Екомода (Ecomoda)

15 серия

Габриела сънува Армандо...

Армандо при Габриела в хотела. Тя е седнала на бара.

Армандо (прелъстително): Здравей, Габриела.

Габриела: Какво става, Армандо? Как си? Искаш ли текила? (към сервитьора) Хорхе, направи ми услуга – донеси две текили на масата, ок?

(към масата)

Армандо: Габриела, много се притесних за теб. Кажи ми какво става с теб.

Габриела: Чувствам се много самотна. Чувствам се напълно сама и дори не знам защо ти казвам всичко това. Може би, защото нямам.... нямам с кого да споделя, мислиш ли?

Армандо: Ами... за какво са приятелите, нали? Точно за това съм тук – защото въпреки всичко ние сме приятели.

(той сяда срещу нея на масата, навежда се срещу нея, гледа я и ѝ говори много съблазнително)

Армандо: Защо да не вдигнем тост, Габриела? Нека пием за приятелството, хм?

Габриела: Защо да не пием за нас?

(чукат си чашите)

Армандо: Наздраве!

Габриела: Наздраве!

Армандо (без да спира да я гледа и много съблазнително държание): Кажи ми... какво мога да направя, за да те изведа от... депресията?

Габриела: Ами, дали да ти кажа, че се чувствам самотна, защото имам нужда от някого.

Армандо: Някого? Като кого?

Те се целуват страстно. Вече са в леглото на Габриела. Тя носи потник без презрамки с дантела. Той издърпва покривката на леглото и я полага на леглото... Габриела притиска своята възглавница, премества я и я прегръща, все едно целува някого. Тя се събужда изведнъж, стресната, че е с възглавницата. Тя докосва гърдите си, лицето си и косата. Опитва се да се загъне, защото ситуацията за нея е малко неудобна...

Армандо и Бети спят в своето легло. Той е положил ръка на лицето ѝ и е положил лицето си на рамото ѝ. Те спят дълбоко. Чува се будилник...

Бети: О, не-е-е-е!

Армандо (игриво): Твоят е, скъпа.

Бети: Твоят е.

Армандо (отрича шепнейки): О, да?

Армандо сяда мързеливо като не отваря очи, хваща възглавницата и я запраща по будилника. Будилникът пада и той се усмихва доволно, без да отваря очите си, той се накланя към Бети и я прегръща.

Армандо: Хм, добре.

Бети: Добра работа, скъпи.

Отново се чува будилник. И двамата простенват. Време е Бети да хвърли възглавницата си по будилника. Армандо се усмихва доволно и я целува по устните. Трети будилник се чува. Двамата сядат едновременно, все още със затворени очи и са недоволни.

Армандо (без да отваря очи подпира глава с Бети): Къде е будилникът, скъпа? Къде го оставихме?

Бети (със затворени очи посочва библиотеката с пръст): На лавицата.

Армандо: Ти върви.

Бети: Вчера бях аз. Ти върви.

Армандо изблъсква лицето на Бети с ръка. Той се опитва да стане от леглото, но пада. Той разтрива кожата с лявата ръка.

Армандо: Нараних се. Ах!

Той хваща будилника. Посяга да го хвърли на пода, но се спира и се вглежда в него изненадан.

Армандо: 8 и 30. Скъпа, 8 и 30 е. В 9 хората от „Фешън Груп“ ще пристигнат в Екомода. Трябва да тръгваме. Ставай! Ставай!

Той отива при Бети с намерението да я разсъни, но тя го прегръща и го поваля върху себе си.

Армандо: Не.... Какво правиш? Не, не, не, не. (той се усмихва) Хайде, скъпа, хайде, да тръгваме, да тръгваме! (той издърпва завивките от Бети, взема я на ръце и я премята през рамо. Той тръгва така с нея.) Хей, хей, хей – към банята! Хей, хей, трябва да тръгваме...!

Бети рита и се гърчи, викайки не, докато той продължава.

Пред Екомода, Уилсън стои пред вратата на компанията. Вътре, „групата“ слиза от асансьора. Наташа вече е на бюрото си, буквално, разговаряйки по телефона на английски. Те са много изненадани да я видят толкова рано там. Тя им казва, че е пристигнала преди 7, защото е много важно да е в офиса преди шефовете. Тя посреща всички с целувка... Тогава пристига Уго, с куче и нещо подобно на тюрбан върху главата си.... Той казва на „групата“ да се залавят за работа ВЕДНАГА. Те приличат на мумии. Той казва на Инес, че трябва да се захващат с работа, защото имат много за вършене. Той се хвали с апартамента си, но се оплаква, че единственото, което му липсва е неговия приятел... Когато той казва това, асансьорът се отваря и слиза от него Кенет. Уго: „The sky must be broken because the angels are falling down!” Кенет не може да повярва на ушите си и пита Уго: „Are you for real?“ Кенет поздравява Наташа и я пита дали има съобщения за него. Тя му отговаря, че има факс от централния офис на „Фешън Груп“, който тя е оставила в офиса му. Кенет се насочва натам и Уго го „благослови“. Горкият Кенет, офисът му е близо до студиото на Уго. Уго приближава офиса на Кенет и го поздравява. Кенет отвръща на поздрава му. Уго му казва, че всяка сутрин ще го поздравява и предлага услугите си.  След това Уго го пита как е, харесала ли му е Богота, добре ли се отнасят с него... Кенет му отговаря, че Богота е чудесна, а той живее сам. Когато Уго го пита дали е ерген, Кенет му отговаря, че е разведен. Уго: „Are you tired of women?“, но Кенет му казва, че не е така. Уго от своя страна казва, че е отегчен до смърт от тях.

София казва на Аура Мария да подаде ръка на Кенет преди Уго да го е отмъкнал. В това време се приближава Фреди и чува този разговор. Аура Мария настоява, че нищо няма между нея и Кенет. Сандра отбелязва, че всички мъже са гейове, до доказване на противното. Фреди не може да повярва, че Аура Мария не защитава неговата чест, но тя се прави, че това не я интересува. Фреди иска да разбере за какво са били тогава онези викове (когато са били заедно)... Аура Мария му отговаря, че той не е достатъчно мъж, за да я заведе до олтара. Фреди е много наранен, че се отнасят с него така. Вратата на асансьорът се отваря и от там слиза Габриела. Тя поздравява Наташа, която ѝ подава копие от факса, който явно носи лоши новини. Наташа казва на Габриела, че Кенет иска да разговаря с нея и след това му се обажда, за да му съобщи, че Габриела е пристигнала. Той ѝ казва, че ще се видят там (при бюрото на Наташа) и се запътва натам, минавайки покрай Инес и Уго. Уго му подсвирва.

Вратата на асансьорът се отваря отново и семейство Мендоса-Писнон се целуват вътре. Те забелязват, че всички тях гледат и Бети предлага на Армандо да отидат в офиса ѝ, защото имат неща за обсъждане. Те забелязват, че Габриела се държи много странно (тя става напрегната, когато вижда Армандо). Кенет пристига и пита Габриела дали е прочела вече факса и тя потвърждава. Те решават да поговорят с Бети и Армандо. Кенет пита Габриела дали е добре и тя му казва, че не е и се оправдава, че е така заради факса.

В офиса на Бети, тя казва на Армандо, че наистина е имала нужда от още един час сън и прави коментар, че той е бил много закачлив предната нощ. Армандо отбелязва, че “някой друг” е бил прекалено игрив... Те се отдават на романтика и започват да се целуват върху бюрото на Бети. Кенет и Габриела влизат и ги хващат да се целуват. Габриела изглежда наистина шокирана. Бети и Армандо се опитват да замажат положението, Бети изтрива червилото от Армандо и т.н. Те започват да обсъждат работата и Кенет с Габриела обясняват на Бети и Армандо, че са получили факс от техния офис в Ню Йорк със запитване дали могат да изпратят моделите от новата колекция. Габриела мисли, че ще трябва да обсъдят и да уточнят датите. Те считат, че няма да могат да изпълнят уговорките... Те решават да отидат да се видят с Уго. Габриела продължава да се държи много странно...

Всички отиват в ателието на Уго и Уго се държи много сладки с Габриела, но за разлика от него, Габриела и Кенет се държат на разстояние. Той поздравява по обичайния начин Бети и Армандо и пита дали някой е повикал румсървис... Те го разпитват за новата колекция и той ги уверява, че е наред. Армандо настоява да я видят и Уго му казва, че ще я видят, когато му дойде времето. Армандо започва да става раздразнителен и той настоява, че трябва да видят колекцията „веднага“. Бети казва: „Господин Лобмарди, бихме искали да видим новата колекция.“ Когато Уго пита Кенет и Габриела дали и те искат да видят новата колекция и те потвърждават, чак тогава той се съгласява да я покаже. Но той уточнява, че някои модели не са довършени и той не иска да им показва незавършена работа. Армандо казва, че самият той не е завършен човек. Уго моли Инес за единия от моделите, който трябва да е със същия цвят обувки. Инес му показва, че обувките са развалени. Джени допълва, че и ръкавите са разкъсани. Армандо още малко и ще експлоадира. Той започва да се оглежда наоколо, докато не забелязва кучето на Уго. Тогава Армандо започва да крещи, че точно заради това не допуска животни в компанията. Уго отбелязва, че ако така стоят нещата, то той (Армандо) трябва да  напусне втория етаж на Екомода... Бети решава, че ще е по-добре Армандо да се разбере с Уго и си тръгва. Армандо е много ядосан на Уго, който иска да напусне. Инес му напомня, че не може да напусне, защото трябва да плаща за апартамента си. Уго настоява, че кучето му не е злонамерено, то просто е спонтанно. След това той казва на всички да напуснат, а той ще ги извика, когато всичко е готово. Габриела казва името на Армандо и той я пита какво. Тя му се извинява и му казва, че не знае защо. Кенет и Армандо се отправят към производствения отдел.

Габриела моли Берта да ѝ даде списъка с работещите в производството, от София иска някакви данни, които Николас е трябвало да пресметне в долари, от Аура Мария иска копие от договора на Фешън Груп, а от Сандра иска доклада от износа. След това тя се отправя към своя офис. „Групата на грозниците“, както обикновено, продължава да клюкарства вместо да работи. Разговорът продължава относно отношенията на София и бившия ѝ съпруг. София обяснява, че той си е заминал и не се е обаждал след това. Наташа им напомня за поръченията на Габриела. Те ѝ казват да се отпусне, в момента си говорят...

Фреди пристига и Инес му подава кучето на Уго, за да се погрижи за него. Той ѝ казва, че не може, защото това не е включено в задълженията му и защото няма химия (между него и Барбара – кучето на Уго). Аура Мария коментира, че между него и жената от предната вечер има (като намеква, че и тя е била кучка). Фреди се извинява пред Наташа за държанието и след това се обръща към Аура Мария и я моли да не се изказва лошо за неговите приятели – тя не ги познава. Те (приятелките му) предпочитат националното производство, докато Аура Мария върви след Кенет като пренебрегва него. Сандра му казва той и кучето да се махнат и настоява той да изведе Барбара.

Наташа вдига телефона и казва на „колежките си“, че Габриела пита за докладите. Те отново ѝ казват да се отпусне. Наташа, която не се интересува от клюките, веднага отива в офиса на Габриела, сервира ѝ кафе и ѝ казва, че секретарките не искат да изпълняват нейните (на Габриела) нареждания. Тя обяснява, че секретарките предпочитат да клюкарстват вместо да работят. Габриела казва, че не може да повярва, че те се държат по този начин и си рискуват местата, след като не са сигурни в отношенията между „Фешън Груп“ и Екомода. Тя благодари на Наташа за кафето и след това тя (Наташа) се връща на бюрото си.

Уго пита Инес какво е направила с Барбара и тя му отговаря, че кучето му е в сигурни ръце... Отвън, Фреди се мъчи с кучето, а един мъж се забавлява. Фреди подава кучето на Уилсън и го оставя с него...

Наташа се връща на бюрото си и казва на Сандра, че тя и приятелките ѝ скоро ще бъдат уволнени. Сандра не разбира защо и казва на останалите. Наташа казва, че Габриела е ядосана, защото не са ѝ предали документите. Аура Мария пита коя е Габриела, че да им дава заповеди. София отбелязва, че Габриела може да дава заповеди само на Наташа, но не и на останалите. Те са много раздразнени. Бети излиза от офиса си и пита Аура Мария къде е Армандо. Тя ѝ отговаря, че е с Кенет в производствения отдел. Бети отбелязва, че Ломбарди я побърква. След това Бети пита какво не е наред с тях. Те ѝ обясняват какво им е казала Наташа за това какво мисли да прави Габриела. Бети се ядосва още повече и обяснява, че такива решения се правят само от президента и казва на Наташа да предаде на Габриела.

Без да губи време, Наташа отива в офиса на Габриела. Естествено, Наташа предоставя своята версия на случилото се и казва на Габриела, че секретарките са казали, че ще подготвят докладите когато те решат, а не когато Габриела каже. Освен това тя излага и това, което Бети е казала. Габриела побеснява – тя не може да разбере какво става с тази компания. Тя счита, че трябва да напомни на работници да си вършат работата. Тя напуска офиса си с чантата си в ръка, все едно ще си тръгва и казва на „групата на грозниците“, че не мисли да понася тяхната неефективност и надменно отбелязва, че е очевидно едно – „Фешън Груп“ е направила грешка при подписване на договор с Екомода. Бети, която се включва в разговора, заявява, че никой там не работи притискан и заплашван. Габриела отвръща, че тя счита договора с Екомода за анулиран. След това тя казва на Наташа, че отива в хотела си, а тя да прибере вещите ѝ от офиса и да ѝ ги изпрати в хотела. И да предаде на Кенет, че те напускат. Вратата на асансьорът се отваря и се появява Фреди. Габриела се вбесява още повече само от вида му. Всички коментират, че Габриела е загубила. Наташа изведнъж осъзнава, че и тя ще остане без работа и признава на „групата“, че всичко е по тяхна вина. Тя побягва към тоалетната разплакана.

Наташа излиза от тоалетната и продължава със същата история. Сандра я пита защо ги обвинява. Наташа се оправдава с това, че те са започнали, като са започнали да говорят за Габриела. Аура Мария отбелязва, че те нищо не са казали за Габриела. След това разбират, че Наташа е наговорила всичко на Габриела. Тя се защитава с това, че Габриела ѝ е шефка и има правото да знае всичко. Тогава момичетата казват, че грешката е само нейна. В този момент се появяват Кенет и Армандо. Наташа, все още разплакана, предава съобщението на Кенет... Армандо и Кенет се насочват към президентския офис, за да поговорят с Бети.

Армандо отваря вратата и поздравява Бети. Той я пита да не се е карала с Габриела. Бети му отговаря, че Габриела е започнала да се отнася много зле със служителките, а тя това няма да разреши. Тя допълва, че Габриела счита договора с тях за приключен. Кенет се намесва и потвърждава. Армандо моли Бети да му разкаже всичко, което се е случило...

Отвън, Уилсън се опитва да открие кучето на Уго, което е изчезнало. Фреди не може да повярва, че това е могло да му се случи. Мариана, която също търси Барбара, се оплаква. Сега как ще се изправят пред Уго, полудял от ярост, без неговото куче?

В офиса на Бети, Армандо не може да повярва, че това се е случило и пита Кенет дали Габриела има такива правомощия. Кенет потвърждава. Армандо отбелязва, че Кенет трябва да поговори с Габриела и да я убеди (да си промени мнението). Кенет обещава да опита и тъкмо излиза, когато Аура Мария и Берта влизат. Те обясняват на Бети и Армандо какво в действителност се е случило и как Наташа е объркала всичко.

Фреди отива при бюрото на Сандра и ѝ казва да направи спешно повикване на „групата“ заради изгубеното куче. Точно в този момент се появява Уго и го пита какво става с Барбара, защо не е с него. Фреди обещава да се отнася внимателно. Уго настоява да разбере какво се е случило с кучето му. Фреди му отговаря „Кой знае?“... Уго се разстройва, че кучето му е изчезнало....

Аура Мария обяснява на Бети, че след като е била в толкова лошо настроение, не е разбрала цялата каша с Габриела. Берта се оправдава, че за всичко е виновна Наташа. Питат Бети дали иска да ѝ помогнат и тя отказва. Бети казва на Армандо, че неговият приятел Уго наистина ѝ е развалил настроението. Кенет се връща и казва, че Габриела не иска да се върне – тя е извън контрол. Бети пита дали тя може да се обади на Габриела, но Кенет казва, че единственият човек, който тя би приела, за да поговорят, е Армандо, което изненадва и самия Армандо... Бети му казва да ѝ се обади.

Уилсън, Мариана и Фреди пристигат на втория етаж и съобщават на Уго, че кучето му се е върнало. Уго иска първо да я поразгледа. Те му казват, че Барбара е била с приятел... Уго не може да повярва, че Барбара може да направи такова нещо. Фреди подхвърля, че Уго ще става дядо...

Габриела влиза в бара и поръчва на Хорхе да ѝ сервира текила. Тя сяда и си представя, че се целува с Армандо. В този момент пристига Армандо и я поздравява. Той я пита какво пие. Тя му отговаря, че пие текила и поръчва още две. Той отбелязва, че тя изглежда малко отдалечена от него и той се притеснява от неразбирателството ѝ с Бети. Тя отговаря, че това е глупаво и той е прав, нищо не се е случило. Но отбелязва, че денят ѝ е бил наистина тежък. Той я пита защо и тя му отговаря, че това е лично. Армандо казва, че си е мислел, че те са завързали добро приятелство и той ще я изслуша, ако тя има желание да сподели с него какво не е наред. Те вдигат тост.... Тя му обяснява, че се чувства много самотна, че след пристигането си в Богота тя не е срещнала никого. Тя не е започнала никакви приятелства в Екомода, освен с него. Той я уверява, че е там с нея. Тя го пита дали би направил нещо по нейния въпрос (самотата ѝ), но после бързо казва да не се притеснява за това. Но, тя допуска, това се дължи на нейния сън от предната нощ – съм свързан с нея. Армандо отбелязва, че това би трябвало да е било кошмар... Тя потвърждава, че много го харесва, но също така уважава и Бети, и тяхната дъщеричка. Точно това я побърква и я притеснява. Армандо признава, че го е изненадала. Той допълва, че преди няколко години той щеше да се побърка по нея, би правил всичко с нея. Но животът му се е променил. Той е щастливо женен вече две години и всеки ден е все едно от меден месец. И се надява да е така до края на дните им. Той е безкрайно влюбен в съпругата си и дъщеря си, той вижда света през техните очи. Габриела му казва, че само е искала да си поговори с него честно и откровено. Да не се притеснява, тя няма да застава между него и Бети. Тя е очарована от това, което той има, обожава и го уважава. Какво повече – връзките с „Фешън Груп“ продължават. Армандо ѝ благодари и я уверява, че му се иска да е неин приятел. Те отново вдигат тост – Наздраве!