Екомода (Ecomoda)

5 серия

Провинилата се група на грозниците отива при Бети, за да се сбогуват и още един път да се извинят. Бети подчертава, че този инцидент тя приема повече лично, а не като президент на Екомода.

Групата предлага да оправят кашата като изпратят Аура Мария на среща с Кенет, който ѝ е хвърлил око. Фреди не е много радостен от този обрат на събитията, защото лудо ревнува Аура Мария. Той има наглостта да възразява. Но никой не го слуша.

Марио Калдерон се обажда на Армандо. Армандо му обяснява, че сделката се е провалила и той напразно се е върнал в Богота. Бети се шегува, че трябва да изпратят Марио в нова командировка, например в Африка, за да открие филиал на Екомода (бедната тя, не може да забрави подслушания разговор, когато Марио предлага да я изпратят в Африка, за да не пречи на сватбата на Армандо и Марсела).

В това време, групата подготвя Аура Мария за срещата с Кенет. Дават ѝ купища наставления, съветвайки я да използва целия си чар. Фреди, който се върти около тях решава да я научи на английски език (че NO на английски означава НЕ). Аура Мария изглежда е усвоила урока и повтаря след Фреди на свой ред: NOW, NOW! Устата на Фреди увисва и той обяснява на Аура Мария разликата между NOW и NO.

Пристига Кенет и ахва при вида на Аура Мария (Oh, my God!). Завежда я в ресторанта. Там, след няколко чашки, Аура Мария разказва на Кенет за всичките си образования (мними, естествено), за това, че е вице-президент от 4 години и др.п.

В Екомода, всички са застинали от напрегнатото очакване на телефонно позвъняване от Аура Мария.

Междувременно, Аура Мария окончателно се оплита в лъжите си и в един момент разказва цялата истина на Кенет, като не пропуска да се разкае и извини. Той се изнервя, но изслушва цялата история до край, а след това извиква сервитьорът и си поръчва двойно уиски без лед. След преминаването на първия шок, на въпроса дали той и Габриела ще продължат сътрудничеството с тях, Кенет отговаря, че от негова страна няма проблем, но трябва да поговори с Габриела.

По пътя към дома на Аура Мария, Кенет пита дали информацията за компанията, която са им дали е достоверна. Аура Мария го уверява, че няма и една дума лъжа, защото тя и приятелките ѝ, независимо че са само секретарки, са професионалистки в своята област и много добре познават компанията.

В Екомода продължават да чакат обаждането на Аура Мария. Фреди се притеснява повече за безопасността на Аура Мария, отколкото за нещо друго. Когато Армандо изказва предположение, че Аура Мария и Кенет вече са в хотелската му стая, Фреди не издържа. Под предлог, че трябва да излезе по нужда, той се качва на мотоциклета си и отива пред дома на Аура Мария, за да я изчака.

Не се налага дълго да чака, тъй като Аура Мария скоро се прибира, любезно изпратена от Кенет. Те се разделят вежливо. Но ревнивият Фреди намира за какво да се хване. Струва му се, че раздялата е била твърде топла и интимна.

Кенет звъни  на Габриела след като откарва Аура Мария до дома ѝ и ѝ разказва за истинското положение на нещата в Екомода: че те са приели за президент не някой друг, а куриера на компанията, за моделиер – портиера, а останалите не са вице-президенти, а секретарки. Габриела не вярва на ушите си...