Екомода (Ecomoda)

8 серия

Габриела, Кенет, Марио, Бети и Армандо се срещат вечерта, за да оформят окончателно взаимно изгодната сделка. Габриела и Кенет ще отговарят за производството на продукцията за американския пазар, а Екомода ще осигури за тях офиси, автомобили, секретарка, шофьор и т.н. В края на заседанието, Марио предлага да отбележат началото на тяхното сътрудничество. Бети веднага отказва. Тя има дъщеря и трябва да се прибере при нея. Габриела отбелязва, че тя трябва да си наеме детегледачка, за да може да е свободна. Но Армандо отговаря, че за ТЯХНОТО, неговата и на Бети дъщеря, се грижи майката на Бети, а не детегледачка. Габриела е много изненадана и казва, че за нея е новост факта, че Бети и Армандо са женени. „Странно, - небрежно казва Бети, - аз мисля, че целия свят знае.“ Бети се сбогува с всички и излиза. Марио предлага, че по този начин тя предоставя на Армандо свободата да излезе и да се отпусне. Но Армандо не мисли така. Той тръгва след Бети да я търси.

Бети влиза в ателието на Уго, където са всички от групата на грозниците, които помагат на Аура Мария да се подготви за годежа. Тя им разказва как е минала срещата и допълва, че всички, освен нея, отиват да се почерпят за успешно подписаната сделка. Приятелките ѝ се отнасят към това скептично. Армандо излиза с Марио? Но Бети уверява приятелките си, че има доверие на съпруга си и за нея не е проблем да го пусне да излезе на делова вечеря. Влиза Армандо и моли Бети да си поговорят насаме.

Като остава насаме с Бети, Армандо ѝ обяснява, че не е имал представа, че Марио се готви да покани всички на вечеря. Той е наясно, че Бети не може да понася Марио и за това е отказал да излезе без нея. За двете години, през които са заедно, те нито веднъж не са ходили на вечеринки и тържества по единично. Нека Марио отиде с Кенет и Габриела. Бети уверява Армандо, че нищо лошо няма да се случи, ако Армандо изкара тази вечер без нея, тя му има доверие. Армандо изглежда се съмнява, но се връща при Марио, Кенет и Габриела. Само ако знаеше какво го очаква тази вечер! Не-не, той няма да попадне в автомобилна катастрофа и няма да побегне след първата му попаднала пола. Той просто ще изкара вечерта със стария си приятел Марио и тази вечер за него ще се окаже истински ад. Когато Армандо се връща, Марио започва със своите шегички по повод неговото поведение с Бети, като че ли е малко момченце и иска разрешение от майка си. Армандо отвръща подобаващо на Марио, но е видно, че той е смутен.

Приближава съдбовният 18:00 час вечерта, а Фреди все още не може да свали по никакъв начин пръстена от пръста на Джени. Какво ли не пробва. Той донася от някъде специален мехлем за оттоци, но Джени не се съгласява на тази процедура. Фреди дори се обажда на баба си, но дори и нейния съвет не помага.

Аура Мария с приятелките си вече чака Фреди, а той все още се мъчи с Джени в женската тоалетна, опитвайки се да свали пръстена. Зад тях е застанала Мариана (тя е дочула странни звуци от тоалетната) и с все сила ги изкарва от там при останалите. Фреди с нещастен вид се приближава към подскачащата от щастие Аура Мария като ѝ казва колко много я обича и тя е най-прекрасната жена на света. Аура Мария с удивление го пита къде е пръстена, очаквайки след цялата тази реч ще дойде време да ѝ го сложи. В този момент Джени ѝ го показва на пръста си.

Последва скандал с размяна на удари!

Аура Мария се разплаква и удря на Фреди един силен шамар, а след нея и приятелките ѝ от „групата на грозниците“. Появява се началството, което се готви да си тръгва, но са удивени от врявата. Кенет е много доволен като разбира, че Аура Мария няма да се омъжва. Бети моли тихо Армандо по-бързо да отведе гостите, за да не става свидетели на всичко това.

Армандо, Габриела и Марио решават да тръгнат с колата на Армандо. Марио е направо непоносим. Той се опитва да сложи Габриела на предната седалка до Армандо. Но Армандо не иска да го видят в колата с жена, която не е неговата съпруга. Марио предлага друг вариант. Той и Габриела ще седнат на задната седалка, а Армандо ще им е шофьор. В крайна сметка Армандо се съгласява Габриела да седне на предната седалка. А Марио  не се предава. Той е твърде голям, за да може да седне в седалката, предназначена за малката Камила. А тази чанта, да не е на Армандо? А пелените за какво са? Да не би Армандо да има проблеми със задържането? Като по лоша ирония, Габриела сяда на една играчка, която при това започва да пищи, а Марио не пропуска възможността да се подиграе на приятеля си. Той му отговаря, че когато Марио има свои деца, тези негови закачки ще му се върнат. Марио го уверява, че няма да има деца, а и как такъв като него ще се занимава с деца. Но след не много дълъг размисъл, Марио все пак решава, че ще има деца. Тогава той ще има с кого да дели приключенията си. Габриела отбелязва, че ще е по-добре Марио да няма деца, а след като умре трябва да го кремират, за да не може в бъдеще да го клонират. Армандо изпада в паника при мисълта, че на света може да има втори Марио Калдерон.

Кенет провежда няколко разговора и излиза от офиса си. Телефонът на едната секретарка звъни, но всички от групата са се събрали да сплетничат и няма кой да отговори. След като не успява да привлече вниманието на някоя, за да вдигне телефона, Кенет отговаря сам. Това е Уилсън, който съобщава, че мъжът на София чака Джени долу. Кенет предава на Джени, че „Господин Пупучуро“ я чака долу, което предизвиква гняв у София. Но Джени отказва да слезе, защото се бои, че нейният любим ще забележи пръстенът на Фреди и ще я убие. Простоватият Кенет дума по дума предава всичко.

Ефраин се качва горе (София беснее) и като вижда пръстена, вдига шум до небесата. Бети моли всички да се успокоят. Кенет се обръща към Аура Мария и я пита как е. Тя му отговаря, че вече е по-добре. Кенет ѝ предлага да я откара до тях, но Аура Мария предпочита да остане сама. Кенет си тръгва, а „групата“ обръща внимание на Аура Мария колко грижовен и внимателен е американеца. Но Аура Мария не иска да слуша. Тя иска да се напие и търси компания сред приятелките си. Но никой не иска да я подкрепи, най-вече Бети. Когато Армандо тръгва, се забелязва, че Бети не е стопроцентово уверена в съпруга си (добре поне, че успя да го скрие пред него). Забележката на Аура Мария, че Бети трябва да се възползва от случая, че Армандо е далеч от нея, Бети просто игнорира.

В къщи, родителите на Бети наливат още масло в огъня към всички вълнения на Бети, изказвайки се за Марио. Доня Хулия дори предполага, че с такъв приятел, Армандо може да се върне към предишния си начин на живот....

В прекрасния ресторант, където пристигат Армандо, Габриела и Марио, всички приветстват Марио и Армандо след тяхното дълго отсъствие, предлагат им масата близо до женската тоалетна, но Армандо веднага отказва. Марио се среща с една своя стара позната, азиатка (по-точно японка), която се весели в ресторанта и веднага се увесва на шията му. Армандо се опитва да си поръча лимонада, но Марио го изпреварва и поръчва коняк за него и за себе си. Армандо отказва да седне до Габриела и така, Марио без желание сяда до него, вдига две цветенца от коктейла на момичето и заявява, че след това ще отидат в тоалетната и ще се присъединят към клуба на Ломбарди. Армандо моли Марио да млъкне и да седне където иска. От всичко това Габриела въобще не е във възторг, но покорно си сменя мястото. Приятелката на Марио изпива чашата си на екс и започва да целува Марио, който въобще не се противи. На Армандо и Габриела им се иска да потънат в земята от срам. Марио разказва как с Армандо са ходили на това място и Армандо е имал огромен успех сред жените, как жените са се запознавали с него, само за да могат след това да се доближат до Армандо. Габриела се удивлява от това, че Марио говори за Армандо в минало време, все едно че е умрял. Марио отговаря, че от момента, в който се е оженил, Армандо наистина е умрял за този живот. Габриела заявява, че тя не се е омъжила по различни причини, освен това тя няма време за това, защото се е посветила на работата си. Но за разлика от Марио, тя абсолютно нормално се отнася към женените хора и им желае щастие в брака. Марио отбелязва, че не иска да е женен за някоя ненормална, защото само такава би поискала да се омъжи за него. Приятелката на Марио, която за известно време се е отдалечила, се връща с заявлението, че не ѝ е добре и иска да се прибира. Марио моли Армандо за ключовете от колата му, за да я откара, защото няма да му позволят да я качи в такси в такова състояние...