Екомода (Ecomoda)

9 серия

Марио предлага Армандо и Габриела да продължат с празника, независимо че той и Сухи (така се казва японката, която е с него) си тръгват. Армандо отказва да даде ключовете от колата си. Как той и Габриела ще се приберат? Тогава Марио и приятелката му започват да се целуват страстно както са на масата. Армандо и Габриела се чувстват много неудобно. Армандо се вижда принуден да даде ключовете от колата си, за да се махне със своята спътничка колкото се може по-надалече. Габриела моли Марио да се върне колкото се може по-бързо, а на Армандо въобще не му допада това, че остава с нея насаме. Марио обещава да не се бави много и повежда приятелката си.

Габриела сяда срещу Армандо, за да не го кара да се чувства неудобно. Те още веднъж вдигат наздравица за успеха (този път с чиста вода). Габриела отбелязва, че Марио не е никакъв приятел на Армандо, а просто му копае гроба. Какво е общото между тях? Но по принцип Марио е прав. Армандо е красив, преуспял, културен, умен човек. Привлекателен... Не, не, Габриела не кокетничи с него, тя уважава съпругата му. А между другото, тя ревнива ли е? Армандо ѝ отговаря, че не е, Бети му се доверява...

А „не ревнивата“ Бети, която си седи в къщи, просто място не може да си намери. Но не, тя няма да повтори грешките на Марсела Валенсия, която звънеше постоянно на мобилния на годеника си, за да го проверява. Тя търпеливо ще изчака, докато Армандо сам ѝ звънни. Армандо звъни (похвално е търпението на Бети) и нахално лъже, че все още е с Марио и Габриела като обещава скоро да се прибере. След като се сбогува със съпругата си, Армандо се сеща, че колата му не е на разположение. Къде е този идиот Марио?

Идиотът Марио е решил да заведе своята приятелка в мотел. Там ги посрещат с две чаши бренди. Човекът разпознава Марио и му предлага обичайната стая.

В същия този хотел се оказва и Гутиерес, който е с претендентката за мястото на секретарка на Габриела и Кенет. И как не! Момичето трябва да мине всички етапи на „интервюто“. Тях също ги черпят с бренди и им предлагат стая номер 69, което предизвиква у Гутиерес голям възторг.

Марио и японката изскачат от колата, оставяйки я с включени фарове и двете врати отворени. Гутиерес, който пристига малко след това, много бързо разпознава чия е колата. Някой от семейство Мендоса Пинсон е пристигнал в мотела и най-вероятно това е Армандо. Кандидатката за секретарка се стряска, че ще я открият там, но Гутиерес я успокоява. Влизайки в стаята, Гутиерес започва бързо да се разсъблича, но го прекъсва позвъняване от съпругата му. Налага му се да изгуби много време, за да утеши съпругата си с лъжливи обяснения за това защо не се е прибрал у дома. А след това още известно време, за да се обясни с кандидатката, особено след като ѝ е казал, че е почти разведен и не контактува със съпругата си. Но желанието на кандидатката да стане секретарка взема връх и Гутиерес остава доволен от вечерта.

Виждаме Марио и увисналата на врата му японка, които се връщат в колата. След секунди се чува шум от сблъсък. Да, да. Марио се е блъснал в едно такси и е повредил колата на Армандо....

В ресторанта, на Армандо и Габриела вече носят сметката и те се чудят къде е Марио. Марио най-накрая звъни и на въпроса къде е, моли да занесе документите на колата, тъй като е претърпяла авария. И така, доброто се наказва. Какво още може да се очаква от Марио след всичко, което е направил!

Армандо решава да вземе такси и да потърси Марио и колата си. Габриела иска да се присъедини към него (интересно защо? Дали не е за да го предпази от Марио?)

В таксито, Армандо отново звъни на Марио, за да го попита къде точно е. Марио му обяснява къде е, а Армандо предава на таксиметровия шофьор. А-а-а, известно място, таксиметровия шофьор разбира къде и защо този мъж с дамата отива, а и защо толкова бързат да стигнат там. Армандо иска да потъне в земята от срам, а Габриела не разбира защо.

Когато пристигат на мястото, портиерът не ги различава от другите, им предлага бренди. Армандо почервенява от срам и обяснява на Габриела, че те се намират в мотел, който обичайно се използва за любовни срещи. Когато портиерът го разпознава, естествено го поздравява след толкова години отсъствие и му предлага „неговата“ стая. Армандо не със своя глас обяснява, че не е дошъл за това. Габриела не издържа и започва да се смее, а Армандо е готов да умре. Той пита къде е колата му и Марио. Портиерът му показва къде са.

Тъй като Марио е спрял точно на изхода, Гутиерес и момичето, което успешно е преминало „интервюто“, виждат цялата компания. Армандо бързо се приближава към колата на Гутиерес и го предупреждава да не разказва на никого, че го е видял там. Кой, ако не Гутиерес, разбира отлично ситуацията и разбира се няма да каже на никого.

След като Гутиерес си тръгва, Габриела пита Армандо може ли да вярва на служителя си и да е сигурен, че наистина ще мълчи. Армандо отговаря утвърдително. Гутиерес е бил с жена, която не е неговата съпруга и сам е заинтересован да си мълчи. Те откриват много бързо Марио и ударената кола. До нея стои полицай и водача на таксито, който има кръв на челото, но достатъчно бодър и делови.

Тук Армандо го очаква още една неприятност. Таксиметровият шофьор, който много леко е пострадал при катастрофата, иска огромна сума пари за „морални щети“, за да забравят за случилото се и да не намесват полицията. И още повече, Армандо отказва да плати (да заплати за незнайно защо), а шофьорът изведнъж се „разболява“: боли го главата, нищо не вижда; освен всичко друго, той тъкмо е тръгвал за болницата. А накрая казва, че ако не се договорят, съпругата на уважаемия господин ще разбере къде е станала катастрофата от полицейския доклад.

Армандо се нахвърля на Марио, който е можел вместо да води приятелката си в мотел или хотел, е можел да я заведе у дома. Марио с много невинно изражение отбелязва, че твърде много уважава съпругата и дъщеря му, за да прави секс в колата, в която се возят всеки ден. И това, което е интересно, Марио не мисли да плаща, а скромно стои през цялото време на страни. Какво повече... Армандо се вижда принуден да плати. Трябва да му се признае, че успява да свали значително сумата. Шофьорът тутакси оздравява и дори предлага да откара някого.

По време на цялата тази суматоха, пияната придружителка на Марио тихичко влиза на задната седалка в автомобила на Армандо, полага глава на памперсите на Камила и сладко заспива. Марио забелязва отсъствието ѝ, когато всички се канят да си тръгват. Но не се притеснява много, защото си мисли, че тя си е тръгнала без да предупреди никого. Наглият Марио предлага на Габриела да остане с него в мотела, но Габриела му отговаря, че предпочита да остане с шофьора на таксито, отколкото с глупак като него. Армандо твърдо решава да не казва и дума на съпругата си. За него е много ценно нейното спокойствие. Габриела не се съгласява с него. Какво би станало, ако Бети все пак научи, че катастрофата е станала там, в добавка към това и факта, че Армандо я е излъгал. Но Армандо настоява на своето и Габриела обещава на мълчи.

Армандо, без да забележи Сухи на задната седалка, се прибира у дома, оставя колата в гаража и се качва горе.

Бети, която все още не спи, бързо се пъхва в леглото, за да посрещне Армандо „заспала“. А след като тя му се „доверява“, тя не би се унижила до там да го посрещне на прага и да започне да го разпитва къде е бил до това време.

Тихо като мишка, Армандо се промъква в спалнята, разсъбличайки се при вратата. Тихо се мушва в леглото, въздъхва облекчено, виждайки спокойно спящата Бети... Но Бети, права или не, все пак решава да разбере къде се е губил толкова дълго време нейния съпруг. Тя се прави, че току-що се събужда и сънно се протяга, след което пита Армандо колко е часа. Армандо ѝ отговаря, че е около 1 часа. Бети включва лампата и поглежда часовника. Часовникът си е съвсем наред и показва три часа. Армандо възразява, че часовникът не показва правилно.

Тогава Бети поглежда ръчния часовник на Армандо, който е точно пред очите ѝ. Както се очаква, той също показва три часа. След това Армандо разказва на Бети половината истина. Те попаднали в катастрофа и им е отнело време, за да оформят всички формалности. Бети изплашено го пита дали той е наред. Да, той е наред, само колата малко е пострадала, още утре ще я оправи. Бети предполага, че катастрофата е станала по вина на Марио. Ако тя знае това със сигурност, то тя би убила Марио на момента, заради това, че съпругът ѝ се е прибрал толкова късно у дома по негова вина. Но Армандо я успокоява с целувки и пожелава лека нощ на своята принцеса.

На сутринта, семейство Мендоса се подготвя да тръгва за работа. Армандо се оправя в банята и си приказва пред огледалото. Вчера той за първи път е излъгал своята съпруга. Ай, ай, ай, какъв кошмар. Това повече не трябва да се повтаря. И никога повече няма да излиза с Калдерон.

Камила е в лошо настроение и не престава да плаче. Явно не иска баба си. Армандо слиза в гаража за колата, за да излезе от там и да я закара при входа. В този момент звъни мобилния му телефон. Марио е, който го разпитва дали е видял къде е изчезнала Сухи. Нейната сестра му се обадила и му казала, че тя не се е прибрала снощи. Армандо му казва, че неговата Сухи е една алкохоличка и най-вероятно се е запиляла някъде. За него тя е нощен кошмар и не иска да знае нищо за нея.

Докато разговаря, Армандо се приближава към колата и точно тогава, като в най-добрите филми на ужасите, нейде от недрата на колата му се материализира неговия нощен кошмар и чука по задното стъкло. Армандо веднага казва на Марио, че тя е там. Но Марио както винаги си измива ръцете. Армандо е най-добрият му приятел и трябва да измисли нещо. Естествено, Армандо веднага измисля нещо, защото не иска Бети, която в този момент му вика от вътре, да види в чия компания се е забавлявал предната вечер.

Армандо бързо изнася не напълно изтрезнялата Сухи от колата. Като не обръща внимание на оплакванията за зле изкараната нощ и за кошмарите, които е имала, той отваря вратата към помещенията за боклука и я оставя там. Успява на време – Бети вече е долу. Тя предполага, че след катастрофата колата се е развалила и за това той се е забавил...