Екомода (Ecomoda)

17 серия

Марио отваря вратата на офиса на Армандо, сяда пред компютъра, вкарва дискета и отваря програмата Oracle of the Goddesses. Габриела отваря вратата и пита дали след като си има виртуална приятелка е забравил как изглеждат истинските жени. Той отговаря, че тя може да му помогне да си припомни. Тя му казва, че явно има не само проблеми с вкуса, но и с паметта. Да не би да е забравил любовната им нощ в Буенос Айрес? Марио я уверява, че не я е забравил, спомня си много добре студът, който го е пронизал от главата до петите. Габриела го пита дали си спомня, че имат уговорка. Марио ѝ отговаря, че не е забравил, но... Тя почти му вика, че имат среща с агента. Тя трябва да тръгнат веднага и той няма възможността да запише Oracle на дискета. Габриела настоява да побърза, защото вече са закъснели.

Докато Габриела извиква асансьора, Марио отива при Сандра и я моли да отиде в офиса на Армандо, да запише файла на дискета и да изключи след това компютъра и преди всичко, Бети да не разбере нищо. Тя го пита какво да прави с дискетата и той ѝ отговаря, че той ще мине през дома ѝ вечерта, за да я вземе. Тя му дава адреса и Марио тръгва с Габриела. Аура Мария пита Сандра дали Марио ще мине през апартамента и Сандра потвърждава. Тогава пристига Кенет и пита Аура Мария дали иска да излезе с него на вечеря същата вечер, защото той е открил ново място. Аура Мария пита дали настоява да е точно тази вечер и Кенет потвърждава. Има проблем, защото точно тази вечер Мариана ще реди карти и за това не може да излезе. Кенет казва, че може да излязат друг път, след което се сбогува с Аура Мария.

Сандра е на компютъра, изпълнявайки молбата на Марио.

Сандра: Копирай, не поглеждай, не чети. Да, готово.

Вратата на офиса се отваря. Сандра зяпва: Бети и Армандо се целуват страстно. Те и двамата си свалят очилата и се гледат от близо. Те се целуват наистина много, много дълго.

Армандо (със сладък, мелодичен глас и с полудял поглед): Ами, госпожо, полудявам, госпожо. Да се приберем в къщи, а? (той започва да сваля сакото си) или тук в офиса.... (лицето му се променя – тъкмо е забелязал Сандра)

Сандра: Ай, извинете ме, моля. Просто господин Марио Калдерон ме помоли да копирам на дискета някаква информация, която той ще мине да вземе довечера от дома ми.

Армандо (много раздразнен): Махай се, махай се, махай се, махай се от тук, човече! Излети бързо!

Бети: Как така Марио ще минава през дома ти?

Сандра: Тъй като не можа да вземе дискетата, за него ще е по-лесно да мине да я вземе от дома ми. Извинете ме.

Армандо много ядосан сяда пред компютъра. Сандра застава пред офиса на Бети.

Сандра: Представи си – тази вечер ще си редим карти. Защото според Мариана, тази вечер в 9 часа условията са оптимални за романтични предсказания тази година. Да, защото звездите са се подредили... и не знам какво още.

Бети: Ай, колко хубаво! Отдавна Мариана не ми е редила карти. Но тя знае всичко... (тя се смее)

Сандра: Но, Бети, какво повече може да искаш от живота? Защото всичко, което можеше да получиш, вече го имаш, нали? Спомни си, скъпа. (те и двете поглеждат към Армандо, който работи на бюрото си) Спомни си, че Мариана ти каза, че ще срещнеш прекрасен мъж. И ти ще се влюбиш в него.

Бети: Да, това е така. И тя позна.

Сандра (шепнейки на Бети): Каква карта си изтегли?

Марио пристига пред дома на Мариана, Сандра и Аура Мария с БМВ-то си. Момичетата са вътре по пижами. Мариана вече гадае на карти. Марио чука на вратата и Джими побягва да отвори. Сандра отбелязва, че понеже е късно, тя си е мислела, че Марио няма да мине. И трите започват на нерничат. Марио пита за Сандра и Джими му отговаря, че тя е вътре заедно с майка му и Мариана. Марио се изненадва за прекъсването. Те се опитват да изглеждат прилично – Сандра се показва на шефа си. Марио отбелязва, че не бива да се притесняват, защото те са като едно семейство. Сандра му подава дискетата, Марио отбелязва, че знае обратния път, казва им чао и се запътва да излезе, от където е влязъл. Мариана казва, че трябва да изтълкуват космичната енергия, докато Аура Мария сложи Джими в леглото.

Мариана и Аура Мария коментират със Сандра начина, по който Марио е гледал Сандра. Сандра казва, че Марио не би я погледнал дори, ако тя се изтегне гола на бюрото. Отвън, Марио си мисли как никога не забелязвал колко секси е Сандра... Той слиза отново от колата си и започва да наблюдава жените през прозореца. Те продължават със заниманието си... Марио коментира, че с голямото уважение към жените от Oracle, той не може да повярва на очите си. Сандра пита дали картата, която ѝ се пада, е добра и Мариана се съгласява. Без да забележи Аура Мария, Джими се промъква, за да шпионира жените, но тя все пак го забелязва и го смъмря. Марио си мисли, че ще му се развика и си тръгва. Марио не може да повярва, че е разполагал със Сандра през цялото време – той не може да пропусне това...

На сутринта, Аура Мария, Берта и София разговарят за гледането на карти. София пита дали се е паднал мъж и за нея... Асансьорът се отваря и красивия негодник – познат като Марио Калдерон, слиза и поздравява жените, но по-специално Сандра, като я поглежда по своя типичен начин. След това той започва да си мечтае – Сандра е облечена както предната вечер и го пита дали се нуждае от нещо... Той се връща в реалността и осъзнава къде е. Пита дали Армандо е пристигнал. Сандра му отговаря, че е в офиса си.

Армандо е седнал на бюрото си, работейки усърдно. Марио се тръшва на дивана и казва, че е много гореща. Армандо го пита за кого говори и Марио отбелязва каква кукличка е Сандра. Армандо го пита за коя Сандра говори и Марио му отговаря, че става дума за Сандра Патиньо. Армандо настоява Марио да се захваща за работа. Марио отбелязва, че са живели в лъжа, защото никога не са виждали толкова дълги крака като тези на Сандра, той я е видял като кукличка... Армандо му се присмива и казва с отегчен тон: „Ох, аз съм толкова впечатлен...“ Марио извиква Сандра по телефона и я моли да отиде при него в офиса. Тогава започва да хвърля някакви каталози от бюрото на земята... Сандра влиза и пита Марио дали иска да я види. С две думи Марио казва, че е така. Той ѝ казва, че не може да намери нещо, от което има нужда. Армандо уточнява, че това е идея на Марио, не негова. Сандра започва да търси в чекмеджетата, докато Марио я „изяжда“ с очи. С жестове пита Армандо какво мисли. Армандо прави движение с ръка „горе-долу“, но в действителност не е много заинтригуван от тази игра. Сандра поглежда към тях, а Армандо започва да си играе с венчалната си халка. Марио предлага на Сандра да потърси в другото чекмедже и продължава да я гледа с желание. Тя му съобщава, че всички чекмеджета са празни. Марио ѝ казва да не се притеснява и тогава забелязва бъркотията на пода. Той започва да вдига нещата от пода, но Сандра му казва да не го прави, защото тя ще ги вдигне. А Марио много се възхищава... Той ѝ казва да не го прави, да не се притеснява и тя излиза. Марио пита Армандо дали е видял добре.  Армандо продължава да се прави на ударен. Но най-накрая потвърждава, че е видял. Марио се чувства победител и му благодари. Той отбелязва, че си е знаел – Армандо няма да го предаде. След това започва да целува Армандо (по-скоро целува ръцете му, отколкото лицето му). Армандо се бунтува и казва, че ако Марио го докосне още веднъж, той ще го убие!

„Групата на грозниците“, без Инес, гледат компютъра на Аура Мария, избират клуб за самотници. Наташа е зад тях с поглед, който подсказва, че ѝ се иска да ги издаде на шефовете. Вратата на асансьора се отваря и слизат Габриела и Кенет. И така, Наташа с най-добрия си тон, започва да мърмори на „групата“ за това, че използват Интернет за лични нужди. След това коментира същото, но на английски, за да може Кенет да разбере. „Групата“ питат какво казва, защото нищо не разбират. Габриела отбелязва, че след като Наташа не използва Интернет в службата за лични нужди, не трябва да се притеснява какво правят служителите на Екомода. Нещо повече, Габриела е заинтересована от клубовете за самотници. Габриела и Кенет разпитват за тези клубове и момичетата им обясняват. Вратата на асансьора се отваря и този път слиза Бети. Тя поздравява всички и моли Аура Мария и Сандра да отидат в офиса ѝ.

Много сериозна, Бети ги пита какво се е случило. Тя настоява за подробен доклад за това, което е станало предната вечер... за гледането на карти. Аура Мария казва, че ги е изплашила с този тон... Тя след това споделя, че ѝ се е паднала картата на надеждата, но не се знае дали това подсказва какво ще се случи с този хлъзгав Фреди. Тя иска действие веднага. Сандра коментира, че това може да е свързано с „дон Кенет“. Бети пита какво е направила Мариана и те ѝ обясняват, че тя е станала жрица с екстрасензорна сила. Сандра е получила картата на Страстта. Аура Мария отбелязва, че днешния ден е най-сексуалния за Сандра. Бети припомня, че Мариана е познала всичко свързано с нея... Сандра казва, че всичко това е добре, но къде ще намери този джентълмен? Бети отбелязва, че Сандра може да се възползва от момента... Сандра казва, че мъжете по-добре трябва да започнат да я забелязват.

Армандо, с притеснен поглед, пита Марио какви са му плановете за вечерта. Марио отговаря, че мисли да даде домашно на секретарката си. Армандо го предупреждава само да посмее и му напомня за случая с Патрисия Фернандес. Марио сравнява Сандра с безкрайно лято, тя никога не е имала приятел. Какво може да се случи с това чудо? Армандо е скандализиран – да не би Марио да се прави на спасител на души, спасител, проповедник? Той настоява при никакви обстоятелства да не се забърква със Сандра. Достатъчно е, че се е замесил с Аура Мария, която е приятелка на Сандра. При този коментар, Марио се натъжава и казва, че това е било много хубаво. Армандо отбелязва, че това е било много скандално. Армандо продължава като казва, че Марио е чудовище на чудовищата... Армандо настоява Марио да не се замесва със Сандра, защото не иска повече проблеми – Сандра е служителка в компанията, член е на „групата на грозниците“, приятелка е на съпругата му и защото всяка катастрофа, която Марио предизвика, накрая наранява самия Армандо. Марио настоява, че не харесва Сандра... Армандо отбелязва, че може да си избере някоя от 3 000 жени в Oracle... Марио обяснява, че единствената жена, от която се интересува е Габриела.

Габриела е в офиса си, разглеждайки online клубовете за самотници, когато Марио влиза и я изненадва. Той ѝ казва, че вечерта му е свободна и я кани да излязат. Тя му отговаря, че не може, това е нейната свободна вечер, а техните вечери не съвпадат. Тогава Марио ѝ казва, че има късмет, защото и следващата вечер е свободен. Тя му казва, че може би в някой друг живот. Той настоява и казва, че след 36 часа имат среща.

Отвън, Марио моли Фреди да разкаже вица за стюардесата, но загубва интерес, когато забелязва Бети и Армандо, които приближават към асансьора. Армандо моли Бети да го извини за малко, но Фреди си мисли, че говори на него и Армандо уточнява, че говори на Бети. Армандо пита Марио какво мисли да прави и го предупреждава да бъде много внимателен. Бети съобщава на Армандо, че асансьорът е пристигнал... Марио се сбогува с Армандо. Марио пита Наташа дали знае къде е Сандра. Тя му отговаря, че е в дамската тоалетна и Марио я моли да отиде да я потърси.

Момичетата са в дамската тоалетна. Те чакат Берта и Инес и са готови за тръгване. Сандра си признава, че е малко нервна. Инес, както винаги, е възмутена, че момичетата ще излизат на лов за мъже. Тогава Наташа влиза и казва на Сандра, че Господин Калдерон се нуждае от нея. Сандра я пита за какво, а Наташа ѝ отговаря да отиде и сама да провери...

Марио търси дискета, когато Сандра влиза и пита какво иска. Той ѝ разказва някаква трагична история, че без да иска е изтрил една дискета с много важна информация и сега се нуждае от помощта на Сандра, за да я възстанови. Тя му казва, че с удоволствие ще му помогне на сутринта. Той се извинява, но той ще се нуждае от информацията рано на следващата сутрин. Той предлага да остане с нея и да ѝ помогне. Сандра се натъжава заради провалените ѝ планове и му казва, че ще трябва да отиде до дамската тоалетна и веднага ще се върне. Марио си казва, че е много лош мъж! Но е и много
„добър“!

В дамската тоалетна, Инес критикува Аура Мария за дължината на полата ѝ... Сандра влиза, обляна в сълзи сяда и разказва защо няма да може да излезе с тях. Довиждане на нейната нощ на Страстта! София я “успокоява”, че някой друг ще заеме нейното място (да работи с Марио Калдерон). Инес казва, че тя няма да може, също така и Аура Мария, още по-малко пък Мариана, София също не може. Нито пък Берта може, защото тя трябва да се погрижи за своето „дебеланче“. Сандра отбелязва, че може би някой друг път. Мариана отбелязва, че това ще се повтори след 150 години. Да, това ще се повтори, когато Марио има нов порив на отговорност. Инес успокоява Сандра да не се притеснява, защото все още има мъже, които търсят жена като нея. Аура  Мария коментира, че това се случва само в приказките за феи... София се изказва, че не всичко е загубено, защото Марио Калдерон няма да стои повече от 10 часа, а след това Сандра може да се присъедини към тях и така проблемът е решен. Не бива да се притеснява, а да си свърши работата бързо, а те ще я изчакат в клуба. Тъй като Марио не работи много през деня, едва ли ще работи до късно през нощта... Сандра е убедена, че тази нощ ще открие своя любим и за това моли приятелките си да я изчакат...

Марио пита Наташа дали всички са си тръгнали. Тя му казва, че е така, а Габриела и Кенет тъкмо се канят да тръгват. Тя му казва „Ще се видим утре“и си тръгва. Сандра се приближава и Марио ѝ казва да влязат в офиса на Армандо. Останалите от „групата“ го поглеждат с поглед, който би могъл да убива. Марио затваря вратата, докато Сандра приготвя нещата все едно ще се отправи към бюрото си, за да работи. Марио ѝ казва, че ще работят там, в офиса на Армандо. Тя сяда и започва да пише бързо, като в това време му обяснява, че е имала уговорка с приятелките си. Марио отбелязва, че след като тя бърза, трябва да работи бавно и внимателно, за да е сигурна, че няма да обърка нищо. След това я пита дали ще се присъедини към него за едно уиски. Тя отказва, защото не пие – алкохолът не се разбира с нея. Марио я съветва да не е толкова неучтива с него. Той допълва, че ще остане с нея, ще ѝ помогне с работата, но тя трябва да се присъедини към него с един тост. Тя се съгласява и те вдигат тост. Марио казва:
„За теб!“ Сандра изпива питието на един дъх и се закашля... Тя отбелязва, че това е доста силно. Марио я успокоява, че става така само с първото, но второто ще ѝ се стори много по-леко.

В клуба, момичетата коментират мошеникът Калдерон. Те казват на Аура Мария да се обади на Сандра, но тя е втрещена, защото гледа един наистина страхотен пич, но той е гей! Какво разочарование! Аура Мария отбелязва, че дори те не могат да отрекат, че е страхотен. Мариана става, за да се обади на Сандра, а София прави коментар, че липсва изобилие...

Марио предлага на Сандра още едно питие. Тя се опитва да откаже. Телефонът звънва и Марио отговаря. Той подава слушалката на Сандра. Тя се поздравява с Мариана (Сандра вече е леко пияна). Сандра казва, че ще трябва да работи до дълго, а и се спи. Обещава да се видят у дома. Марио, с лукав поглед, пита Сандра дали е отказала срещата си заради него. Тя му отговаря, че по-важното е да се свърши работата, така че Марио да няма проблеми. Марио отбелязва, че тя изглежда малко напрегната и започва да я масажира по врата. Сандра го пита какво прави и той ѝ обяснява, че това е нещо, което правят в Япония. След това я целува по врата. Тя му казва да не го прави, защото не може да работи така, не и по този начин... Но вече е късно: лъвът скрит в жирафа е освободен. Тя си сваля очилата и казва на Марио: „Аз ви предупредих, господине!“ И го сваля на дивана. Започва да го целува, а нашият плейбой не знае какво да прави с тази жена.

Габриела напуска офиса си, разговаря по мобилния си телефон, когато чува гюрултията, която вдигат Сандра и Марио. Тя се качва в асансьора. Марио избягва от офиса на Армандо разсъблечен, а Сандра е след него и носи колана му в ръка. Сандра казва: „Съжалявам, господине!“ Марио ѝ казва, че трябва да си тръгва. Сандра повтаря, че съжалява. Какво ли ще си помисли за нея? Той ѝ казва, че не трябва и дума да казва на когото ѝ да било. Той отчаяно се опитва да си тръгне, когато Сандра му казва, че е забравил колана си... а също така и обувката си. Тя я държи и той си я взема от нея. Тя го пита дали няма да я целуне. Марио настоява тя да го остави да си тръгне, защото той ѝ е шеф. Асансьорът се затваря и Сандра си казва, че най-накрая си има приятел.

На следващата сутрин, Сандра влиза в офиса на Бети и я поздравява. Бети ѝ казва, че няма много време, но иска да научи какво се е случило със Сандра предната вечер. Сандра ѝ казва, че историята на Бети и Армандо е на път да се повтори. Тя е срещнала прекрасен мъж, същият като предишния Армандо. Той се отнася с нея много добре, но тя не иска да му казва името, докато чудото не се избистри... Тя моли Бети това да си остане между тях. Тогава в офиса влиза Берта и носи документи, които Бети трябва да подпише. Тя коментира, че Сандра и Марио са работили до късно предната вечер. Като чува това, Бети веднага „загрява“, че този „прекрасен“ мъж, чието име Сандра не иска да спомене, е Марио Калдерон. След като Берта излиза, Сандра потвърждава, че е така и настоява, че „чудото“ е на път да се повтори, но Марио я е помолил да не казва нищо на никого, особено на Бети. Той би я убил, ако разбере, че е казала на Бети, освен това, Бети би убила него.  Бети казва на Сандра, че това не е добра идея... Сандра настоява, че след като Бети е успяла да промени Армандо, защо тя не би могла да промени Марио? Бети ѝ казва, че ще отбележи само едно нещо – този мъж НЕ Е Армандо Мендоса и настоява Сандра да не надява много... Сандра казва, че има правото да поеме този риск, след което моли Бети да ѝ даде поне един шанс...

Мариана и Аура Мария разглеждат сайтове на клубове, когато Сандра излиза от офиса на Бети. Марио пристига и, както може да се очаква, поздравява Сандра много хладно. Тя сяда на бюрото си, витаейки в облаците. Марио влиза в офиса на Армандо и го поздравява. Армандо го пита какво се е случило предната вечер, но Марио отбягва отговора и казва, че трябва да се съсредоточи в днешния ден. Той казва на Армандо, че има среща с Габриела. Армандо прави коментари с мексикански акцент. И Марио му отговаря по същия начин. Но ако той се кани да излиза някъде с Габриела тази вечер, той трябва да се отдаде само на нея. Армандо отбелязва, че ако това се случи, ще направи Марио главен акционер в Екомода. Марио казва на Армандо да не се оплаква, когато той му поиска работа...

По-късно, Сандра влиза в офиса на Армандо (след като той самия излиза) и пита Марио как е. Той ѝ казва, че се нуждае от кореспонденцията си. Сандра отбелязва, че това, което се е случило предната вечер, е било невероятно. Марио отговаря, че предната вечер нищо не се е случило и тя трябва да го изтрие от ума си. Никой не трябва да разбира, най-вече Бети. Тогава той я моли доста остро, че иска кореспонденцията си. Сандра излиза разплакана и се натъква на Габриела, която ѝ казва да не се притеснява и пита Сандра дали е добре. Марио моли Габриела да отиде при него в офиса му.

Марио моли Габриела да затвори вратата, но тя казва, че ще го изслуша на отворена врата. Марио ѝ съобщава, че тази вечер ще излязат някъде заедно. Габриела го пита дали този път ще я заведе на някое от любимите си места... и около 10 или 11 ще се върнат в офиса на Марио, за да може да прави какво ти си поиска той. Марио ѝ казва, че има много по-удобни места... Много сериозно, Габриела му казва, че не иска нищо да прави с него – не иска дори да дели с него един асансьор. И той би трябвало да престане да я моли.

Сандра влиза разплака в офиса на Бети. Бети я прегръща. Сандра отбелязва, че нейните мечти (на Бети) са се превърнали в реалност, също като Пепеляшка. Докато за нея (за Сандра), тиквата си е тиква, мишката все още е мишка... Бети казва, че Сандра е имала лош късмет да срещне най-лошия мъж на света (Марио Калдерон), но утре един истински мъж ще се появи... Те се прегръщат отново...