Екомода (Ecomoda)

4 серия

Качвайки се на втория етаж, началството не вижда никой от работещите на мястото му и още повече се изненадва.

Възмутеният Уго не прави изключение, когато отивайки в студиото си заварва там Уилсън в неговите дрехи. Уго се нахвърля върху него и го повлича навън, като по пътя раздира дрехите.

Габриела и Кенет виждат тази сцена, но Фреди уточнява, че Уго е приятелят на Уилсън и в момента изясняват отношенията си. Гостите излизат от студиото, съпровождани от лъже-президента и... се сблъскват с истинското началство. Армандо веднага се нахвърля на служителите и ги пита защо никой не е на мястото си. Фреди като домакин изпраща гостите в офиса на Николас.

Истинските началници побесняват и изискват обяснение. Налага се Фреди да разкаже цялата истина за „своето президентство“, а когато Армандо научава, че гостите не са никои други, а представителите на „Фешън груп“, без малко да удуши Фреди, заради когото толкова важна сделка може да се провали. Кой би си сътрудничил с компания, която разиграва партньорите си? От някъде се появява Уилсън, оправяйки панталоните си. На въпроса „От къде идваш в такъв вид?“, Уилсън отговаря, че е бил с Уго в тоалетната. След него се появява Уго със своите дрехи, които е свалил от Уилсън. На въпроса „Какво става?“, той отговаря, че неговият вкус не е чак толкова лош.

Бети извиква целия персонал в заседателната зала. Там началството получава подробни обяснения за присъствието им на представянето на колекцията и за събитията, които са се случили след това. Бети и Армандо са шокирани. И не само заради това, че сътрудничество с „Фешън груп“ може да не се състои. Много повече ги поразява безотговорното поведение на „верните и предани“ служители, за съдбата на които Бети и Армандо много преживяват. За всичките години работа в компанията „групата на грозниците“ заедно с Фреди и Уилсън са станали „свои хора“, на които винаги може да се разчита.

Служителите искрено се разкайват. Изпращат Фреди в ролята му на президент да се сбогува с гостите, които все още стоят в офиса на Николас. Моли ги да чакат позвъняването му, за да си определят следващата среща. Така Бети и Армандо искат да спечелят време, за да измислят нещо.

При своето представяне като президент на компанията, Фреди се сблъсква с Николас и Гутиерес, докато изпраща гостите. Когато гостите си тръгват, Гутиерес и Николас казват на Фреди, че е уволнен. Гутиерес казва същото и на „групата на грозниците“ и моли Берта да подготви уволнителните им писма.

Бети и Армандо влизат в президентския офис и забелязват, че всички снимки са обърнати, а сватбената им снимка я няма. Търсят обяснение от Фреди, който е бил в офиса преди това. Фреди изважда сватбената снимка от кошчето за боклук, което предизвиква у Бети и Армандо още по-голям шок. Фреди се опитва да измисли някакво решение на проблема (като не забравя за приятелките си). Удивително е търпението на Бети и Армандо, които с труд сдържат порива си да пребият Фреди, след като той се опитва да се измъкне от проблема без да предприеме нищо, защото му е много срамно след като се е представял за президент да стане отново обикновен служител.

Марио, който не намира Габриела в хотела, се обажда на Армандо и го пита какво става. Армандо обещава да му се обади по-късно и да го информира какво става.

Преди да напусне Екомода, Кенет се опитва да покани Аура Мария, която много му е харесала. В началото тя му отказва, но София я съветва да отиде на срещата и тогава да разкаже на Кенет цялата истина, защото според нея той ще приеме по-лесно истината, когато я чуе от устата на красива жена.

Бети и Армандо мислят да съобщят на Даниел Валенсия, че ще направят съкращения в щата, защото са пропилели възможността за преговори с евентуалните партньори...