Екомода (Ecomoda)

14 серия

Бети е в офиса на Армандо и разговаря с някого по телефона. Тя казва, че чака родителите ѝ да се обадят преди да тръгнат за вечерята с лелите... Армандо е мъжката тоалетна и когато се връща, Бети казва на човека на телефона, че ще продължат разглеждането на „Храма на богините“. Армандо пита Бети дали разговаря с баща си и не е ли време вече да тръгват за вечерята с лелите. Бети му отговаря, че разговаря с Мариана и Сандра, които са в Party Mode.

Бети и Армандо продължават с разглеждането на програмата и Бети разпитва Армандо за различните категории. Бети пита дали Армандо има връзка с някоя от тях, а Армандо ѝ отговаря, че единствената за него е Бети... Бети пита за категориите „Еверест“ и „Порцелан“ и той ѝ отговаря, че „Еверест“ са недостижими, чийто ръст не може да се достигне, докато „Порцелан“ се явяват много сладки и нежни, но в реалността не са нищо особено.

В това време, Наташа и Николас вдигат тост в един ресторант. Тя е много по-отегчена, отколкото и да било и казва на Николас, че тя и приятелят ѝ искат да делят всичко заедно: къща, кола и легло. За да подчертае казаното, тя хваща ръката на Николас и я слага върху сърцето си (гърдите си). Така, че когато той се чувства самотен, той може да ѝ се обади и тя ще отвори врата си за него. Николас не може да повярва! За да не изпусне възможността, той казва на Наташа, че той се чувства самотен (точно в този момент). Тя му отговаря, че той може да отиде с нея до апартамента ѝ. Точно в този момент звънва нейния телефон: това е Мики. Тя казва на Мики, че тя е с Николас, че той е съкровище, очарователен, бла-бла... и че той ще я посети в апартамента ѝ. Николас не може да разбере това, което чува от разговора, още по-малко това, че тя му казва, че разговаря с Мики. След това продължава да разговаря с Мики, обяснявайки колко специален е Николас и как той е поръчал любимото им, на нея и Мики, вино от 1964 година, което струва 400 000 песо... В този момент Николас не може да повярва колко скъпо ще му излезе! Той плаща сметка и както винаги, не дава пари за бакшиш на сервитьора. Наташа му казва, че не трябва да се притеснява от Мики, защото той ѝ има сляпо доверие. Излизайки, тя поставя ръката на Николас на гърба си...

Обратно в офиса, Бети пита какви са „Обвързаните с приятел“ жени. Армандо ѝ обяснява, че това онези, които Калдерон най-много обича – те са самотни с деца и са в затруднено положение, които търсят мъж с пари, добро социално положение и по-възрастни от тях самите. Пример: Аура Мария.

В този момент, показват дискотеката, в която Аура Мария и Кенет тъкмо влизат. Те се приближават до бара и той си поръчва „Девствената Мери“. Аура Мария иска нещо по-силно, но Кенет ѝ казва, че той не може да пие, защото ще кара. Аура Мария настоява и поръчва цяла бутилка. Кенет е ужасен, защото той е искал да пийне само едно питие... Аура Мария обяснява, че след това питие хората се чувстват щастливи, то им помага да се почувстват добре. Когато той го опитва, той остава без дъх и иска чаша вода. В този момент се вижда Фреди, който пристига с няколко приятели. Неговите приятели всичките поздравяват Аура Мария и тя ги запознава с Кенет. Фреди го поздравява и отбелязва, че това е популярно заведение. Кенет забелязва, че той (Фреди) и Аура Мария имат подобни вкусове. Момичето с Фреди пита дали Аура Мария и Кенет са двойка. Аура Мария отговаря, че не са – срещнали са се неотдавна. Но Кенет пита: „Why not?» и целува Аура Мария по бузата. Точно в тогава пристига Мирела  (тази, с която Фреди разговаря от Екомода). Тя отбелязва, че се е запознала с Фреди на танци, но той не ѝ се е обадил повече, защото той ѝ е казал, че той си има приятелка. Аура Мария отбелязва, че тя е била тази приятелка. Фреди отива да танцува с Мирела и Аура Мария, която очевидно е раздразнена и ревнива, изпива още едно питие и казва на Кенет, че те трябва да потанцуват. Тя моли бармана да занесе бутилката с питието на обичайната маса.

В офиса, Бети преминава през „Червен екран“, който Армандо не иска тя да види. Но е вече твърде късно – вече е отворен. Тази категория е същата като “Бързи и лесни” – това да жени, които носят провокиращи дрехи и са готови на всичко. Като пример: Джени.

В хотела, дон Ермес разговаря с лелите Пинсон и им казва, че са го задържали. Джени излиза от банята в черен халат, готова да атакува. Дон Ермес не може да се въздържи и ѝ казва, че изглежда божествено. Тя започва да обяснява колко тъжна е, че трябва да изкара една нощ далеч от семейството си, сама в студеното легло... Дон Ермес обещава да се погрижи за  нея като каже на обслужващия персонал в хотела да ѝ занеса една грейка. Тя настоява, че това е различно от човешката топлина. Дон Ермес ѝ обяснява, че колко по-скоро си легне в леглото, толкова по-бързо ще се затопли сама. Той тъкмо ѝ казва чао, когато звънва телефона ѝ – Ефраин е. Той се обажда от улицата пред дома на София, за да я попита как е и къде е. Също така я моли да премисли решението си. Той ще изкара нощта в дома на София, защото синовете му са го поканили. Джени му се развиква и му казва да я остави на спокойствие. След това му затваря. Тогава излъгва дон Ермес, че Ефраин никога няма да я остави на спокойствие, а тя се страхува от това. Тя го моли да остане при нея, поне докато заспи. Когато се насочва към леглото, тя го моли да не я нарича „дъще“, а да ѝ казва Джени. В замяна предлага да го нарича само Ермес, защото Дон Ермес звучи така, все едно той е много възрастен, а той не е. Тя му казва, че единственото, което иска от нея е да легне до нея в леглото. Той се опитва да я загъне, след като ѝ е толкова много студено. Тя слага главата си на бедрото му и го моли да ѝ разкаже приказка!

Бети разпитва Армандо за категория „Горещите самотници“. Армандо ѝ обяснява, че това са жени, които винаги са на ръба да се разделят, но така и не се разделят. Техният проблем е, че нямат достатъчно секс във връзките си. Марио настоява, че това са наистина горещи жени. Бети пита Армандо какво той мисли за тях. Армандо настоява, че „този“ Армандо е умрял и единствените жени, за които си спомня сега са само майка му и Бети. Той пада на колене пред нея и ѝ казва, че тя няма да се отърве лесно от него и той никога няма да допусне да я загуби. И те се целуват! те преминават към категорията „Самотните ветерани“. Пример за тази категория е София.

В дома си, София обяснява на децата си, че тя не иска да им дава напразни надежди, само защото баща им ще изкара нощта в дома им. Тя ги моли да се приберат в стаите си и след като тя има възможността да поговори с баща им, те ще слязат, за да се видят с него. София сяда сама в трапезарията сама и си казва, че се надява децата ѝ наистина да не се надяват много. Звънва звънеца на вратата. Ефраин е. Той поздравява София, която му казва, че те трябва да си поговорят. Той ѝ казва, че не е дошъл, за да слуша репертоара ѝ отново. Той извиква децата, които веднага слизат. Те се прегръщат, той им дава близалки (?), а дъщеря им отбелязва, че той е много слаб...

Отново при Бети и Армандо. Те стигат до категорията „Огорчени“. В нея попадат жени, които затъват във връзки с мъже, които са твърде маниакални, ревниви и също така много опасни...

В дискотеката, Фреди танцува с Мирела. Аура Мария е много весела с Кенет, който все още не може да схване ритъма на vallento. Кенет иска да седне и казва на Аура Мария, че той иска да спре да танцува на тази музика – ако пуснат нещо друго, той ще потанцува. Аура Мария си налива още едно питие и отива при диско водещия, за да го помоли да пусне “американска” музика, който ѝ отговаря, че този тип музика звучи там само в почивните дни. Тя настоява да пусне такава или подобна, защото не мисли да си провали срещата с Кенет. В това време, три много приятелски настроени жени са отишли при Кенет, за да го поздравят. Когато Аура Мария се връща на мястото си, тя ги стряска. Тя ги изгонва като им казва да отидат да учат английски някъде другаде. Тогава доско водещият пуска „Rock around the clock” и Кенет става и започва да танцува щастлив с Аура Мария. Фреди се появява и минава покрай Аура Мария. Мирела казва на Фреди, че иска да танцува, но той ѝ отказва. Аура Мария и Кенет се връщат на масата си. Кенет е малко пийна и е завладян от питието. На английски той казва, че е много влюбен в Аура Мария и иска да я отведе в САЩ, за да се ожени за нея. Аура Мария иска да разбере какво е казал, но той не ѝ превежда. Мирела обяснява на Фреди и иска да обясни на Аура Мария, но Фреди я спира. Кенет казва на Аура Мария, че може да го каже само на английски. Мирела става и отива при Аура Мария, някак си ѝ обяснява. Аура Мария се засяга и казва на Кенет да не се прави на неопитен. Кенет моли за сметката и Фреди казва, че той ще се погрижи за нея, но когато вижда, че тя е 50 000 песо, той все пак се съгласява Кенет да я плати. Кенет и Аура Мария се сбогува, Фреди им отговаря.

Бети осъзнава, че списъкът от Храма изглежда безкраен... Армандо ѝ казва, че ще е по-добре да се приберат, за да се наспят. Бети е притеснена, че не се е чула все още с родителите си. Тя се обажда на доня Хулия, която ѝ казва, че дон Ермес ѝ се обадил от погребалната агенция, а също така се е обадил и на лелите. Изглежда, че няма да ходят на вечеря при лелите, защото както изглежда те са си легнали вече. Хулия е много наранена, защото Ермес за първи път я оставя така и то точно в тази толкова важна вечер – вечерята с лелите Пинсон. Армандо успокоява Бети да не се безпокои, все пак разбира нейното безпокойство да не се е случило нещо с баща ѝ. Бети отговаря язвително, че това може да е много хубаво. Армандо настоява, че тя не бива да се съмнява в един мъж, който е имал щастлив  30-годишен брак и обича съпругата си. Бети пита Армандо дали вярва, че един мъж може да е верен на една жена до гроб. Армандо обяснява, че има една възраст в живота на мъжете, когато те трябва да се разделят с младостта си, но егото им не иска да го приеме...

В хотела, Джени моли Ермес да легне до нея в леглото. Тя разкопчава жилетката му и започва да го милва. Дон Ермес скача и казва, че трябва да си тръгва. Тя се „засяга“ и настоява, че това не е това, което той си мисли. Дон Ермес ѝ казва, че и двамата се намират в ситуация, която ги обърква... Тя го нарича глупак и си сгушва в леглото с куклата Мигел. Ермес най-накрая успява да се измъкне от стаята, все едно Дяволът го гони. Заставайки пред асансьорът, той казва любимата си реплика: „Дяволът е свиня (дяволът си няма работа)!“

Армандо се кълне, че няма начин дон Ермес да се захласне по някоя „90-60-90“, защото той знае, че „Дяволът е свиня (дяволът си няма работа)!“ Бети настоява, че точно това си е мислела и София, преди съпругът ѝ да я напусне заради Джени. Бети и Армандо не знаят дали тази връзка може да се възстанови, но и двамата се надяват. Армандо обяснява, че проблемът на София е, че тя страда от спомени изпълнени с обида, която може да върне всеки детайл и всеки проблем от тяхната връзка...

В дома на София, Ефраин е седнал на масата за ядене, вечеряйки с децата си. Той им казва, че на следващия ден след училище, те могат да отидат да се разходят в парка, но те трябва да помолят майка си първо за пари. Децата са много щастливи да са с баща си. София слиза по стълбите и казва на децата, че вече е време за лягане, защото на сутринта трябва да стават рано за училище. Децата казват „Лека нощ“ на баща си и го питат дали ще спи с тях. София им обяснява, че той ще спи на дивана, а той допълва, че мисли да ляга, защото също трябва да става рано. София го пита защо ще трябва да става рано и му казва, че така или иначе ще разговаря с него и това няма да отнеме повече от 5 минути. Ефраин настоява, че 5 минути с нея изглежда като 5 часа... София му напомня, че това е нейната къща, там се спазват нейните правила. Ефраин казва, че ако е така, тогава за него ще е по-добре да спи под някой мост. Той е там само, защото децата са го помолили, а не е дошъл, за да си плаща за 4 години раздяла, омраза и отмъщение. Той я поздравява за това колко добре изглежда къщата и допълва, че е срамота, че не си е намерила някого, с когото да я дели. Тогава той я моли да прегърне от негово име децата, пожелава ѝ лека нощ и излиза. София сяда и започва да плаче.

Бети казва на Армандо, че София е много огорчена. Тя коментира, че жените имат право да протестират. Или той предпочита мълчалива и смирена жена? Армандо ѝ отговаря, че не знае, защото тя не е такава и те се целуват отново.

Дон Ермес се прибира у дома. Доня Хулия е вече в леглото и плаче. Той я пита дали е заспала и тя му отговаря, че е. Той ѝ обяснява, че Парита и съпругата му не са го оставили да си тръгне. Тя не му вярва, очевидно, но му казва да си ляга, защото на сутринта трябва да става рано. Той се преоблича и си ляга. Опитва се да поговори с нея, но тя не му позволява. Той ѝ казва: „Хулия, обичам те!“, но когато той се опитва да се приближи до нея, тя му казва, че вони. Той ѝ казва, че той не е пил, той я обича и това няма да се повтаря повече. Той се опитва да я докосне, но тя му маха с ръка да я остави на мира и продължава да плаче.

Бети казва на Армандо, че е готова за неговата криза на средната възраст, но се надява той да не я изостави, след като се е насладил на най-хубавите ѝ години. Той отбелязва, че той е един от онези непоправими съпрузи, които не могат да си представят да изкарат и една нощ без съпругата си и че той иска да е с нея сега и завинаги... Те отново се целуват! Вратата на асансьора се затваря след тях...