Екомода (Ecomoda)

10 серия

Бети пита Армандо защо се е забавил. Армандо ѝ отговаря, че му се е наложило да изхвърли боклука от колата (в някаква степен той е прав). Той моли Бети да се качи отново горе и да изчака „каретата“ си на входа, но тя му казва, че ще се качи в колата и те ще тръгнат заедно.

Когато Бети се качва в колата, тя забелязва, че ѝ е паднала част от обецата. За да не загуби и другата част, тя я изважда от ухото си и я слага на празното място между седалките, а след това започва да търси.

В това време Армандо се качва в колата и погледа му се приковава в това, което е сложила Бети преди малко. Какво ли си е помислил? Правилно, той си мисли, че това е обецата на Сухи. Без да му мисли много, той я изхвърля през прозореца, за да не я види Бети.

Междувременно, Бети открива това, което е загубила и иска да вземе това, което толкова внимателно е сложила между седалките. Но я чака изненада, когато поглежда към мястото не намира нищо. Бети започва да търси отново и пита Армандо дали не е виждал една перлена обеца, която тя току-що е свалила. Армандо заплитайки се все повече в своите лъжи, потвърждава, че не е видял никаква обеца. Бети тъжно отбелязва, че тези обеци е била от баба ѝ и тя трябва да я открие. Освен това, тя току-що я е свалила и внимателно я е сложила между седалките. Естествено, след като нищо не намира, Бети много се разстройва. Знае ли Армандо, че това въобще не е края на цялата тази неприятна история...

Сухи е на партерния етаж в блока, където живеят Бети и Армандо. Тя се обръща към портиера и го пита къде се намира. Горката тя е загубила чантата си. Тя моли портиера да ѝ извика такси, като в същото време се обажда в Екомода, за да търси Марио Калдерон. В Екомода ѝ отговарят, че Марио Калдерон все още не е пристигнал.

Хулия през цялото време наблюдава, тъй като се е спряла там. Когато момичето си тръгва, Хулия се чуди от къде се е появила тази жена. Освен това е пияна.

Отново се вижда колата на Армандо и Бети, камерата показва чантата на Сухи, която се търкаля по пода на колата.

Бети и Армандо пристигат в Екомода и паркират пред входа. Уилсън вижда следите от катастрофата по колата и пита Бети какво се е случило. Бети му отговаря, че Армандо, а не тя е виновна, така че да пита него. Уилсън налива масло в огъня с коментара, че катастрофата изглежда да е направена от жена.

Към входа се приближава Марио. Бети се качва горе, а Армандо остава, за да поговори с него. Армандо за пореден път казва на Марио всичко, което мисли за него. Невъзмутимият Марио пита какво е станало със Сухи. Армандо се обажда на портиера в неговия дом, за да го пита дали не е виждал една пияна жена в гаража. Портиерът му обяснява, че я е видял, тя си е извикала такси и си е тръгнала. Марио се радва, че „нищо такова” не се е случило, а Армандо му напомня, че не го е молил за това, което се е случило предната вечер. Кой ще плаща за щетите по колата? Марио му казва, че ще понесе загубите. Армандо веднага му напомня, че никога няма да му прости за това, което му е причинил предната вечер. Армандо допълва, че ще му се наложи да заплати и за перлени обеци за съпругата му, след което му разказва какво се е случило с тях. Той добавя, че за Бети имат сантиментална стойност, тъй като са принадлежали на починалата ѝ баба. Марио има готов отговор. Бабата на Бети е била по-грозна от неговата. Така и трябва да е било. Той ще ѝ подари обеците на баба си. Армандо му казва, че ако, не дай Боже, Бети  научи нещо, Марио ще плаща с живота си. Марио е спокоен. Никой нищо няма да научи, защото не е имало свидетели, освен тях, а те ще си мълчат. Армандо заявява, че той и Габриела са видели Гутиерес, който е излизал от мотела. Марио изненадан пита какво е правил той там. Армандо му отговаря, че подражава на един бивш вице-президент, т.е. Марио.

В Екомода, Габриела и Кенет разпитват Гутиерес, който трябва да им осигури офис, а също така и секретарката. Габриела, която е видяла Гутиерес с „претендентката за мястото“ предната вечер, отбелязва, че крайната дума ще е тяхната, тъй като заплатата на секретарката ще се изплаща от тяхната компания Фешън груп.

Бети разказва на „групата на грозниците“ за катастрофата от предната вечер. Габриела дочува за какво говори Бети, тревожно се вглежда в нейното изражение дали не подозира нещо. Кенет е изненадан, че на него никой нищо не е казал. Габриела успокоява всички, че никой не е пострадал в катастрофата. Бети допълва, че най-важното е, че Армандо и Габриела не са пострадали (очевидно, тя пропуска Марио). Марио тихичко казва на Армандо, че Бети не се радва, че той е останал сред живите. Армандо допълва, че този факт никого не радва.

Когато Марио и Армандо влизат в офиса, Сандра съобщава на Марио, че Сухи го е търсила. Марио малко се стряска и казва на Сандра, че ако Сухи се обади отново, да ѝ каже, че Марио го няма, че е заминал. „На остров Ява“ – саркастично добавя Армандо.

Габриела, Кенет, Бети и Гутиерес разговарят за детайлите по тяхното по-нататъшно сътрудничество, в това число и за допълнителния персонал, който ще трябва да се наеме. Габриела издевателства над Гутиерес и го пита дали подлага на същите
„изпитания“ бъдещия шофьор, както постъпва със секретарките. Когато Габриела излиза от офиса на Бети, тя забелязва, че има само една обеца. Бети ѝ отговаря, че другата я изгуби.

Фреди продължава да ревнува Аура Мария от Кенет. Дори кратко общуване при поздрав при среща, го възприема като трагедия.

Бети се грижи за изпращане на колата за ремонт. Тя моли за полицата, а също така моли Уилсън да ѝ занесе всички вещи, които са вътре, преди да я откарат.

Гутиерес показва на Габриела и Кенет техните офиси. На Габриела дават бившия офис на Марсела, а офисът на Кенет се намира близо до производствения отдел. Гутиерес показва мястото, на което ще стои секретарката на Фашън груп и не пропуска да отбележи, че там преди е седяла „Барби-блонд“, очарователната секретарка Патрисия Фернандес.

Николас, който излиза в този момент от асансьора, си мисли, че Патрисия се е върнала, но бързо се омърлушва, като разбира за какво става дума

Габриела влиза в офиса на Марио и Армандо. Тя гневно настоява да разкажат цялата истина на Бети. Какво би си помислила Бети за нея, ако все пак някой се разприказва! Мъжете се опитват да успокоят Габриела. Всичко е под контрол, никой нищо няма да научи. Гутиерес не е заинтересован да разкаже на някого за случилото се, защото той е затънал до уши.

В този момент влиза Аура Мария и моли да ѝ дадат документите, свързани с катастрофата. Мъжете веднага решават да не ѝ дават документите, защото ако тя ги прочете, всички ще разберат. Вместо нея те изпращат да занесе документите... Фреди. Габриела беснее. Още един „екомодовец“ с безупречна репутация ще узнае истината. Марио и Армандо я уверяват, че Фреди ще запази тайната им. Марио съветва Габриела да му се довери и да не се вълнува. Габриела му казва, че вече един път му се е доверила, за което, както изглежда, още дълго ще съжалява.

Фреди се появява заедно с кандидатките за мястото на секретарка на Фешън груп, външният вид, на които (особено дълбочината на деколтетата и дължината на полите) насочва на мисълта, че ги е избрал Гутиерес. Фреди очевидно се наслаждава на тяхната компания и се държи така, все едно неговото положение в компанията е много по-високо. Аура Мария се изправя пред него и му предава, че Армандо и Марио го чакат в офиса си. На нея явно не се харесва прекаленото увлечение по кандидатките и накрая го нарича идиот. Габриела чува всичко и се съгласява с нея.

Фреди влиза в офиса на Марио и Армандо. Те му обясняват, че той е длъжен да изпълни една много важна задача. Фреди веднага пита кого трябва да убие. Не, обясняват му те, точно обратното, трябва да спаси един живот. Трябва да занесе документите в застрахователната компания, но да не казва на никого какво е написано там. Фреди взема полицейския доклад от местопроизшествието, кима разбиращо и се хихика заговорнически. Да, да, вие сте избрали правилния човек, това ще е тяхната тайна, „тайната на трима приятели“. И как може той да отмине това без редовните си коментари! С важен вид той заявява, че този мотел не е никак зле...

Пристига кандидатката за секретарското място, която предната вечер е „издържала“ интервюто в мотела с Гутиерес. Гутиерес я отвежда настрани и ѝ обяснява, че тя е трябвало да дойде на интервюто заедно с другите кандидатки, за да не може някой да заподозре. Берта и София си шушукат, че както изглежда Гутиерес предварително е избрал секретарката.

Появява се Джени и след като разбира, че всички момичета там са дошли, за да кандидатстват за секретарското място, се сърди, че не са избрали нея. Джени връща на  Фреди пръстена, който все някак е успяла да свали. Аура Мария, която вижда това, пита Фреди какво мисли да прави с пръстена. Ще го продаде ли? Фреди с патос заявява (като показва всички кандидатки), че може би той е предназначен за някоя от очарователните дами, стоящи там, които може да се заинтересуват от такъв перспективен ерген.

Фреди и Уилсън събират вещите от колата на Бети и Армандо преди Фреди да я откара на ремонт. Сред вещите е и чантичката на Сухи, която попада в торбата сред другите вещи.

Сухи пристига пред Екомода с такси и казва, че ще плати по-късно и влиза в сградата. Сухи се качва горе заедно с някои от кандидатките за секретарка, които се отзовават на молбата на Уилсън да качи вещите от колата в офиса на Бети. Едно от момичетата е позната на Инес, която преди се е опитала да я препоръча като чудесно момиче и професионална секретарка.

На втория етаж Сухи се обръща към Сандра и пита за Марио Калдерон. Сандра ѝ казва, че той вече е заминал за остров Ява. Сухи е изненадана, защото те са се видели предната нощ, а тя си е забравила чантичката в колата на неговия приятел. В този момент я забелязва Габриела, която се приближава с Бети и Кенет. След като казва на спътниците си, че ще ги настигне, Габриела се нахвърля върху момичето и насила я вкарва в офиса на Армандо и Марио.

Армандо е готов да си направи харакири, когато вижда Сухи, какво още? Загубила е чантичката си? Каква чантичка? В неговата кола!? А колата сега е гаража! Армандо се свързва с Фреди, който му казва, че той и Уилсън са събрали всички неща в една торба и са на път за офиса на Бети. Армандо побягва на долу, за да може да вземе торбата. Но вече е късно, тя вече е качена горе. „Идиот“ – вика Армандо на Уилсън, само защото той е изпълнил дословно заповедите отгоре.

Армандо бяга нагоре и се опитва да влезе в офиса на Бети, точно когато Бети се връща там с Кенет. Армандо е отчаян. Когато Бети влиза в офиса, Габриела го хваща за ръката и настоява да разкаже НЕЗАБАВНО истината на Бети. Сега или никога. В противен случай тя сама ще ѝ разкаже.

Всички влизат в офиса. Армандо взема торбата под предлог, че чистачката е забравила да изнесе това. Но Бети го спира. Това не е същото, за което си мисли той, а това са вещите от колата и тя веднага ще му покаже.... Това е играчка на Камила, това са памперсите на Камила, това е... Какво е това!? В ръцете на Бети е чантичката на Сухи. В очите на Армандо се забелязва панически ужас, това не му се е присънвало и в най-лошите кошмари...