Екомода (Ecomoda)

7 серия

Фреди не му харесва, че американецът Кенет се интересува от Аура Мария. Той споделя своите опасения с Инес. Тя му казва, че вече е време да спре да се занася с любимата и ако има сериозни намерения, то нека да се ожени за нея и колкото може по-скоро, толкова по-добре. Фреди се съгласява с Инес и я моли да предаде на Аура Мария да е готова в 18:00 за годеж.

В това време началството излиза от заседателната зала. Габриела и Кенет заминават до вечерта.

„Групата на грозниците“ забелязва, че Бети не е в настроение. Те влизат при нея, за да разберат как е минало. Бети обявява, че инцидентът е забравен, партньорите са се съгласили да работят с тях и за това никой няма да бъде уволнен. За своето лошо  настроение Бети обвинява Марио, този дявол от плът, който винаги им се меси. Инес предполага, че Марио може да се е променил, но Бети не се съгласява с нея и като потвърждение на думите си Бети разказва на приятелките си историята около запознанството между Марио и Габриела. Инес подчертава, че Армандо откакто се е оженил се е променил и едва ли ще започне да се държи както преди, даже в присъствието на стария си приятел.

Армандо влиза в офиса и заварва Марио, който говори по телефона с поредната си приятелка, с която вече си уговаря  среща. Армандо прави физиономия и излиза. Когато Армандо влиза отново, Марио вече разговаря с друга приятелка и отново си уговаря среща. Армандо застава срещу него и започва да чака кога Марио ще приключи. Марио тъкмо предупреждава своята приятелка, че ще отиде на срещата с приятеля си Армандо. Армандо веднага отговаря, че ще се наложи Марио сам да отиде.

Изглежда, че Марио не е разбрал приятеля си и на Армандо се налага с жестове да обяснява на приятеля си, че е женен, обича до безумие съпругата си и не са му нужни никакви срещи навън. Донжуан Марио така и не разбира по какъв начин женените не могат да се срещат навън и как може да не иска това. Той пита Армандо дали си има приятелка или любовница, но получава отрицателен отговор. Това е разговор между глух и сляп, защото Армандо отдавна е забравил старите времена, когато е ходил наляво-надясно без да се притеснява, че има годеница, Марсела Валенсия, а Марио не може да разбере, че женитбата с Бети е променила толкова много приятеля му. Какво е това любов, Марио не може да разбере. Армандо излиза извън себе си от безсилие да обясни това на Марио, но безрезултатно. Марио дори предполага, че Армандо има роман с Уго (който никога не е крил своите хомосексуални наклонности) след като разбира, че Армандо няма постоянна любовница и няма никакви сексуални фантазии свързани с други жени. Марио не вярва и на една дума на Армандо и за това го пита как намира Габриела. Армандо отговаря, че тя е много важна личност. Тогава Марио моли Армандо да си представи нейните дълги крака, зелени очи, как лежат на плажа, как маже с крем нейния великолепен гръб, как целува лебедовата ѝ шия, как се заглежда в бездънните ѝ очи... Армандо му отговаря, че Марио е пристигнал не от Буенос Айрес, а е паднал от небето. На което Марио отговаря, че под агнешката кожа на Армандо се крие един зъл вълк.

В офиса на Бети, групичката я разпитва как Габриела е реагирала на Армандо. Бети им разказва как щом го е видяла гласът и поведението ѝ се е променило. Тя не е била вулгарно-кокетна, но е станало ясно, че харесва Армандо. Но Армандо се е държал достойно. Той е бил подчертано вежлив и даже се е почувствал неловко от опита за флирт с него. На въпроса на приятелките си дали някой е споменал, че Бети и Армандо са съпрузи, Бети им отговаря, че не, а и тя не е мислела да го представи като свой съпруг. Берта казва, че Бети трябва да обърне внимание на всички, които работят в компанията, като започне с Николас и стигне до Фреди. Разсърдена Аура Мария казва, че Фреди е недостъпен. Приятелките казват на Бети, че Кенет се интересува от Аура Мария, а Инес добавя, че Фреди е много притеснен от това и мисли в 18:00 да направи предложение на Аура Мария, защото не иска да я губи. Аура Мария е на седмото небе и всички започват да помагат на Аура Мария за предстоящото събитие.

В това време, бедният Фреди отново е в затруднение. Групата мариачи, в цял състав пристигат в Екомода и настояват да им се плати за вчерашната серенада. Джени моли Фреди да ѝ покаже годежния пръстен, който мисли да даде на Аура Мария и освен това настоява да го премери. Тя го мери дълго... пръстенът не иска да излезе от пръста ѝ и нищо не помага. Фреди и Джени са в шок. За Фреди е ясно, че ще трябва да отложи годежа, а Джени се бои от своя мъж, който не се знае какво може да си помисли за нея.

Вечерта настъпва и ние виждаме Габриела и Кенет, които отново пристигат в Екомода, за да подпишат договора. Първото, което виждат са певците, които предната вечер са пели за Габриела. Габриела разбира, че Фреди няма с какво да ѝ плати и за това, тя постъпва като „джентълмен“ и им плаща. Кенет научава лоша за себе си новина. Аура Мария ще се омъжва. А Фреди с побъркан израз бяга напред назад без да може да измисли начин да свали пръстена от ръката на Джени...