна, защото портмонето на Кенет е претъпкано с кредитни карти. Мариана отбелязва, че очевидно той иска да направи предложение на Аура Мария. София не е толкова оптимистична: тя си мисли, че той иска само авантюра за една нощ. Инес отбелязва, че дон Кенет не изглежда такъв. Мариана е ужасена (от песимизма на София) и казва, че картите не са ѝ казали нищо за секс... Сандра казва, че това намирисва на сватба, все едно Аура Мария се кани да замине за САЩ.

Фреди и Уилсън излизат от студиото на Уго и Фреди поздравява момичетата като „колежки, бивши балдъзки“. Аура Мария сравнява Фреди с тъмен облак. Фреди предлага на Аура Мария да излязат за кифлички, хамбургери и сода. А след това ще отидат в дома на Аура Мария. Тя му се присмива. Фреди обяснява, че ще отидат в някой ресторант за пролетариата, а след това ще я откара до дома ѝ, когато се измори. Тя му отговаря, че няма да може тази вечер, да поговорят на следващия ден. Той ревниво я пита дали има друга покана за излизане и добавя, че може да си представи кой може да я е поканил. Той моли своята малка принцеса да не приема тази покана, да не излиза с някакъв си гринго. И той не може да повярва, че тя носи тази рокля, нечии чужди ръце могат да я докоснат.

Отново се чува гласа на Армандо, който се кара на Фреди да измести кашоните. Тогава, без да обръща внимание на това, че Фреди разговаря с Аура Мария, Армандо пита с ироничен глас дали прекъсва нещо. Тогава предлага той самия да тръгне с Уилсън, за да отнесат кашоните. Фреди скача след него и казва, че никога няма да позволи Армандо да върши такава работа. Армандо отбелязва, че той (Армандо) никога не би вършил неговата (на Фреди) работата, да не бъде глупак. Фреди получава 10 минути да приключи работата с кашоните... Армандо се насочва към офиса. Фреди моли Уилсън да му даде само минута,ч е проблемът с Аура Мария е по-важен от 10-те минути на Армандо.

Обратно в офиса на Габриела, тя прави резервация в някакъв ресторант за 8 часа. Тя записва подробностите на лист и ги подава на Кенет. Отвън, Фреди отново се опитва да подслушва и чува всичко. Габриела отбелязва, че тази вечер е вечерта на Кенет. Кенет отговаря, че ще е тази вечер или никога. Кенет казва, че би направил всичко за Аура Мария, дори ако това означава да танцува нейните танци. Габриела го окуражава, че трябва да направи нещо, каквото и да е.

На улицата, Уилсън и Фреди свалят някакви кашони от един камион. Фреди продължава да се измъчва от мислите за Аура Мария и Кенет и тяхната наближаваща среща. Той отбелязва, че всичко е против него. Уилсън го пита какво мисли да прави и Фреди се замисля сериозно.

Фреди се качва на втория етаж, вървейки като автомат, може би защото е мъж с мисия. Сандра му казва, че изглежда болен. Аура Мария го поглежда разтревожено. Фреди се приближава до бюрата на София у Берта, поздравява ги уважително. Той моли София за чека си и обяснява, че е спешно. Той настоява да му плати в брой, но София му казва, че не може преди 6 часа, когато ще знае дали може да му изплати парите в брой. Много по0изправен от обикновено, Фреди се насочва към заседателната зала, взема телефонният указател и се обажда в El Meson. След потвърждение, че Кенет има там резервация, той прави и за себе си за същия час като Кенет.

След няколко часа, Аура Мария и момичетата разговарят. Аура Мария пита дали роклята ѝ няма да изглежда по-добре, ако е по-къса. Тя повдига полата малко, за да им покаже. Инес е ужасена, както винаги. Аура Мария е с гръб към Фреди, който тъкмо слиза от асансьора. Той ядосано сваля полата ѝ. Фреди пита София дали има възможността да му плати в брой.  Кенет пристига, за да вземе Аура Мария и я пита дали е готова. Тя е готова и той ѝ предлага ръката си. Те се сбогуват с другите преди да се качат в асансьора. София се появява с парите на Фреди в един плик и той ѝ благодари след като си го взема. Останалите от „групата“ питат Фреди за какво са му всичките тези пари в брой и той им отговаря, че му трябват, за да ги покани на вечеря в El Meson, защото той има нужда от тях, за да си върне Аура Мария. Те са несигурни, защото ако Аура Мария е щастлива с Кенет, те нямат право да се намесват, но той премълчава тяхното притеснение и настоява, че ако Кенет спечели Аура Мария, той ще я отведе в САЩ и те няма да я видят никога повече. Това ли искат?

Групата пристига в ресторанта, където се виждат Кенет и Аура Мария, които вече са на тяхната маса. Те са направо изумени от нашествието на хората от Екомода, които са настанени на масата точно до тяхната. Фреди казва доста високо, че момичетата могат да си поръчат всичко, което пожелаят, защото за него е удоволствие да ги почерпи, но на сервитьорът тихичко казва да донесе половин бутилка от най-евтиния ром, който имат и да не приема никакви поръчки от жените. Те поздравяват Кенет и Аура Мария. Аура Мария се приближава до тяхната маса и казва на приятелките си, че вечерта върви добре. След като Аура Мария се връща на своята маса, Фреди отбелязва, че Кенет и Аура Мария вдигат тост с вино и нещо, което е още по-ужасно, Кенет се готви да говори за сериозни неща с нея... Той се опитва да провали тоста на Кенет и Аура Мария... Кенет е обиден и те завършват с предизвикване на дуел с питиета. Фреди отива на бара и поръчва две чаши – в едната да има много силно питие (за Кенет), а в другата сок (за него самия). Барманът му подава чашите, Фреди и Кенет изпиват на екс чашите си. Алкохолът, естествено, веднага подейства на Кенет. Пиян той се държи просташки с Аура Мария. Фреди я защитава и изнася Кенет навън, поръчва на портиера да го заведе в колата му. При влизането си, Фреди се натъква на мариачите (от началните серии). Групата влиза и запява „La venia bendida” (Свещена прошка) на Аура Мария, докато Фреди вади годежния пръстен. Той я моли да се омъжи за нея, веднага, още на следващия ден, защото той е притеснен и не може да живее без нея. Аура Мария се разтапя в прегръдките му и му отговаря „ДА“. Всичко е щастие и светлина, Аура Мария и Фреди се прегръщат и целуват...

Обратно в реалността,, Фреди и Уилсън разтоварват кашони от камион пред Екомода. Армандо пристига ядосан и ги пита защо не са свършили. Армандо се качва в колата си и заминава. Уилсън мисли, че планът на Фреди е отличен, но трябва да се раздвижи, защото времето напредва.

Като че ли сънят на Фреди се сбъдва, той се качва на втория етаж... Но нещата не са толкова прости. Първата спънка е София, която казва, че няма достатъчно налични, за да му плати заплатата в брой, така че той ще трябва да прескочи до банката, която скоро ще затвори, за да изтегли нужната му сума. Когато се връща, той отива в заседателната зала, за да направи своята резервация за El Meson за 8 часа и иска да е сигурен, че масата му ще е съседната на тази, която е запазена за Кенет. След това той се обажда на мариачите (които беше наел, за да направи серенада на Габриела), но явно човекът от другата страна не е много съгласен, защото Фреди го уверява, че този път ще си получи парите на ръка. Отново Аура Мария повдига полата си, но не Фреди я сварва да прави това, а Кенет. Тя малко сконфузено сваля полата си. Тя и Кенет се сбогуват и се насочват към асансьора. Аура Мария казва, че не иска да ходи в El Meson, но Фреди, който стои на близо настоява, че трябва да отидат там. Кенет предлага да отидат някъде другаде, където пожелае Аура Мария, но след малко размисъл тя се съгласява да отидат там. След като те тръгват, Фреди запознава „групата“ със своя план. Но преди да може да им каже за Кенет и вероятността да отведе Аура Мария в САЩ, се появяват Армандо и Бети, които са тръгнали за коктейла на Color, Inc. Армандо нарежда на Фреди да откара колата на Бети в гаража на апартамента им, защото на сутринта Бети ще води Камила на лекар. Фреди се опитва да се измъкне.... Армандо се ядосва и пита Фреди дали може да си представи той (Армандо) да се качи на автобус на сутринта. Армандо пита кой дава нарежданията и Фреди му отговаря, че въпреки голямото му уважение към него, президент е Бети. Армандо отново задава въпроса си и този път Фреди се съгласява, че той дава нарежданията. Преди да тръгне с Бети и Армандо, Фреди подава на Сандра годежния пръстен, за да го пази. Момичетата решават, че не могат да изоставят Фреди и ще му помогнат с неговия план.

Разтревожен от закъснението, Фреди пристига в El Meson с такси и открива „групата“ да стоят отвън. София му обяснява, че не са влезли, защото има вход по 25 000, защото има магическо шоу същата вечер. Фреди прави някои сметки на ум и решава, че може да си позволи да плати входа, така че той плаща, защото без „групата“, планът му няма да проработи...