Екомода (Ecomoda)

21 серия

Армандо е в банята у дома, разглежда белезите, които му е оставил Марио и онази кучка Андреа... Той си облича халата и има физиономия, с която иска да каже, че не може да повярва в каква каша се е забъркал... Бети пристига и го пита защо никой не го е ударил по тялото. Армандо ѝ отговаря, че битката е била толкова ожесточена, че битката при Ватерлоо прилича на детска игра; било е много сериозно. Между целувки и милувки, докато Бети е много нежна с него, тя забелязва, че има белези на врата си и го пита как са се появили, да не би  мъжете, които са ги нападнали да хапят като ротвайлери. Тя отбелязва, че той се държи като крадец, така че Армандо казва, че трябва да се облече и да отиде до полицейския участък. Тя му предлага да го придружи, но той естествено не се съгласява.

В Екомода, Аура Мария се грижи за Фреди, докато „групата“ и Наташа слушат историята за чудовищното нападение. Той се описва като лъв. Сандра го пита как така след като той е най-малко натъртен от всички. София отбелязва, че това е така сигурно, защото той е избягал. Фреди настоява, че не е избягал, той е използвал своето най-добро оръжие – словесната атака... Инес го пита кой го е ударил по лицето и Фреди ѝ отговаря, че го е ударил някакъв глух мъж, когото наричали Германеца и го е принудил да загуби контрол... Берта отбелязва, че не само е загубил контрол, но и дрехите си, парите си... Всички жени се смеят. Фреди заявява, че трябва да отиде в полицейския участък, за да повдигне обвинение и Аура Мария предлага да отиде с него.  Фреди ѝ казва, че с нея ще отиде пред олтара, не в полицейския участък...

Габриела отива в офиса на Кенет и го пита как се чувства. Той отговаря, че се чувства добре, това е само една безразсъдна постъпка... Габриела отбелязва, че това е било обир. Кенет ѝ отговаря, че е бил моряк в американската армия и е използвал юмруците като оръжие. Но те са имали оръжие. Той казва, че след като са заключили Гутиерес, той се е почувствал задължен да се въздържи, но не трябва да казва на никого. Той заявява, че той, също, трябва да отиде в полицията. Габриела му казва, че ще отиде с него, защото всички документи, които доказват кой е той, са в ръцете на крадците, а тя не иска да се обажда в централния офис. За това тя е твърдо решена да отиде с него.

Марио, Армандо и Николас са в полицейския участък. Николас се притеснява, че приятелството му с Бети е застрашено от тази бъркотия и лъжите. Той пита Армандо за Бети и той му отговаря, че не може да лъже както преди и тя не може да повярва, че десет въоръжени мъже не са нападнали шестимата. Фреди пристига с Аура Мария и пита за Гутиерес и Кенет. Армандо му се развиква за това, че е довел Аура Мария и заявява, че само негова ще е вината, ако останалите жени разберат какво в действителност се е случило. Докато той казва това, Кенет и Габриела пристигат. Армандо нарежда на Фреди да стане, за да има къде да седне Кенет. И за да завърши групата, Гутиерес пристига с Маруха... Маруха пита Гутиерес как може само него да заключат с белезници. Той ѝ отговаря, и всички негови приятели в унисон го подкрепят, че той наистина се е разбунтувал срещу нападателите и точно заради това са го заключили. Тогава Маруха го пита как е останал без дрехи, след като е бил с белезници. Гутиерес ѝ отговаря, че са ги разкъсали... Армандо потвърждава, че са го съблекли след като са му сложили белезниците. Маруха ги пита кой ще запише показанията им и те ѝ обясняват, че ще дойде секретаря на съдията. Маруха предлага на Аура Мария и Габриела да я придружат до дамската тоалетна. Армандо пита Гутиерес защо е взел съпругата си със себе си и Гутиерес му обяснява, че всъщност тя го е взела със себе си.  Николас отбелязва, че според майка му, жените от Екомода са убедени, че са забъркани жени в цялата история. Кенет казва, че сега Габриела ще им стане сянка. Армандо казва, че ще трябва да уточнят историята и само един да говори. Калдерон предлага той да е говорител на групата, но Армандо не е съгласен, защото Марио не е женен и няма какво да губи. Калдерон го контрира, че след като е ерген, той най-добре може да лъже. Маруха и компания се връщат от тоалетната и тя продължава с въпросите си... Вратата към офиса се отваря и ги извикват да дадат показания. Маруха, Аура Мария и Габриела влизат с момчетата... Преди да влязат, Армандо напомня на Марио, че са били „10 мъже... 10 мъже“.

Асансьорът в Екомода се отваря и от него слизат Аура Мария, Габриела и мъжете. Аура Мария забелязва, че приятелките ѝ ги няма и тръгва да ги търси.  Габриела казва на Кенет, че отива в офиса си. Армандо казва на останалите, че са много близо до успеха да загърбят цялата тази история и не трябва да изпускат възможността. Трябва да са много дискретни. Кенет казва, че никой друг няма да научи, че са били ограбени от банда жени... Габриела се връща и чува всичко. Армандо ги предупреждава, че дори да ги пържат в олио, те не трябва да казват нищо. Тогава той се обръща и вижда Габриела... Тя се опитва да се престори и казва на Кенет, че трябва да поговорят. След това, Жертвите се скупчват отново и коментират, че Габриела сигурно е чула всичко. Говорителят на групата, Армандо, предлага да поговори с Габриела. Той я пита дали е чула и тя потвърждава, но да не се притеснява за това, няма да каже и думичка. Той я умолява да не казва на никого. Тя отбелязва, че току-що е обещала да не казва нищо. След това, Армандо ѝ разказва истината – Калдерон е намерил жените в бара и ги е завел на масата им, а след като са ги завели в къщата, жените са ги нападнали. Габриела пита дали жените са били красиви. Армандо е принуден да признае, че са били... Тя го пита какво си е мислел, че ще им правят жените. Тя прави жест, че устните ѝ са запечатани...

Вечерта в Екомода: вратата на асансьора се отваря и Фреди е готов да си тръгва с мотора си, а двете каски в ръцете му подсказва, че мисли да вземе Аура Мария, за да я откара. Той ѝ казва, че е неговия живот, неговата кралица и той е готов да я откара в дома ѝ или където другаде поиска. Тя му отговаря, че иска да се прибере у дома. Фреди я пита дали е притеснена за нападението. Аура Мария отбелязва, че има нещо, което не се връзва. Тя го пита как е изглеждал водача на крадците. Фреди ѝ отговаря, че е било тъмно и имало мъгла като в Лондон. След това допълва, че мъжът е бил висок, тъмен, добре сложен и красив – доволна ли е? След като се затваря вратата на асансьора, Фреди се смее, че Сандра ще трябва да си тръгне с автобуса.

Армандо и Бети са в леглото и Бети го пита как е изглеждал водачът на бандата. Армандо ѝ го описва като дебел, светъл, с къдрава коса. Тя го пита дали той е ударил Армандо по лицето. Армандо уточнява, че той е наредил да го набият и това е било ужасно. Горкият той отбелязва, че е много травматизиран и не знае как ще заспи... Той съветва Бети да заспива, а той ще се опита, ако Господ даде...

На сутринта... Маруха и Аура Мария са в конферентната зала пред включения телевизор и гледат новините. Бети влиза и пита какво толкова важно се е случило, че те трябва да говорят веднага. Маруха пита Бети дали е питала Армандо за главатаря на бандата. Бети им казва какво ѝ е казал Армандо. Аура Мария споменава какво ѝ е казал Фреди, а Маруха им казва, че Гутиерес го е описал като  нисък, здравеняк и грозник. Жените заключават, че са били излъгани.

В офиса на Армандо, той казва на останалите Жертви, че са попаднали в капан. Гутиерес е сигурен, че Габриела не е удържала на думата си и е казала на другите жени каквото знае. Армандо отбелязва, че тя не е такава – тя се е заклела пред него, че и думичка няма да каже. Фреди съобщава, че Аура Мария, Бети и Маруха са се затворили в заседателната зала. Армандо ги успокоява, че те само сверяват версиите... Гутиерес казва, че ще трябва да избяга в Бангладеш. Армандо го съветва да не се държи като мишка. Марио напомня, че всеки трябва да държи на своята версия. Армандо казва, че единственото, което са успели да направят е да объркат нещата още повече и сигурно ще ги разкрият. Марио отбелязва, че с 10 различни мъже в бандата, могат да се оправдаят с това, че всеки е мислел различен мъж за главатар. Всички са съгласни, че жените нямат доказателства за обратното. Армандо настоява, че не са били достатъчно убедителни. Марио го съветва да се успокои, че жените искат да чуят това, което би ги успокоило. Армандо се оплаква, че всичко това ще обърне неговия брак в ад, а Марио настоява, че всички бракове са ад. Армандо удря Марио и настоява, че неговият не е. Фреди започва да хленчи и Армандо му вика да не говори като жена... Всички си подават ръцете като Тримата мускетари (в случая са шест). Армандо е последния, който си слага ръката... Сандра отваря вратата и съобщава, че един лейтенант от полицията е дошъл при тях. Полицаят се представя като лейтенант Асеведо от Автомобилни престъпления. Той им съобщава, че техните коли, документи, мобилни телефони и т.н. са открити. Армандо иска единствено да разбере дали са открили неговата венчална халка. Вярвайки че всичко вече е разрешено, Армандо предлага да го отпразнуват с уиски. Лейтенантът отбелязва, че той няма да може да пие, защото е на работа. Това кара всички да се успокоят, освен Фреди, който прави коментар в своя стил за полицаите в Колумбия. Тогава Асеведо им казва, че ще трябва да отидат с него, за да разпознаят едни жени, които са заловили в сградата, пред която са намерили колите. Фреди става много нервен и показва на Армандо сватбената снимка. Армандо му казва да млъкне.

В заседателната зала, Бети, Маруха и Аура Мария гледат новините по телевизията. Репортерът съобщава за банда от жени, които си набелязват представителни мъже, нападат ги и жертвите не смеят да кажат нищо.

След като Асеведо си тръгва, Кенет отбелязва, че нямат друг изход, освен да отидат в полицейския участък, за да идентифицират жените, които са ги нападнали. Армандо иска да кажат истината. Гутиерес напомня, че са сключили уговорка, както и Марио. Гутиерес мисли, че след като служителя е мъж, те ще могат да му разкажат истината и той ще им помогне. Тогава телефонът звъни и Армандо отговаря. Неговата „приятелка“ Андреа е. Тя го заплашва да не е посмял да разпознае онези от приятелките ѝ, които са арестувани, защото в противен случай тя ще разкаже на Бети всичко, дори нещо повече. Тя отбелязва, че ще убеди Бети, че той и неговите приятели са правили секс с нея и приятелките ѝ. Николас казва, че ако майка му разбере, че я е излъгал, никога повече няма да му готви, до края на живота му. Кенет отбелязва, че тяхното достойнство е заложено на карта...  Гутиерес предпочита да им подари колата си, отколкото съпругата му да открие истината...

В заседателната зала, Маруха е убедена, че тези жени, за които са споменали в новините, са същите, които са нападнали шестимата от Екомода. Бети ѝ казва, че много се е впечатлила... В този момент влиза Армандо и поздравява Бети. Отбелязва, че той и останалите са много щастливи, че са открили нещата им, по-специално неговата венчална халка. Армандо казва, че той и другите ще отидат до участъка, за да си вземат нещата. Армандо излиза и Маруха отбелязва, че това е голямо съвпадение...

Нашите жертви са зад едно стъкло и оглеждат жени, но изглежда така, че все едно не могат да разпознаят жените от нападението... Армандо иска да го уверят, че жените не могат да го видят. Лейтенантът настоява, че момчетата трябва да кажат истината, защото ако жените не бъдат разпознати до 5 часа, полицаите ще трябва да ги пуснат. И ако мъжете лъжат и той открие това, шестимата ще бъдат обвинени в лъжесвидетелстване и опит за прикриване на престъпление, може дори да свършат в затвора.

В Екомода, Маруха казва на Бети и Аура Мария, че жените, които са арестувани, изглеждат много подозрителни. Аура Мария отбелязва, че те са прелъстителки. Маруха е убедена, че мъжете са били съблазнители, а не съблазнени. Бети казва, че това са само теории, те нямат нищо, на което да се базират. Маруха иска позволение да използва телефона и се обажда на следователя, който се занимава със случая, за да го попита какво става.

Обратно в офиса, Армандо казва, че иска да го включат в програмата за защита на свидетелите. Николас казва, че никой не може да спре жените да се обадят на майка му и да ѝ разкажат... Гутиерес иска да разбере кой ще го предпази от неговата Маруха. Армандо се притеснява, че не иска да бъде забъркан в престъпление, казвайки лъжи в полицията. Гутиерес моли за тишина. Армандо все още иска да направи най-правилното и казва, че като не е прав, не се чувства почтен. Марио му казва да не се притеснява, защото си е върнал халката. Другите решават да оставят сам Армандо, за да може да реши какво да прави. Бети влиза и той я пита какво прави там. Бети му отговаря, че е там, защото му е съпруга, но ако предпочита, там е като президент на Екомода. Тя го пита да не са имали среща, защото е видяла другите да излизат от офиса му. Той ѝ казва, че са празнували това, че са си върнали вещите... Тогава телефонът звънва. Отново е Андреа, за да му благодари за това, че не е разпознал приятелките ѝ и обещава, че ако той и приятелите му се държат по същия начин, никога повече няма да чуят нищо за нея. Тя затваря смеейки се. Бети го пита кой е бил и той ѝ казва, че е било грешка... Бети го поглежда и излиза. Той сваля очилата си и изглежда много отчаян.

Шестимата са в заседателната зала заедно с Габриела. Те гласуват и всички, освен Армандо, са на мнение, че трябва да продължат по същия начин. Армандо не иска дъщеря му да го посещава в затвора в неделя. Габриела много им се е смее. Калдерон ги успокоява, че нищо няма да им се случи, просто се нуждаят от добър адвокат. Гутиерес настоява Габриела да обещае, че няма да каже нищо. Габриела ги подкрепя и им напомня, че вече е обещала на Армандо. Марио казва, че тя трябва да се закълне пред всички тях... Той се опитва да я прегърне, но тя не му позволява.

Когато излиза от заседателната зала, Габриела се натъква на Бети. Аура Мария казва на Бети, че лейтенантът се обажда с информация по случая. Бети моли Габриела да я придружи и Аура Мария да чуе какво има да ѝ каже лейтенанта.

В офиса си, Бети включва говорителя, за да могат другите да чуят. Маруха, Габриела, Бети и Аура Мария се събират около бюрото. Лейтенантът им съобщава, че никой от мъжете не е идентифицирал жените, които са арестували и единственото, с което разполагат са показанията на портиера, който е видял жените да пристигат с крадените коли. Лейтенантът е поискал да свалят пръстовите отпечатъци на жените, за да докажат, че те са откраднали колите и са нападнали мъжете. Той обещава да съобщи на Бети и компания резултатите от тестовете, когато ги получи. Маруха е убедена, че това ще разбие лъжите на Жертвите...