Екомода (Ecomoda)

11 серия

Нашият обичан и обожаван господин Армандо Мендоса изскача от асансьора, търсейки торбата с нещата от колата, преди Бети да я види. Мариана му казва, че тя е в офиса на Бети, а той бързо я пита къде е Бети. Тя му отговаря, че Бети е с Кенет в производството. Бедният Армандо пита дали Бети е взела вещите от колата със себе си. Мариана му отговаря, че не е, те са в офиса ѝ. Армандо благодари на късмета си, който много бързо се изпарява, защото Бети и Кенет се задават... Армандо се опитва да се измъкне набързо към офиса на Бети, но тя предлага да вървят заедно – Бети, Армандо, Кенет и Габриела, за да поговорят. Габриела отново иска Армандо да разкаже истината, но нашият КРАСИВ ГЛУПАК настоява, че не може.

Инес представя Росарио, дъщерята на нейната приятелка Джанет, на „групата на грозниците“. Росарио е придружена от приятелката ѝ Наташа.

В офиса на Бети, Армандо се опитва да предотврати отварянето на торбата от Бети, но не успява да я спре. Бети открива чантичката на Сухи, но преди да се случи някоя друга катастрофа да се случи с Армандо, Габриела казва, че това е „нейната“ чанта, която тя е изгубила предната вечер. Армандо отбелязва, че дори не е забелязал чантата. Кенет и Бети гледат с подозрение на историята, но Габриела успява да ги убеди и случая е приключен. Бети започва да обсъжда новите служители, а Армандо все още се опитва да се прикрие...

Гутиерес се занимава с интервюиране на кандидатките за секретарка на Кенет и Габриела. Някои от кандидатките явно си нямат и представа как трябва да са облечени на интервю, но това радва Гутиерес... Идва ред на Мис Сара Рамирес. Тази госпожица не говори английски език и Гутиерес няма какво да направи по този въпрос. Когато я пита, тя гордо отговаря „made in Colombia“ вместо „I'm from Colombia“... Тя умолява Гутиерес да изпълни обещанието си от хотела, като уточнява, че е зарязала приятеля си и може да мине ускорен курс по английски.

Отвън, момичетата от „групата“ са много доволни от Росарио и се надяват да наемат нея. Росарио иска да знае дали ще я интервюират до два часа, защото тогава има насрочено друго интервю. Когато Сухи и Марио се появяват, „групата на грозниците“ предполагат, че това е „приятелката“ на Марио, която е дошла за интервюто. Те дискутират колко важно е да се получи тази работа, след като секретарката на „Фешън груп“ ще получава заплатата си в долари и ще има възможността да пътува до САЩ.

Наташа чува всичко това и е заинтригувана от работата – няма никакво значение за нея, че ще трябва да мине през приятелката си, за да я получи. Тя се извинява и отива в тоалетната, където пита Сухи с какво се занимава в Екомода. Когато разбира, че тя не е никаква пречка, тя се обажда на майка си и ѝ съобщава, че си е намерила перфектна работа, дори обещава да се погрижи за Росарио, за да я вземат на работа. Преди да излезе от тоалетната тя скрива чантата си в една от кабинките...

Джени излиза от асансьора като вика, докато разговаря с Ефраин по телефона. Както изглежда, нещата между Джени и Ефраин не вървят добре: те са пред скъсване. София се чувства много добре и игнорира Джени. Точно тогава Джени се блъсва в дон Ермес и му казва, че е изпаднала в затруднение, тя няма бъдеще, нейният Пупучуро се е отказал от нея. Дон Ермес я пита кой е Пупучуро и тя му отговаря, че той е нейния съпруг. Дон Ермес я пита дали е омъжена в такъв случай, тя му отговаря, че не е омъжена, но живеят заедно. Разбиращият дон Ермес ѝ предлага своята подкрепа. Джени му казва, че тя си няма никой, който да се грижи за нея или да я защитава. Дон Ермес я пита дали нейния Пупучуро я е удрял и тя му отговаря отрицателно, всичко се състои в това, че той не иска да поеме никаква отговорност. Тя повече не го харесва и иска да го напусне. Дон Ермес застава до нея и ѝ казва, че най-добре ще е да скъса с него. Тя го уверява, че ой е ангел и иска да го целуне, но не иска да му създава проблеми...

Армандо, Кенет и Габриела бързат за офиса на Бети. Армандо поздравява тъста си и го запознава с Кенет и Габриела. Дон Ермес ги пита дали са от Маями, а те отговарят, че не са, а са от Ню Йорк. Дон Ермес започва с една от безкрайните си истории за неговите роднини.

Аура Мария, Берта и София използват възможността и представят на Кенет и Габриела Росарио. Те им казват, че Гутиерес е този, който се занимава с интервютата. Гутиерес излиза с Мис Рамирес и Армандо го пита, дали е зает много. Гутиерес му отговаря, че има работа не повече от Армандо... Наташа използва възможността да унижи Мис Рамирес пред всички и на английски я пита как е минало интервюто. Разбира се, Мис Рамирес не може да отговори и изглежда напълно некомпетентна пред очите на всички. Кенет се уверява, че Гутиерес ще я изтрие от списъка с кандидатките и Гутиерес много гордо се съгласява, като допълва, че нейният английски е ужасен. Наташа се извинява за своята намеса и започва да разговаря с Кенет на английски. Тя му казва, че може би Мис Рамирес знае как да говори на английски, но не разбира нищо... Армандо я пита дали е дошла за интервю, а тя му отговаря, че не е за това там, а за да придружи приятелката си Росарио. Наташа пита момичетата от групата дали разбират английски и те ѝ отговарят, че не знаят английски. Тя много деликатно им казва, че би могла да им помогне да го научат, за да не се чувстват пренебрегнати. Тя допълва, че не е искала да навреди на Мис Рамирес и уточнява, че малката японка (Сухи) е там по друга работа.

В офиса на Армандо, Сухи получава своята чантичка. Армандо и Марио приличат на две лоши момчета, които току-що са се разминали с голям скандал. Сухи иска да разбере кога отново ще излязат заедно с Марио и той предлага почивните дни, когато колата на Армандо ще бъде оправена. Тогава Армандо се намесва и казва, че тогава може да кара Марио и му дава съвет от коя скала да скочи. Армандо предлага на Сухи да си облече бански костюм, защото той ще ѝ предложи цяла кана с уиски... Те казват довиждане на Сухи и Армандо ѝ казва да не се надява, че ще ѝ се обади, за да излязат отново. Сухи благодари на Марио за незабравимата нощ.

Армандо се развиква на Марио, че не иска никога повече да вижда Сухи в офиса и тя няма да излиза с него (Марио) дори и до ъгъла. Марио му казва да се успокои и му напомня, че има „сърдечен“ проблем. Армандо му отговаря, че всичко вече се е оправило и няма причина за безпокойство.

Армандо обяснява, че ако не е била Габриела, сега те щяха да присъстват на погребението му, а Марио щеше да е в изгнание. Армандо благодари на Габриела, че му е спасила кожата. Марио иска да прегърне Габриела и да я приветства в групата на приятелите му. Габриела го предупреждава да не я докосва и уточнява, че не го е направила от солидарност към тях. Нейната солидарност винаги ще е за Бети – това ще е първия и последен път, когато ще помага да лъжат Бети. Тя напуска офиса, затръшвайки вратата след себе си.

Росарио влиза на интервю при Гутиерес. Берта отбелязва, че Росарио има най-добрите препоръки и е най-подходящата кандидатка. Тогава се намесва Наташа и разказва история за неуравновесеността на Росарио. Тя също така отбелязва, че не знае какво се е случило с нейната чанта – някой трябва да ѝ я откраднал... Тя казва на Берта и София, че въпреки приятелството ѝ с Росарио, тя трябва да ги предупреди за нея, ако са решили да я вземат на работа. Това прави щастлива Берта, която обожава клюките. Един от колегите ѝ е трябвало да плати 4 милиона песо, за да се оперира, а друг – 2 милиона, след като Росарио го е блъснала по стълбите. Росарио е учила бойни изкуства... Освен това, тя е спала с шефовете си и за това те са ѝ дали добри препоръки. Берта и София не могат да повярват на ушите си. Те я питат дали се е опитала да помогне на Росарио и Наташа отговаря два пъти да. Двете имат еднакъв опит, завършили са маркетинг, а след това са ходили в САЩ, за да научат английски език. След това, Росарио е започнала работа в различни компании, докато Наташа е отворила собствен бизнес...

Докато Наташа разказва тази история, Росарио разказва на Гутиерес, че едната компания, за която е работила, е затворила, а другата е съкратила работните места. Но всичките ѝ шефове могат да кажат само добри неща за нея. Росарио е много сконфузена от въпросите на Гутиерес. Росарио му казва, че е учила бойни изкуства. Когато Росарио казва това на Гутиерес, отново показват Наташа, Берта и София. Наташа им казва, че Росарио е много агресивна и това е провокирано от нейния бивш приятел Мончо, който е поклонник на карате. Берта и София се питат дали Инес знае тази история, а Наташа им казва, че това се е случило след като Джанет е напуснала страната. Като потвърждение, Наташа казва, че Росарио се лекува от психически отклонения, но вече само по телефона след като е запратила една ваза по доктора и почти не го е убила. След това, Наташа отново споменава своята „изгубена“ чанта, а София предполага, че Наташа може да я е забравила в тоалетната. След като Наташа отива да провери в тоалетната, София и Берта решават да съберат групата на спешна среща...

В студиото на Уго, Джени отново крещи на Ефраин по телефона. Тя му казва, че иска да ѝ остави вещите пред вратата и да си поделят парите от апартамента, т.е. да приключат връзката си окончателно. Инес я пита дали има намерение да работи, но Джени само ѝ отговаря, че в момента има проблеми... В този момент пристигат момичетата от групата. Джени казва на София да се погрижи за Ефраин, но София ѝ обяснява, че при никакви обстоятелства тя не би се събрала отново с Ефраин. Джени излиза и момичетата казват на Инес, че трябва да си поговорят за Росарио.

В офиса на Николас, той и дон Ермес оправят сметки. Николас отбелязва, че той е вече стар човек, но дон Ермес му казва, че се чувства добре, много силен и изпълнен с енергия... Те започват да се борят и телефонът започва да звъни. Николас вдига, доня Хулия иска да разговаря с дон Ермес, за да му каже, че го чака в апартамента на Бети и Армандо за обяд. През цялото време, Николас и дон Ермес продължават своята борба. Николас е на път да загуби, когато влиза Джени и го спасява. Николас започва да се поздравява за победата, а дон Ермес настоява, че е бил разсеян от ангелската поява на Джени...

Дон Ермес излиза, за да разговаря с Джени, която му се извинява, че не е знаела, че той е зает. Тогава тя му казва, че е скъсала с приятеля си и за това е много депресирана, объркана. Накрая го кани да обядват. Той ѝ казва, че съпругата му го очаква. След това тя го пита кога ще се върне, защото иска да си поговори с него насаме. Той ѝ отговаря, че ще се върне към 2 и 30. Накрая тя целува дон Ермес по устните. Николас вижда това и напомня на дон Ермес любимата му мисъл: Дяволът си няма работа...  Дон Ермес настоява, че не са флиртували... Николас отбелязва, че в такъв случай дон Ермес може би иска да си осинови още една дъщеря. След това му разказва историята за това как Джени е отмъкнала съпруга на София. Но дон Ермес не слуша. Николас му казва, че той е свиреп възрастен мъж и неговата внучка...

Бети излиза от офиса си и пита баща си какво става, защото той изглежда много странно. Той ѝ казва, че няма нищо и ѝ съобщава, че ще се върне по-късно (тя е изненадана), защото има среща с Николас. Николас настоява, че те нямат нужда да се срещат, но накрая казва, че той ще помогне на един стар мъж с неговата история. Дон Ермес заминава и Николас настоява, че Бети трябва да се погрижи, докато дон Ермес е в апартамента ѝ, за да си хапне. Бети коментира, че дон Ермес наистина изглежда много странен. Николас се съгласява...

„Групата на грозните“ споделят с Инес историята на Росарио и те решават да отидат да поговорят с Бети. Те влизат в нейния офис, но нея я няма и те се връщат в приемната. Те се натъкват на Наташа и Росарио, която тъкмо излиза от интервюто. Росарио им казва, че е минало добре, но я е притеснило поведението на Гутиерес, който ѝ е задал много интимни въпроси. Групата се опитва да я успокоят, но се стараят тя да не разбере какво да научили от Наташа. Росарио казва на Наташа, че ще е по-добре да тръгват за нейното следващо интервю, но Наташа ѝ казва своята тъжна история за „изгубената“ ѝ чанта. Росарио, глупава жена, мисли да остане с приятелката си, но Наташа настоява да отиде на следващото си интервю, а те ще се видят по-късно. Групата казват предпазливо „Довиждане“ на Росарио, докато показват самодоволната физиономия на Наташа, която си мисли, че вече никой няма да ѝ пречи...